Bursă postdoctorală în Educația Științelor, de la Romanian-American Foundation și Universitatea din București / Dragoș Iliescu: Un domeniu critic, dar nu foarte studiat in România

Sursa: Unibuc.ro

Romanian American Foundation (RAF) și Universitatea din București oferă Bursa Postdoctorală RAF în Educația Științelor, o bursă de cercetare postdoctorală de 2 ani. Aceasta va fi acordată unui candidat ce va fi selectat printr-o procedură riguroasă, pe baza unei competiții publice. De la cercetătorul postdoctoral sunt așteptate “generarea de cunoștințe în domeniul educației pentru științe” și “informarea și influențarea decidenților, educatorilor și publicului în direcția educației pentru științe.”

Potrivit informațiilor transmise EduPedu.ro, bursa acoperă pe parcursul celor 24 de luni o indemnizație totală de 40.000 USD, la care se adaugă posibilitatea de a deconta pentru deplasări realizate în scopurile descrise de bursă o sumă care nu poate depăși în total 5.000 USD.

Întrebat de Edupedu.ro de ce a pus bazele acestei burse în științele educației, Dragoș Iliescu, directorul Școlii Doctorale în Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității din București, a declarat:

Rezultatele așteptate, concret:

Condiții de eligibilitate:

Se pot înscrie la concursul de admitere candidați care au diploma de doctor sau diploma echivalentă cu aceasta (pentru diploma de doctor obținută în străinătate) în domeniile ”Științe ale educației” sau ”Psihologie”, obținută în ultimii cinci ani (nu înainte de 1 octombrie 2015), cu calificativul ”excelent” sau ”foarte bine”.

Calendarul sesiunii de admitere:

Pentru admitere se aplică o taxă de 300 de lei (înscriere online) sau 400 de lei (înscriere la sediul facultății). Concursul constă într-o probă cu două componente: interviu de evaluare a capacității de înțelegere și interpretare a conceptelor fundamentale în științele educației/psihologie, cu accent pe educația pentru știință, respectiv susținerea proiectului individual de cercetare.

Exit mobile version