Calendar școlar: „Vacanța de coronavirus” înseamnă 18 zile de școală. Starea de urgență ține până la jumătatea vacanței de Paște

36.279 de vizualizări
Calendarul anului școlar 2019-2020 arată că zilele libere acordate elevilor prin măsurile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului înseamnă 18 zile efective de școală, potrivit analizei Edupedu.ro. Am luat în calcul și zilele libere de până acum (3 zile), precum și cele 30 de zile calendaristice (15 zile de școală), în care școlile vor fi închise, impuse prin declararea de către Președintele Iohannis a stării de urgență.

„Vacanța” forțată de măsurile pentru limitarea răspândirii coronavirusului a început pe 11 martie, miercuri. Până la această dată au fost deja 3 zile libere, aceasta (luni, 16 martie) fiind a patra. Declararea stării de urgență înseamnă încă 14 zile de școală libere, restul fiind weekenduri sau zile care oricum erau în perioada vacanței de primăvară.

Iată calendarul școlar al Semestrului al II-lea („vacanța de coronavirus” este în casetele cu roz din calendar):

Ministrul Educației a anunțat deja că cel mai probabil școlile vor fi închise până după Paște, asta înseamnă că o posibilă dată pentru reluarea școlii ar fi miercuri, 22 aprilie.

NOTĂ: Acesta este doar un material informativ, estimările și calulele se pot modifica de la o zi la alta, în funcție de anunțurile autorităților. 

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii
 1. In primul rand: NU e vacanta!!!
  Mi s-au inrosit ochii pe platforme si Wapp pentru a comunica cu elevii!
  In al doilea rand: nu s-au inrosit suficient! Inca pot vedea “calulele” redactate pe fuga…

  1. Lia D. Nu e vacanta, dar nici scoala. Cursurile sunt suspendate. Facatura de scoala online pe care o mimeaza unii care se dau de ceasu mortii ca nu cumva sa recupereze apoi orele nu e activitate scolara oficiala. Profesorii s-au cam obisnuit in fiecare an sa recupereze cursurile suspendate de ochii lumii. Acum aflam ca darea de teme de vacanta sau trimiterea de fise pe whatsap tine loc de ore de curs.

 2. Vise total nerealiste !
  1 iunie este un termen extraordinar de optimist pentru reinceperea cursurilor, in conditiile in care chiar de Pasti se va atinge varful acestei urgii nenorocite…
  Asta in conditiile aplatizarii rapide a curbei de la 1 mai incolo, dar nu se intrevad sperante…
  Va fi cumplit pentru sistemul nostru medical, medicii si asistentele , e necesara ACUM o solidaritate totala pentru tot personalul medical onest !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like