Ce-și propune una dintre cele mai bune facultăți de educație din lume, Institute of Education de la Londra, în noua strategie de cercetare: focus pe etică de la începutul formării, mai multe discipline, interes major pentru noile tehnologii și inteligența artificială – Studiu de caz

Institute of Education - University College London / Sursa: Ucl.ac.uk/ioe/

Cel mai recent ranking QS al universităților după domenii de studiu plasează pe primul loc, la domeniul Educație și Formare, University College London (UCL) din Marea Britanie. UCL este reprezentată, la acest capitol, de unul dintre institutele sale, Institute of Education (IOE). IOE ocupă, astfel, pentru al nouălea an consecutiv acest prim loc în clasamentul QS dedicat școlilor de Educație, în care nu figurează nicio universitate românească. Cu puțin timp înainte să fie lansat rankingul menționat, IOE a publicat pe site-ul său strategia sa de cercetare pentru următorii cinci ani, prin care organizația creionează modul cum dorește să se mențină printre cele mai bune școli de educație din lume.

Institute of Education de la Londra are peste 1.000 de cadre didactice și de cercetare angajate în șase departamente, în cadrul cărora sunt grupate 38 de centre de cercetare. La sfârșitul lunii martie a.c., organizația și-a publicat Planul Strategic de Cercetare pentru perioada 2022-2027, prin care detaliază acțiunile și politicile pe care dorește să le promoveze în fiecare zonă de activitate.

Puncte-cheie în strategia IOE:

1. Printre primele priorități enunțate în strategie se numără cele referitoare la sprijinul pentru etică și integritate în cercetare. La acest capitol, instituția anunță măsuri precum:

2. Extinderea portofoliului de cercetare. IOE declară că “educația în sala de clasă”, scopul pentru care a fost înființat acum 120 de ani, nu poate evolua fără studii interdisciplinare care să vizeze educația, științele sociale și domeniile umaniste, studiul copilului și familiei, sănătatea, munca, piața muncii, cultura, media și dezvoltarea internațională

3. Interes major pentru noile tehnologii și pe “provocările contemporane”. Tot la capitolul domeniilor de cercetare, IOE anunță programe dedicate “provocărilor” produse de dezvoltările tehnologice din ultimii ani. Mai precis:

4. Inovații metodologice. IOE își promune să exploreze metodologii de studiu și cercetare care exploatează noile tehnologii, de la tehnologiile ce stimulează simțurile la cele de evaluare a “citizen science”, care să ajute la diminuarea barierelor în calea participării unui număr cât mai mare de oameni în activitățile de cercetare.

5. Întărirea accesibilității și responsabilității în cercetare prin apelul la Open Science și măsuri suplimentare de transparență.

6. Investiții în infrastructură. Planul cadru al IOE include o investiție de 55 milioane de lire sterline pentru a îmbunătăți dotările actuale.

Exit mobile version