Calculele făcute pe baza cifrelor oficiale arată că în București rata de infectare e de 3,04 la mia de locuitori, deși Grupul de Comunicare Strategică anunță, cu aceleași cifre, ca rata e sub 3

Cifrele oficiale, publicate zilnic de Ministerul Sănătății arată că în Capitală au fost, în ultimele 14 zile, 7127 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Pe baza acestora, folosind populația Bucureștiului, comunicată joi seara chiar de Grupul de Comunicare Strategică, și numărul de cazuri din focare, calculele arată că rata de infectare a depășit azi pragul de 3 la mia de locuitori. Potrivit declarațiilor oficiale și ordinului comun al miniștrilor Sănătății și Educației, după acest prag de răspândire a virusului școlile dintr-o localitate trec în scenariul 100% online.

Grupul de Comunicare Strategică a emis următorul mesaj către presă joi seara la ora 17:52:

“Indicidența cazurilor la 14 zile în Capitală, din informațiile primite de la DSP București, este 2,89.

Calculele făcute pe baza datelor oficiale, comunicate zilnic de Ministerul Sănătății și de același Grup de Comunicare Strategică arată că situația este alta:

Număr total de persoane nou pozitivate în ultimele 14 zile (perioada 2-15 octombrie: 7.127

Folosind aceste date prezentate tot de Grupul de Comunicare Strategică, prin împărțirea numărului de cazuri la populația Bucureștiului rezultă o rată de infectare de 3,04 la mia de locuitori.

6.680 cazuri / (2.196.979/1.000) = 3,045388

Datele zilnice folosite în acest calcul sunt cele din comunicatele oficiale publicate pe site-ul Ministerului Sănătății și trimise presei de către Grupul de Comunicare Strategică.

Comunicatele din ultimele 14 zile:

Grafice: Edupedu.ro

Exit mobile version