BREAKING Peste jumătate din școlile și grădinițele din România se află în scenariile roșu și galben. Capitala și 8 județe au depășit indicele de 3 la mia de locuitori

Acces la învățarea online

Foto: Anna Shvets - Pexels.com

Peste jumătate din școlile și grădinițele din România se află astăzi, 2 noiembrie, în scenariile galben și roșu, potrivit ultimelor date transmise de Ministerul Educației. Astfel, din 17.656 de unități de învățământ preuniversitar, 5.029 de află în scenariul galben și 3.830 se află în scenariul roșu. Vineri, 30 octombrie, la ultima raportare, erau 4.938 școli în scenariul galben și 3.605 în scenariul roșu. De asemenea, buletinul informativ transmis astăzi de Grupul de Comunicare Strategică arată că în țară, pe lângă București, sunt opt județe în care incidența de infectări cu coronavirus a depășit trei la mia de locuitori. În plus, încă două județe sunt la limită, cu un indice de 2,98 astăzi (Dolj și Harghita).
Unde s-a depășit incidența de 3 la mia de locuitori:
În total, în Capitală s-au raportat 592 cazuri noi astăzi, iar la nivel național – 4.041

Prin urmare, astăzi, 02 noiembrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv al municipiului București), se înregistrează următoarea situație:

Menționăm că dintre cele 3.830 de unități aflate în această situație, 375 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 3.455 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare. 

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

Data de referință pentru aceste informații este 02 noiembrie, ora 10:30.

Sursă foto: Pexels.com

Exit mobile version