Natalitatea a scăzut cu 20% față de anul trecut, susține ministrul Familiei, Gabriela Firea / Datele Institutului de Statistică o contrazic – scăderea e de 15 procente

714 vizualizări
Foto: Pixabay.com
Natalitatea din acest an a scăzut cu 20% în primele 6 luni din acest an față de perioada similară din 2021, a anunțat miercuri ministrul Familiei, Gabriela Firea, într-o declarație la Guvern. Datele Institutului Național de Statistică analizate de Edupedu.ro arată că scăderea a fost de 15,1% între cele două perioade comparate. Anul 2021 a adus recordul negativ absolut al natalității în România, cu doar 180.735 de nașteri, scrie G4Media.ro.

”Înregistrăm o înrăutățire a situației. Sunt cauze multiple pentru scăderea natalității. Anul trecut s-au născut cei mai puțini copii, doar 180 de mii, iar anul acesta cu 20% mai puțini raportat la anul trecut”, a spus Gabriela Firea în debutul ședinței de guvern, iar la briefingul la care a anunțat adoptarea Programului național de natalitate aceasta a repetat informația conform căreia pe primele 6 luni din 2022 avem o natalitate mai scăzută cu 20% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Concret, în primele 6 luni din acest an s-au născut 78.792 de copii, iar în perioada similară a anului trecut 92.848 de copii. Diferența de 14.056 de nou-născuți reprezintă 15%.

În anul 2021 au fost înregistrați puțin peste 180 de mii de nou-născuți, potrivit Institutului Național de Statistică. Datele arată cel mai scăzut nivel al nașterilor din istoria măsurătorilor pentru indicatorul de natalitate din arhiva INS, adică din anul 1930 până în prezent.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.
Citește și:
GRAFIC Cel mai mic număr de nașteri din istoria măsurătorilor statistice, înregistrat anul trecut. O scădere de peste 23 de mii de copii față de perioada pre-pandemie, echivalentă cu desființarea a 1.000 de clase/grupe de școală sau grădiniță

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Termenele limită până la care trebuie aprobate actele normative pe noile legi ale educației, publicate în Monitorul Oficial – listă / Sunt aproape 400 de ordine de ministru și hotărâri de guvern

Lista cu cele aproape 400 de acte normative care să pună în aplicare prevederile din legea educației în învățământul preuniversitar și legea educației în învățământul universitar a fost publicată în…
Vezi articolul
caldura calorifer

Prețul facturat pentru căldura furnizată în unitățile de învățământ din municipiu Tulcea este cu 78% mai mare decât cel de anul trecut / Primăria trebuie să suporte facturi de aproape 11 milioane de lei din bugetul local

Costurile de funcţionare a unităţilor de învăţământ din municipiul Tulcea vor creşte anul acesta cu aproape 3 milioane de lei, față de 2021, pe fondul creșterii prețurilor la utilități. Suma…
Vezi articolul