BREAKING Guvernul vrea să forțeze închiderea grevei, băgând pumnul în gură profesorilor, prin adoptarea astăzi a unei Ordonanțe de Urgență care conține oferta de creștere salarială cu 1.000 de lei brut, care a fost respinsă aseară de sindicate. OUG cu oferta refuzată prin referendum de profesori apare pe ordinea de zi a ședinței de guvern extraordinare astăzi

7.204 vizualizări
Agenda sedintei guvernului, 1 iunie 2023 / Foto: gov.ro
Guvernul vrea să forțeze profesorii să iasă din grevă, aprobând creșterile salariale refuzate aseară de cadrele didactice prin referendum făcut de sindicate. Concret, o Ordonanță de Urgență care prevede creșteri salariale cu 1.000 de lei brut pentru profesori și 400 lei brut pentru personalul nedidactic, ambele sub nivelul sumelor cerute de profesori și reprezentând oferta respinsă aseară de cadrele didactice, se află astăzi pe ordinea de zi a ședinței de guvern.

Executivul Ciucă a convocat astăzi o ședință extraordinară de guvern, în zi liberă legală, iar pe ordinea de zi se află OUG cu oferta de creștere salarială care a fost respinsă de sindicate. Potrivit surselor Edupedu.ro, miniștrii susțin că aceasta este oferta „finală” a Executivului Ciucă.

Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, 1 iunie 2023, a Guvernului figurează un „Proiect de Ordonanță de Urgență pentru stabilirea unor măsuri privind salarizarea personalului din sistemul național de învățământ de stat”.

DOCUMENT Agenda ședinței extraordinare a Guvernului României din 1 iunie 2023

Amintim că liderii celor două confederații sindicale din învățământul preuniversitar au făcut ieri referendum printre profesorii intrați în grevă și au anunțat că Profesorii nu au acceptat ceea ce Guvernul a oferit în a opta zi de grevă, după ce exectivul a respins constant revendicările cadrelor didactice. În acest moment greva continuă, au anunțat aseară Simion Hăncescu și Marius Nistor.

Concret, profesorii au cerut o majorare cu 25% a întregii grile salariale. Concret, cadrele didactice au cerut ca un profesor debutant care astăzi este plătit cu 2.400 de lei să ajungă la un nivel salarial de 3.000 de lei, în urma acestor măriri.

Oferta făcută în schimb ieri de Guvernul Ciucă a fost de 1.000 de lei brut, adică 585 de lei net, ofertă respinsă prin referendum de către profesori.


10 comments
 1. voi ,cei ce azi țineți cu șoăgarii, cerșetorii și alți neproductivi, voi, unde erați când noi făceam sacrificiul suprem pt țară?.Unde erați când exista demnitate,onoare și bun simț în țara asta?Nu voi puteți să vorbiți acum.Vou care nu știți să apărați țara asta.Vo7 mai aveți de învățat, dar nu de la profesorii de acum.De la ei puteți învăța, doar cum să cereți oficial, adică să cereți, dar să nu dați nimic în schimb.Păcat de cei ce au murit în 1989, crezând că sacrificiul lor, va duce țara și societatea asta,la mai bine.Păcat.Noi toți am fost furați, mințiți și trădați Iar acum acești profesori, ce nici măcar o generație nu au scos complet, vin și ne stresează pe noi ,pe copiii și nepoții noștri cu cererile lor nesimțite și nerușinate Fac asta parcă nu ne-ar fi de ajuns faptul că, așa zișii aleși, fac averi mari pe banii noștri.Cum să ceri tu, profesor, bani, din bugetul apărării, pt tine?Asta este cea mai nesimțită formă de cerșetorie. Ar trebui să le fie rușine de asta!!!

  1. Învață să scrii mai întâi. Se vede că ai fost permanent certat cu școala, nu e de mirare că ai atât venin în tine. Probabil vreun învățător de-ăsta mult hulit a încercat din răsputeri să te facă om, dar n-avea cum, că de unde nu e…

   Dar bineînțeles că a fost un loc pentru tine pe undeva – sacrificiul suprem pentru țară? TU, MĂ? Nu ți-e rușine obrazului să minți în halul ăsta? Ce ai apărat, nene? Opincile din cazarmă? Avem miliarde de eroi în România, țară care n-a mai văzut teatre de luptă decât prin mercenarii trimiși te miri pe unde, care acum au venit să ne dea lecții de patriotism. Cel mai mare număr de generali comparat cu soldații/subalternii, și tu vii să râgâi despre patriotism?

   Lasă-ne, patriot de carton umed.

 2. cerșetori anuali sau lunari.Câte generații complete ,super sau măcar bune au scos din 1990 până acum? Zero rezultate, mega șpăgi, asta au făcut.Copiii și nepoții noștri, pleacă și nu mai revin în țară, tocmai din acest motiv.Să producă mai întâi, ,,domnii,, profesori și pe urmă să ceară!!!Fără prostii.Drepturi au și ei și elevii, dar obligații. …Eu zic ,Să se gândească la asta,nu să se ia după cei ce își urmăresc propriile interese.

 3. Câți romani trăiesc cu 1860 lei? Unde i performanta în învățământ? După ei ar trebui doar 8 clase. Acolo învață citirea și scrierea, câte ceva din geografie, istorie… Etc.. care i procentul de abandon școlar? câte facultăți private de la care nu înveți mai nimic? sa ți găsești de servici nici nu vb… Aceeasi situație peste tot… Unde ești tu Țepeș doamne…

  1. Întoarce-te la școala din perioada interbelică, 4 clase maxim pentru săraci, liceu doar pentru copiii bogaților, că e pe bani, facultate doar pentru elite.

   Ai gândit mult înainte de a emana prostiile alea?

  2. Și la guvernanți unde este performanța, încât sunteți de acord ca ei să aibă 60.000 de lei lunar? Ce interese aveți să îi susțineți? Toți medicii sunt buni profesioniști, încât au 2000 de euro pe lună, iar asistentele 1000-1500 de euro lunar? Referitor la angajații MAI – aceeași întrebare retorică; bașca pensionare mai devreme și pensii nesimțite. Dar vă înțeleg – cei care nu s-au avut bine cu școala nu înțeleg ce presupune activitatea unui dascăl.

 4. GREVA CONTINUĂ.

  Hai si**ir Ciucă, Iohannis, Budăi și toată tagma acestor plagiatori, impostori și incompetenți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Klaus Iohannis, despre decizia închiderii școlilor în pandemie: Autoritatea centrală trebuie să își rafineze catalogul de măsuri, pentru ca autoritatea locală să fie bine ghidată în luarea măsurilor / Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme în primăvară

Sistemul actual prin care se ia decizia închiderii și deschiderii școlilor, în contextul pandemiei, va continua, dar autoritatea centrală “trebuie să își rafineze catalogul de măsuri”, a anunțat președintele Klaus…
Vezi articolul

Vineri, 17 februarie, este ultima zi de școală din modulul 3 pentru elevii și profesorii din București și alte 29 de județe / Până pe 24 februarie este vacanța lor “mobilă”, decisă de inspectoratele școlare

Elevii și profesorii din Capitală și 29 de județe ale țării au, în perioada 20-24 februarie, vacanța “mobilă” decisă de inspectoratele școlare (ISJ). Pentru ei, vineri, 17 februarie, modulul 3…
Vezi articolul