Ce i-a ieșit lui Iohannis în loc de România Educată: păcănelele, țigările electronice și drogurile au invadat școlile

Cristian Pantazi / Foto: Arhiva personală

România toată arată ca un Las Vegas scăpătat: mii de săli de păcănele și cazinouri, reclame uriașe la țigări electronice și la cazinouri cu tinere semidezbrăcate, droguri în aproape orice liceu. Cele trei vicii sunt tolerate sau de-a dreptul încurajate de coaliția PSD-PNL, sub privirea nepăsătoare a președintelui Iohannis. Iar principalele victime sunt tinerii, după cum ne arată statisticile. România Educată s-a transformat în România Vicioasă.

Fenomenul drogurilor, fumatul la adolescenți și adicția de jocurile de noroc sunt scăpate de sub orice control. Motivele sunt simple: reclama deșănțată în cazul pariurilor și țigărilor electronice, reacția slabă a poliției și procurorilor în cazul drogurilor.

Iunie 2020. Un proiect de lege care interzicea de facto publicitatea la țigările electronice și faimoasele dispozitive de fumat tutun încălzit a fost respins de majoritatea PSD-PNL-UDMR, deși printre inițiatori se număraseră și parlamentari liberali și socialiști. Lobby-ul industriei de fumat a fost atât de puternic, încât raportul de respingere al comisiei de cultură a fost aiuritor: fără reclamele la țigări moare cultura din România.

Efectul votului? Peste 50% dintre elevii de liceu au fumat țigări electronice sau produse de tutun încălzit în ultimele 30 de zile, arată un raport al Institutului Național de Sănătate Publică, o structură guvernamentală.

Reclamele la țigări electronice și gadgeturi de fumat sufocă centrul marilor orașe, netul și marile evenimente cu tineri. Oriunde sunt liceeni, studenți, adolescenți în general. Device-urile electronice, generatoare de moarte la fel ca țigările ”clasice”, sunt prezentate în reclame drept accesorii cool.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Exit mobile version