Ce este „Comisia pentru educație patriotică” dorită de Trump pentru a opri ”îndoctrinarea de stânga în școli și universități”. Reacția democraților

80 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Președintele Donald Trump a declarat zilele trecute că va forma o comisie națională pentru promovarea „educației patriotice” și a anunțat crearea unei program financiar de sprijin pentru dezvoltarea unui „curriculum pro-american,” susținând că școlile din Statele Unite îndoctrinează copiii cu o agendă de stânga ostilă părinților fondatori ai națiunii și descriind eforturile de educare a elevilor despre rasism și sclavie ca o insultă la principiile pe care s-a format țara.

Analiștii sustin că mișcarea este în mare măsură politică și vine ca o reacție la eforturile din ce în ce mai agresive al unor intelectuali si profesori liberali pentru ca școlile să predea o istorie a Statelor Unite care recunoaște mai bine sclavia și rasismul sistemic din societatea americană. Democrații și activiștii de stânga s-au grăbit să critice inițiativa liderului de la Casa Albă, pe care o compară cu Hitlerjugend, organizația de tineret a Partidului Nazist din Germania.

În discursul ținut la Arhivele Naționale de la Washington, în fața copiilor originale ale Constituției și Declarației de Independență, Trump a denunțat ceea ce el a numit „o pânză răsucită de minciuni” care este predată în școlile din Statele Unite despre rasismul sistemic din societatea americană, numindu-l „o formă de abuz asupra copiilor”.

Citește analiza integrală pe G4Media.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii
 1. @gmoraru
  Sa avem pardon, d-le moraru, nu ești aici pe poziția de cenzor al opiniilor ce îți displac și nici nu ai calitatea de a dirija comentariile mai la stanga sau mai la dreapta.
  Sănătate și succese în escaladarea Everestului, poate pui acolo un steag rosu cu secera si ciocanul, nu ? Sau cu steluțele maoiste ?

 2. Trump, cu multiplele lui defecte, e ultimul sprijin al Civilizatiei Occidentale de tip clasic in fata globalismului neo-marxist de inspiratie maoistă. Daca Trump pierde, Europa se va prabusi rapid, e evident procesul care are loc deja in Germania sau Franta. Toti românii din SUA, care au trecut prin calvarul comunist, ar trebui sa fie atenti ce votează.

  1. Să avem pardon domnu’ Motz dar dumneata cam bați cîmpii și alte forme de relief .
   Acest site dedicat educației parcă nu prea e locul potrivit ca sa-ți refulezi dumneata aici tulburarile de personalitate. La Facebook ai incercat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Teoriile conspirației sunt alimentate de ”Paradoxul succesului” și de modelul militarizat-autoritar de comunicare în pandemie. INTERVIU cu sociologul Dan Petre

Sociologul Dan Petre, specialist în ştiinţele comunicării și conferenţiar universitar, spune că polarizarea extremă a societății românești, dar și ”paradoxul succesului” gestionării pandemiei de coronavirus au contribuit la răspândirea teoriilor…
Vezi articolul