Catinca Nistor a fost propusă spre revocare din funcția de director al Institutului Cultural Român Londra, anunță șeful ICR

Catinca Maria Nistor, șefa ICR Londra / Foto: Captură video

Catinca Nistor a fost propusă spre revocare din funcția de director al ICR Londra, a confirmat, pentru G4Media, președintele Institutul Cultural Român, Liviu Jicman. Amintim că șefa Institutului Cultural Român din Londra, Catinca Maria Nistor, a cântat într-un spectacol găzduit de ICR cu ocazia zilei de 1 Martie, interpretând melodia ”Mociriță cu trifoi”. În cadrul evenimentului, violonistul invitat a interpretat o piesă grecească, despre care inițial s-a vehiculat că ar fi fost o manea.

Șeful Institutului cultural, Liviu Jicman a confirmat pentru G4Media.ro că a propus revocarea Catincăi Nistor din funcția de șef al ICR Londra. Conform legii, Parlamentul ia decizia finală, cu avizul comun al Comisiei pentru cultură și media și al Comisie pentru politică externă ale Senatului.

Anunțul vine în contextul în care șefa Institutului Cultural Român din Londra, Catinca Maria Nistor, a cântat într-un spectacol găzduit de ICR cu ocazia zilei de 1 Martie. Ea a interpretat melodia ”Mociriță cu trifoi” în cadrul evenimentului dedicat românilor din diaspora, la început de primăvară.

Inițial, în spațiul public s-a vehiculat că violonistul prezent la eveniment ar fi cântat o manea. Sorin Ciociu, de la Radio Punct – Radioul Românilor din Marea Britanie, susține că în concertul prezentat de Institutul Cultural Român din Londra, în 1 martie, nu s-a cântat maneaua ”De ce mă minți”, lansată de Liviu Guță, ci originalul ei, ”Ah Kardoula Mou” o piesă grecească din perioada interbelică.

Inițial, informația propunerii de revocare a fost publicată pe Facebook de deputatul USR Iulian Bulai:

Bulai împreună cu senatorul USR Remus Negoi au depus, cu două zile înainte de propunerea revocării, o coroană de flori la Institutul Cultural Român, ”pentru a marca decesul simbolic al diplomației culturale românești”, conform comunicatului transmis marți.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.
Exit mobile version