Ce este „Comisia pentru educație patriotică” dorită de Trump pentru a opri ”îndoctrinarea de stânga în școli și universități”. Reacția democraților

Foto: Pexels.com

Președintele Donald Trump a declarat zilele trecute că va forma o comisie națională pentru promovarea „educației patriotice” și a anunțat crearea unei program financiar de sprijin pentru dezvoltarea unui „curriculum pro-american,” susținând că școlile din Statele Unite îndoctrinează copiii cu o agendă de stânga ostilă părinților fondatori ai națiunii și descriind eforturile de educare a elevilor despre rasism și sclavie ca o insultă la principiile pe care s-a format țara.

Analiștii sustin că mișcarea este în mare măsură politică și vine ca o reacție la eforturile din ce în ce mai agresive al unor intelectuali si profesori liberali pentru ca școlile să predea o istorie a Statelor Unite care recunoaște mai bine sclavia și rasismul sistemic din societatea americană. Democrații și activiștii de stânga s-au grăbit să critice inițiativa liderului de la Casa Albă, pe care o compară cu Hitlerjugend, organizația de tineret a Partidului Nazist din Germania.

În discursul ținut la Arhivele Naționale de la Washington, în fața copiilor originale ale Constituției și Declarației de Independență, Trump a denunțat ceea ce el a numit „o pânză răsucită de minciuni” care este predată în școlile din Statele Unite despre rasismul sistemic din societatea americană, numindu-l „o formă de abuz asupra copiilor”.

Citește analiza integrală pe G4Media.ro

Exit mobile version