Calendar școlar: „Vacanța de coronavirus” înseamnă 18 zile de școală. Starea de urgență ține până la jumătatea vacanței de Paște

Calendarul anului școlar 2019-2020 arată că zilele libere acordate elevilor prin măsurile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului înseamnă 18 zile efective de școală, potrivit analizei Edupedu.ro. Am luat în calcul și zilele libere de până acum (3 zile), precum și cele 30 de zile calendaristice (15 zile de școală), în care școlile vor fi închise, impuse prin declararea de către Președintele Iohannis a stării de urgență.

„Vacanța” forțată de măsurile pentru limitarea răspândirii coronavirusului a început pe 11 martie, miercuri. Până la această dată au fost deja 3 zile libere, aceasta (luni, 16 martie) fiind a patra. Declararea stării de urgență înseamnă încă 14 zile de școală libere, restul fiind weekenduri sau zile care oricum erau în perioada vacanței de primăvară.

Iată calendarul școlar al Semestrului al II-lea („vacanța de coronavirus” este în casetele cu roz din calendar):

Ministrul Educației a anunțat deja că cel mai probabil școlile vor fi închise până după Paște, asta înseamnă că o posibilă dată pentru reluarea școlii ar fi miercuri, 22 aprilie.

NOTĂ: Acesta este doar un material informativ, estimările și calulele se pot modifica de la o zi la alta, în funcție de anunțurile autorităților. 

Exit mobile version