Cazul elevilor amendați pentru că se jucau în curtea școlii: ministrul de Interne a trimis Corpul de Control să verifice intervenția polițiștilor din Constanța

Foto: Poliția Română

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a trimis Corpul de Control să verifice modul de intervenție al polițiștilor din Constanța care au amendat 8 elevi pentru că jucau fotbal și baschet în curtea școlii. La finalizarea verificărilor, “se vor dispune măsurile legale care se impun”, anunță Poliția Română, într-un comunicat de presă.

Inspectoratul General al Poliției Române precizează că din datele comunicate public de I.P.J. Constanța a reieșit că vineri, 2 octombrie, în jurul orei 20.20, polițiștii au legitimat 8 elevi cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani care se aflau în curtea Școlii Gimnaziale Nr. 29 din Municipiul Constanța, “încălcând normele legale de acces”.

“La nivelul Secției 2 Poliție Constanța, au fost înregistrate 4 sesizări scrise și 5 telefonice, dintre care 3 prin apel 112, cu privire la faptul că se tulbură ordinea și liniștea publică a locatarilor”, susține Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Constanța.

“Aceștia au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 250 de lei, fiecare, pentru pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în incinta instituției de învățământ, fără a avea acordul școlii pentru folosirea terenului de sport după terminarea cursurilor”, precizează Poliția Română.

Comunicatul Poliției Române, referitor la cazul elevilor amendați în curtea școlii:

“Referitor la situația aplicării a 8 sancțiuni contravenționale unor elevi, de către polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Centrul de Informare și Relații Publice al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus efectuarea de verificări, cu privire la modul de intervenție al polițiștilor din Constanța, prin Corpul de Control al Ministrului, la finalizarea cărora se vor dispune măsurile legale care se impun.

___

Din datele comunicate public de I.P.J. Constanța, a reieșit că:

Pentru unitatea de învățământ la care se face referire, la nivelul Secției 2 Poliție Constanța, au fost înregistrate 4 sesizări scrise și 5 telefonice, dintre care 3 prin apel 112, cu privire la faptul că se tulbură ordinea și liniștea publică a locatarilor.

Astfel, în cursul zilei de 2 octombrie a.c., în jurul orei 20.20, polițiști din cadrul Secției 2 au legitimat 8 tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, care se aflau în curtea instituției de învățământ, încălcând normele legale de acces.

Polițiștiștii au procedat la înștiințarea tinerilor în cauză despre faptul că vor fi conduși la sediul poliției în vederea legitimării și luării măsurilor legale.

Aceștia au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 250 de lei, fiecare, pentru pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în incinta instituției de învățământ, fără a avea acordul școlii pentru folosirea terenului de sport după terminarea cursurilor.

Totodată, polițiștii le-au reamintit acestora despre responsabilitatea privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor.”

Citește și:
Elevi amendați pentru că se jucau fotbal și baschet în curtea școlii – Asociația Elevilor din Constanța cere primăriei să-i lase pe elevi pe terenurile de sport, în permanență
Exit mobile version