Natalitatea a scăzut cu 20% față de anul trecut, susține ministrul Familiei, Gabriela Firea / Datele Institutului de Statistică o contrazic – scăderea e de 15 procente

Foto: Pixabay.com

Natalitatea din acest an a scăzut cu 20% în primele 6 luni din acest an față de perioada similară din 2021, a anunțat miercuri ministrul Familiei, Gabriela Firea, într-o declarație la Guvern. Datele Institutului Național de Statistică analizate de Edupedu.ro arată că scăderea a fost de 15,1% între cele două perioade comparate. Anul 2021 a adus recordul negativ absolut al natalității în România, cu doar 180.735 de nașteri, scrie G4Media.ro.

”Înregistrăm o înrăutățire a situației. Sunt cauze multiple pentru scăderea natalității. Anul trecut s-au născut cei mai puțini copii, doar 180 de mii, iar anul acesta cu 20% mai puțini raportat la anul trecut”, a spus Gabriela Firea în debutul ședinței de guvern, iar la briefingul la care a anunțat adoptarea Programului național de natalitate aceasta a repetat informația conform căreia pe primele 6 luni din 2022 avem o natalitate mai scăzută cu 20% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Concret, în primele 6 luni din acest an s-au născut 78.792 de copii, iar în perioada similară a anului trecut 92.848 de copii. Diferența de 14.056 de nou-născuți reprezintă 15%.

În anul 2021 au fost înregistrați puțin peste 180 de mii de nou-născuți, potrivit Institutului Național de Statistică. Datele arată cel mai scăzut nivel al nașterilor din istoria măsurătorilor pentru indicatorul de natalitate din arhiva INS, adică din anul 1930 până în prezent.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.
Citește și:
GRAFIC Cel mai mic număr de nașteri din istoria măsurătorilor statistice, înregistrat anul trecut. O scădere de peste 23 de mii de copii față de perioada pre-pandemie, echivalentă cu desființarea a 1.000 de clase/grupe de școală sau grădiniță
Exit mobile version