CCR: Legea privind acordarea lunară a unui stimulent de risc pentru profesori este neconstituţională

identitatea de gen

Foto: Pixabay.com

Curtea Constituţională a admis sesizarea Guvernului asupra unui proiect de lege al PSD, adoptat de Parlament, care prevede stimulente de risc lunare pentru cadrele didactice, în valoare de 2.000 lei, pe perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă, potrivit News.ro. Aceasta înseamnă că legea este neconstituţională şi se reîntoarce în Legislativ pentru a fi pusă în acord cu decizia CCR de miercuri, luată cu unanimitate de voturi.

Propunere legislativă pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învăţământ pe întreaga durată a stării de alertă şi urgenţă, ca urmare a riscului răspândirii coronavirusului COVID-19 a fost iniţiată de parlamentarii PSD Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Robert Cazanciuc, Cosmin Radu Preda şi Alfred Simonis şi adoptat de Camera Deputaţilor, decizional, pe 13 octombrie. Conform legii:

Care au fost contestațiile Guvernului:

Guvernul a arătat că „din datele existente la nivelul Ministerului Finanţelor Publice, impactul suplimentar asupra cheltuielilor de personal ale bugetului general consolidat determinat de adoptarea acestei măsuri este de circa 713,1 milioane de lei lunar, respectiv de 1.707,5 milioane de lei în anul 2020”.

Exit mobile version