Cazurile de infectare cu noul coronavirus raportate de școlile din Cluj: 30 de angajați ai școlilor sunt în izolare și 17 clase și grupe au activitatea suspendată – a anunțat inspectoarea școlară generală

Foto: © LakshmiPrasad lucky | Dreamstime.com

În județul Cluj, “la datele centralizate azi avem 17 clase și grupe în care s-a suspendat activitatea pentru cazurile de COVID-19 apărute la copii, care au rămas acasă, și avem aproximativ 30 de angajați ai școlilor care au rămas acasă sau sunt în izolare, ca urmare a confirmării infectării cu coronavirus sau pentru că sunt contacți direcți”, a declarat pentru Edupedu.ro inspectoarea școlară generală din Cluj, Marinela Marc.

Inspectoarea școlară generală a precizat că “acestea sunt datele apărute în această săptămână și centralizate astăzi”.

“Eu cred că e o situație normală în această perioada, pentru că în vacanță nu am mai contabilizat aceste cazuri și au fost foarte mulți copii care au fost în zonele schiabile în vacanță cu copiii. Dacă ne uităm și la rata incidenței cumulate la nivelul localităților, în județul nostru încă mai avem localități în scenariul roșu, ca municipiul Cluj-Napoca, deci e firesc. Dar aș vrea să ne păstrăm echilibrul, să insistăm pe respectarea măsurilor și a distanței, și la adulți, la părinți, și să acționăm în funcție de modificarea situației. Sper să nu apară focare și să nu fim nevoiți să suspendăm cursurile în anumite localități. Lucrurile se vor clarifica când ne vom fi vaccinat cât mai mulți. În școli, lucrurile se desfășoară normal, cadrele didactice sunt conectate la tot ce se întâmpla, copiii știu și respectă măsurile, am verificat asta, dar nu putem controla ceea ce se întâmplă dincolo de perimetrul școlii”, a declarat pentru Edupedu.ro inspectoarea școlară generală din cadrul Inspectoratului Școlar din Cluj.

Inspectoarea Marinela Marc a precizat pentru Edupedu.ro că “ne-am dori să se întoarcă copiii de la final de ciclu în clase. Personal, cea mai mare îngrijorare o am cu privire la acești copii din clasele a VIII-a și a XII-a. În rest, încercăm să respectăm ce se decide și să ne facem datoria la locul de muncă”.

“Daca anul trecut ne-am bazat pe primul semestru, e foarte greu să estimăm la nivel național ce achiziții au copiii după un semestru majoritar online”, a declarat oficialul.

Exit mobile version