Cazurile Șercan și G4Media.ro, tratate pe larg de publicația Politico, influentă la Bruxelles: Doi jurnaliști importanți afirmă că au fost amenințați și intimidați după ce au publicat o serie de reportaje critice la adresa unor persoane publice

Foto: Radu Tuta/ Agerpres Foto

Doi jurnaliști importanți afirmă că au fost amenințați și intimidați după ce au publicat o serie de reportaje critice la adresa unor persoane publice importante, ceea ce a readus în discuție temerile vizând situația statului de drept din această țară, scrie publicația Politico, influentă la Bruxelles, cu referire la cazurile Emilia Șercan și Cristian Pantazi, a cărui soție a fost amenințată de un cadru militar care încerca să oprească o investigație, potrivit G4Media.ro.

Emilia Șercan, o jurnalistă de investigație care a relatat pe larg despre acuzațiile de plagiat la adresa unor importanți oficiali, le-a declarat reporterilor de la Politico că, în luna septembrie a anului trecut, pe vremea când investiga acuzații legate de faptul că premierul Nicolae Ciucă ar fi plagiat o bună parte din lucrarea sa de doctorat, o serie de fotografii, sustrase de pe computerul său, au apărut pe niște pagini web străine destinate adulților, în opinia sa, asta reprezentând o „clară tentativă de intimidare la adresa mea”.

Jurnalista, care este și lector de jurnalism la Universitatea din București, a declarat că, după publicarea anchetei sale, în luna ianuarie a acestui an, ea a primit mesaje de amenințare pe telefonul mobil, care făceau referire la fotografiile respective. Ea a scanat mesajul și l-a trimis poliției locale în cadrul unei plângeri penale înaintate pe această temă. Dar, ulterior, chiar și mesajul adresat poliției a apărut online, ceea ce a făcut-o pe aceasta să presupună că, în tentativa de a o intimida, au fost implicați și oameni din această instituție.

Ulterior, ea a depus o plângere separată, dar a simțit că polițiștii nu îi iau plângerea în serios, mai ales cei ai căror șefi au făcut obiectul anchetei sale de-a lungul anilor.

Într-o declarație publică, Ministerul de Interne a subliniat că condamnă orice tentativă de intimidare a jurnaliștilor, exprimându-și totodată “încrederea că instituțiile abilitate să clarifice situația vor face lumină în acest caz”, prezentat de jurnalistă în plângerea sa.

Citește articolul complet pe G4Media.ro
Exit mobile version