VIDEO „Ce conține vaccinul? Să nu mai fiu tristă, să nu mai fie școala online. Vaccinul înseamnă să mă bucur de copilărie” – mesajul unui copil în campania de comunicare privind importanța vaccinării pentru revenirea la normalitate și la școala fizică

Foto: captură videoclip

Revenirea la normalitate înseamnă întoarcerea la școala fizică, pe terenul de joacă împreună cu colegii și în sălile de clasă fără mască. Este mesajul transmis de o elevă în cadrul unui spot video lansat astăzi de Guvern, parte a unei noi campanii de comunicare privind importanța vaccinării, prezentată în cadrul unei conferințe de presă de premierul Florin Cîțu.

Acesta s-a adresat, în discursul său, părinților. Dar în clipul cu eleva pe care l-a prezentat, nu este limpede care este publicul-țintă mesajului video. Eleva din clip este de școală primară, categoria cea mai puțin afectată de trecerea în online, fiind printre copiii care au fost lăsați să se întoarcă la școala fizică mai devreme. În plus, elevii de școală primară nu au fost incluși, încă, în testările avansate pentru vaccinarea copiilor împotriva COVID-19, testări ce vizează categorii de vârstă mai mari.

În clip vedem cum o elevă intră în curtea unei școli singură, apare o sală de clasă goală, iar afară, în curte, fetița își așază ghiozdanul și telefonul jos și bate singură o minge de baschet pe terenul de joacă al școlii. Pe fundalul imaginilor auzim gândurile ei:

„Ce conține vaccinul? Să nu mai fiu tristă, să nu mai fie școala online. Să pot să o iau în brațe de doamna învățătoare. Să pot să stau în clasă cu toți colegii mei fără mască, mi-e foarte dor de ei, vaccinul înseamnă să mă bucur de copilărie”.

Sursă foto: Youtube / Guvernul României

Exit mobile version