Calculele făcute pe baza cifrelor oficiale arată că în București rata de infectare e de 3,04 la mia de locuitori, deși Grupul de Comunicare Strategică anunță, cu aceleași cifre, ca rata e sub 3

4.128 de vizualizări
Cifrele oficiale, publicate zilnic de Ministerul Sănătății arată că în Capitală au fost, în ultimele 14 zile, 7127 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Pe baza acestora, folosind populația Bucureștiului, comunicată joi seara chiar de Grupul de Comunicare Strategică, și numărul de cazuri din focare, calculele arată că rata de infectare a depășit azi pragul de 3 la mia de locuitori. Potrivit declarațiilor oficiale și ordinului comun al miniștrilor Sănătății și Educației, după acest prag de răspândire a virusului școlile dintr-o localitate trec în scenariul 100% online.

Grupul de Comunicare Strategică a emis următorul mesaj către presă joi seara la ora 17:52:

“Indicidența cazurilor la 14 zile în Capitală, din informațiile primite de la DSP București, este 2,89.

  • Datele folosite în stabilirea indicelui sunt următoarele:
  • Număr total de persoane nou pozitivate în ultimele 14 zile – 6.797
  • Număr total de cazuri în focare – 447 (cifră care se scade din cea a nou pozitivaților în ultimele 14 zile)
  • Populația Bucureștilului la care se face raportarea – 2.196.979″

Calculele făcute pe baza datelor oficiale, comunicate zilnic de Ministerul Sănătății și de același Grup de Comunicare Strategică arată că situația este alta:

Număr total de persoane nou pozitivate în ultimele 14 zile (perioada 2-15 octombrie: 7.127

  • Număr cazuri în focare: 447 (cifră care se scade din cea a nou pozitivaților în ultimele 14 zile)
  • 7127 – 447 = 6.680 de cazuri noi în ultimele 14 zile
  • Populația Bucureștilului la care se face raportarea – 2.196.979

Folosind aceste date prezentate tot de Grupul de Comunicare Strategică, prin împărțirea numărului de cazuri la populația Bucureștiului rezultă o rată de infectare de 3,04 la mia de locuitori.

6.680 cazuri / (2.196.979/1.000) = 3,045388

Datele zilnice folosite în acest calcul sunt cele din comunicatele oficiale publicate pe site-ul Ministerului Sănătății și trimise presei de către Grupul de Comunicare Strategică.

Comunicatele din ultimele 14 zile:

Grafice: Edupedu.ro


3 comments
  1. Calculul este corect. Felicitări!

    Rugăminte: Din ce document oficial, de pe care site, se poate afla numărul de cazuri în focare de 447 ?!

    1. Nu există un document din care să aflăm numărul acela de cazuri din focare, ci doar comunicarea Grupului de Comunicare Strategică care citează Direcția de Sănătate Publică București.

  2. În sfârșit, a calculat cineva corect. Niciun site nu s-a obosit să facă acest calcul de clasa a VI-a. Felicitări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mai mulți bani, mai puține resurse, mai puțini copii și mai mulți bătrâni, mai puțină credință, mai multe date și emoji: tendințele globale de care ar trebui să țină cont orice schimbare în educație – analiză OCDE 2022

Sistemele de educație din lume au ajuns în ipostaza în care trebuie să pregătească viitoarele generații atât pentru a depăși “frontierele” planetare, cât și pentru a face față presiunilor demografice;…
Vezi articolul

Trei scenarii pentru educație, după închiderea școlilor. Ștefan Pălărie, coordonatorul pe învățământ al PLUS: Scenariul 3 este cel al unei bătălii contra-cronometru cu tehnologia. Vom avea de recuperat pe parcursul întregilor luni de vară

“Prelungirea închiderii școlilor lasă, în realitate, 3 scenarii mari posibile pentru România”, susține Ștefan Pălărie, coordonatorul grupului de lucru politici publice în domeniul educației la PLUS. Într-o analiză cu privire…
Vezi articolul