Ministerul Educației anunță că vor fi montate camere de supraveghere în spațiile exterioare ale Școlii Centrale, după incidentul de ieri, când trei fete s-au simțit rău și au ajuns la spital. Au fumat o țigară cu substanțe interzise / “Accesul în școală se face doar pe baza carnetului de elev, dar nu avem voie să percheziționăm elevii când intră în școală”, spune directorul unității de învățământ

Școala Centrală din București / Foto: cnscb.ro

Ministerul Educației a anunțat că, în urma incidentului, spațiile exterioare ale Școlii Centrale vor fi supravegheate video, spune secretarul de stat Sorin Ion pentru Edupedu.ro. Banii pentru plata camerelor vor fi achitați de Ministerul Educației. Contactat de Edupedu.ro, directorul unității de învățământ, Lucian Popa, spune că a făcut solicitare la Consiliul local al Primăriei sectorului 2 pentru a achita sistem de supraveghere în zona din afara școlii, “însă nu au fost bani”.

Secretarul de stat în ministerul Educației, Sorin Ion, a spus pentru Edupedu.ro că, în urma incidentului de ieri, spaţiile exterioare ale Şcolii Centrale vor fi supravegheate video, iar ministerul va suporta plata camerelor de supraveghere.

“Noi am făcut solicitare pentru al doilea an consecutiv la Consiliul local al Primăriei sectorului 2 pentru a achita sistem de supraveghere în zona din afara școlii, însă nu au fost bani”, spune directorul unității de învățământ, Lucian Popa, pentru Edupedu.ro. “În școală și în curtea Școlii Centrale există camere de supraveghere pentru asigurarea siguranței în perimetru. Nu a intrat nimeni străin în școală pentru că avem pază și accesul se face doar pe bază de carnet de elev. Dar nu avem dreptul să percheziționăm pe nimeni, nu știm cu ce intră elevii în școală”, explică directorul.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, spune într-o declarație pentru TVR: “Este foarte adevărat că multe dintre şcoli nu raportează astfel de evenimente şi din simplul motiv că este foarte greu pentru o şcoală să identifice acest fenomen. Nu se întâmplă de cele mai multe ori aceste fapte în perimetrul unităţii şcolare, ci în proximitatea acesteia. Repet, de cele mai multe ori. Asta înseamnă că nu exclud”.

Robert Avram, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor a explicat la televiziunea publică: “În ceea ce priveşte consumul de droguri în şcoli, foarte multe dintre situaţii nu sunt raportate şi nu sunt transmise mai departe către autorităţi deşi ar trebui, asta pentru că şcoala nu doreşte să îşi păteze prestigiul, nu vrea nimeni să audă că în şcoala respectivă se aude că se consumă droguri. Lucrurile nu merg aşa. Aşa nu tratezi decât efectul şi nu cauza. Trebuie să vezi de ce se întâmplă lucrurile astea, de ce consumă tinerii droguri, cum ajung în posesia lor. Atunci când sunt întrebaţi, aflăm că le procură inclusiv de prin şcoală, ori asta nu este posibil”.

Ieri, trei fete în vârstă de 14 ani, eleve ale Școlii Centrale, s-au simțit rău în timpul orelor, una având vărsături. “Un profesor a remarcat în timpul pauzei că una dintre fete nu se simte bine, iar la scurt timp, în oră, i s-a făcut rău”, explică directorul Școlii Centrale din București pentru Edupedu.ro. “Am chemat ambulanța. Când am văzut că li se face rău și altor 2 fete, am mai chemat un echipaj. Au ajuns la fața locului și poliția secției 6 și Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti”.

Fetele au rămas internate peste noapte la secția de toxicologie și vor fi externate astăzi, potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului de copii, Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru.

“Fetele au recunoscut că au fumat o țigară cu anumite substanțe, dar sunt prea noi aceste substanțe și la analize nu au putut fi depistate”, mai spune purtătoarea de cuvânt a spitalului.

Exit mobile version