UPDATE Casele Corpului Didactic nu se desființează, se redenumesc – formarea profesorilor se va face prin noile Centre Județene pentru Formare Continuă subordonate tot ministerului – prevede proiectul “România Educată”

Foto: CCD Cluj

Casele Corpului Didactic își modifică misiunea și li se adaugă alte atribuții de sprijin pentru profesori și școli, dar nu se desființează propriu-zis, susține consilierul prezidențial Ligia Deca, într-o precizare pentru Edupedu.ro. Instituțiile cu noua denumire CJ-FCARE rămân subordonate Ministerului Educației în noul proiect România Educată, prezentat în aceste zile la Cotroceni pentru dezbaterile finale.

Precizarea Ligiei Deca vine după ce Edupedu.ro a scris că, potrivit schemei oferite în sinteza documentului publicat, se vorbește despre “fostele CCD” și despre apariția unor Centre Județene pentru Formare Continuă, Asistență și Resurse Educaționale.

Știrea inițială: Casele Corpului Didactic se desființează și ele, pe lângă inspectoratele școlare județene, iar formarea profesorilor se va face prin noile Centre Județene pentru Formare Continuă, Asistență și Resurse Educaționale. Dacă actualele CCD-uri sunt subordonate direct Ministerului Educației, noile centre – CJ-FCARE vor fi subordonate consiliilor județene, potrivit proiectului România Educată, discutat la Cotroceni.

Casele Corpului Didactic (CCD) sunt centre de resurse care au drept scop formarea și dezvoltarea profesională și personală a angajaților sistemului de învățământ preuniversitar din România, potrivit Legii Educației. În și prin aceste case au loc majoritatea cursurilor de formare pentru profesori.

Reorganizarea rețelei de CCD-uri:

Concret, schema prezentată în documentul prezidențial, arată noul CJ-FCARE ca fiind fostul CCD, coordonat la nivel național de Centrul Național de formare continuă, Asistență și Resurse Educaționale de la Ministerul Educației, dar aflat la județean în subordinea Consiliului Consultativ pentru Învățământ Preuniversitar creat în interiorul Consiliilor Județene.

Noile CJ-FCARE – Centre Județene pentru Formare Continuă, Asistență și Resurse
Educaționale au următoarele atribuții:

Rețeaua națională a Caselor Corpului Didactic în prezent:

Descarcă de aici, în format .PDF, noul proiect România Educată, forma sintetică pusa la dispoziția Edupedu.ro de către administrația prezidențială – Download

Foto: CCD Cluj

Citește și:
BREAKING Evaluări anuale ale elevilor din clasele pregătitoare – a IV-a au fost introduse în noul proiect “România Educată”. Testările, parte a salarizării pe baza de performanță. DOCUMENT
BREAKING BAC unic pe model PISA, pe care îl pot susține și elevii de la școala profesională – în noul proiect “România Educată”, anunță consilierul prezidențial Ligia Deca
Înființarea de colegii universitare la care să se poată intra fără BAC – prevedere a noului proiect “România Educată”
Exit mobile version