Cazul elevilor amendați pentru că se jucau în curtea școlii: ministrul de Interne a trimis Corpul de Control să verifice intervenția polițiștilor din Constanța

2.446 de vizualizări
Foto: Poliția Română
Ministrul de Interne, Marcel Vela, a trimis Corpul de Control să verifice modul de intervenție al polițiștilor din Constanța care au amendat 8 elevi pentru că jucau fotbal și baschet în curtea școlii. La finalizarea verificărilor, “se vor dispune măsurile legale care se impun”, anunță Poliția Română, într-un comunicat de presă.

Inspectoratul General al Poliției Române precizează că din datele comunicate public de I.P.J. Constanța a reieșit că vineri, 2 octombrie, în jurul orei 20.20, polițiștii au legitimat 8 elevi cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani care se aflau în curtea Școlii Gimnaziale Nr. 29 din Municipiul Constanța, “încălcând normele legale de acces”.

“La nivelul Secției 2 Poliție Constanța, au fost înregistrate 4 sesizări scrise și 5 telefonice, dintre care 3 prin apel 112, cu privire la faptul că se tulbură ordinea și liniștea publică a locatarilor”, susține Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Constanța.

“Aceștia au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 250 de lei, fiecare, pentru pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în incinta instituției de învățământ, fără a avea acordul școlii pentru folosirea terenului de sport după terminarea cursurilor”, precizează Poliția Română.

Comunicatul Poliției Române, referitor la cazul elevilor amendați în curtea școlii:

“Referitor la situația aplicării a 8 sancțiuni contravenționale unor elevi, de către polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Centrul de Informare și Relații Publice al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus efectuarea de verificări, cu privire la modul de intervenție al polițiștilor din Constanța, prin Corpul de Control al Ministrului, la finalizarea cărora se vor dispune măsurile legale care se impun.

___

Din datele comunicate public de I.P.J. Constanța, a reieșit că:

Pentru unitatea de învățământ la care se face referire, la nivelul Secției 2 Poliție Constanța, au fost înregistrate 4 sesizări scrise și 5 telefonice, dintre care 3 prin apel 112, cu privire la faptul că se tulbură ordinea și liniștea publică a locatarilor.

Astfel, în cursul zilei de 2 octombrie a.c., în jurul orei 20.20, polițiști din cadrul Secției 2 au legitimat 8 tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, care se aflau în curtea instituției de învățământ, încălcând normele legale de acces.

Polițiștiștii au procedat la înștiințarea tinerilor în cauză despre faptul că vor fi conduși la sediul poliției în vederea legitimării și luării măsurilor legale.

Aceștia au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 250 de lei, fiecare, pentru pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în incinta instituției de învățământ, fără a avea acordul școlii pentru folosirea terenului de sport după terminarea cursurilor.

Totodată, polițiștii le-au reamintit acestora despre responsabilitatea privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor.”

Citește și:
Elevi amendați pentru că se jucau fotbal și baschet în curtea școlii – Asociația Elevilor din Constanța cere primăriei să-i lase pe elevi pe terenurile de sport, în permanență

2 comments
  1. Trăim într-o țară, sucită rău, cu fundul în sus…. Eu când eram la 14-16 ani, puteam să mă joc in curtea oricărei școli din cartier și nu reclama nici un “ofuscat” că este deranjat de copii și nici nu venea Miliția sa ne legitimeze…. Dar, pe atunci erau comunism…. Azi polițiștii se umflă-n pene la juniori…..deja atâta-i duce capu’ și pentru atâta au …..cohones. Că dacă in curtea școlii jucau o liniuță, niscaiva interlopi…..le aduceau cafea și bere….

  2. Cică nu ai voie sa ii amendeze pentru ca sunt copii iar copii nu trebuie să respecte legea.In noua concepție trebuie lăsați de capul lor si aplaudat in absolut orice fac.Si cand te gândești că părinții sunt cei care au facut plângere deși copiilor au deranjat si au pătruns într-un spațiu unde în mod legal nu aveau voie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Raport al Ministerului Educației, despre PISA 2018: Rezultatele elevilor români sunt aproape de cele din Moldova, Muntenegru, Bulgaria și Emiratele Arabe Unite / În top PISA 2018 sunt China, Estonia și Finlanda

“Rezultatele elevilor români se plasează aproape de cele ale elevilor din Moldova, Muntenegru, Bulgaria și Emiratele Arabe Unite”, anunță Ministerul român al Educației, după ce OECD a publicat astăzi Rezultatele…
Vezi articolul

Istoria unei rute paralele de angajare în învățământ: Eu am scris articolul 253. Noi am gândit autonomia școlii de a-și selecta resursa umană, PSD a transformat-o în șpagă electorală forever – Oana Badea, fost secretar de stat

Soluția găsită de Ecaterina Andronescu la titularizarea pe 253 declarată neconstituțională este și ea neconstituțională, a declarat pentru Edupedu.ro fostul secretar de stat Oana Badea. OUG-ul de miercuri pe educație…
Vezi articolul