Cazurile de infectare cu noul coronavirus raportate de școlile din Cluj: 30 de angajați ai școlilor sunt în izolare și 17 clase și grupe au activitatea suspendată – a anunțat inspectoarea școlară generală

9.412 vizualizări
Foto: © LakshmiPrasad lucky | Dreamstime.com
În județul Cluj, “la datele centralizate azi avem 17 clase și grupe în care s-a suspendat activitatea pentru cazurile de COVID-19 apărute la copii, care au rămas acasă, și avem aproximativ 30 de angajați ai școlilor care au rămas acasă sau sunt în izolare, ca urmare a confirmării infectării cu coronavirus sau pentru că sunt contacți direcți”, a declarat pentru Edupedu.ro inspectoarea școlară generală din Cluj, Marinela Marc.

Inspectoarea școlară generală a precizat că “acestea sunt datele apărute în această săptămână și centralizate astăzi”.

“Eu cred că e o situație normală în această perioada, pentru că în vacanță nu am mai contabilizat aceste cazuri și au fost foarte mulți copii care au fost în zonele schiabile în vacanță cu copiii. Dacă ne uităm și la rata incidenței cumulate la nivelul localităților, în județul nostru încă mai avem localități în scenariul roșu, ca municipiul Cluj-Napoca, deci e firesc. Dar aș vrea să ne păstrăm echilibrul, să insistăm pe respectarea măsurilor și a distanței, și la adulți, la părinți, și să acționăm în funcție de modificarea situației. Sper să nu apară focare și să nu fim nevoiți să suspendăm cursurile în anumite localități. Lucrurile se vor clarifica când ne vom fi vaccinat cât mai mulți. În școli, lucrurile se desfășoară normal, cadrele didactice sunt conectate la tot ce se întâmpla, copiii știu și respectă măsurile, am verificat asta, dar nu putem controla ceea ce se întâmplă dincolo de perimetrul școlii”, a declarat pentru Edupedu.ro inspectoarea școlară generală din cadrul Inspectoratului Școlar din Cluj.

Inspectoarea Marinela Marc a precizat pentru Edupedu.ro că “ne-am dori să se întoarcă copiii de la final de ciclu în clase. Personal, cea mai mare îngrijorare o am cu privire la acești copii din clasele a VIII-a și a XII-a. În rest, încercăm să respectăm ce se decide și să ne facem datoria la locul de muncă”.

“Daca anul trecut ne-am bazat pe primul semestru, e foarte greu să estimăm la nivel național ce achiziții au copiii după un semestru majoritar online”, a declarat oficialul.


3 comments
  1. Elevii ar trebui lăsați sa învețe online întregul an școlar prezent.
    Altfel se contaminează în mijloacele de transport sau pe unde ii tot duc părinții, apoi vin în scoli și își contaminează profesorii și alți colegi, care își îmbolnăvesc membrii familiilor.
    Scoala nu trebuie privita ca o șezătoare menita satisfacerii socializării elevilor.
    Numai pentru acest scop nu merita sacrificați dascălii și bătrânii din familii.
    Cine are dorința de a învata, învață și online.

    1. De sa sa treaca online? Ce interes aveti? C a daca nu ati avea interes in asta ati realiza, ca mai ales pentru cei de final de ciclu si pentru cei mici este esential trecerea la face to face.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Dezbaterea online Reforma digitală a Educației

Testarea online a elevilor – poate fi făcută în condiții de corectitudine? Dragoș Iliescu, cercetător și specialist în testare educațională, va discuta marți, 8 iunie, de la 16:25, despre soluții de evaluare și despre testarea competențelor digitale pentru elevi, studenți și profesori

Testarea corectă a nivelului educațional atins de copii a fost una dintre marile probleme ale școlii românești în pandemie. Aproape un an, profesorii au predat fără să aibă măsura reală…
Vezi articolul

Dezbatere Edupedu.ro – UiPath Foundation - Brio.ro

VIDEO Georgi Dimitrov, CE: În acest an Comisia Europeană va lansa discuții pentru a pune educația digitală în fruntea priorităților / Va lansa instrumente pentru a ajuta profesorii să-și evalueze abilitățile

“Anul acesta Comisia Europeană va lansa discuții pentru a pune educația digitală în fruntea priorităților Uniunii Europene”, a declarat Georgi Dimitrov, șef al departamentului pentru Educație Digitală de la Comisia…
Vezi articolul
Concursul de directori la București

Sorin Decă a fost numit din nou secretar general adjunct al Ministerului Educației, la cererea ministrului Ligia Deca, după ce ocupase prin concurs șefia Direcției România educată tot din această poziție

Sorin Decă a fost numit secretarul general adjunct al Ministerului Educației, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Inițial, Decă nu a mai fost secretarul general adjunct al Ministerului încă…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Ministerul Educației a solicitat Ministerului Sănătății să spună dacă testele pe bază de salivă pot fi administrate elevilor la domiciliu sub supravegherea părinților: Ar fluidiza foarte mult procesul de screening / Ministerul cere și INSP o opinie oficială privind rata de vaccinare de 60%

Testele pe bază de salivă pot fi administrate elevilor și copiilor la domiciliu sub supravegherea părinților? Această întrebare a fost adresată de Ministerul Educației, public, Ministerului Sănătății, potrivit unui comunicat…
Vezi articolul