Cercetător român la Oxford, despre imunitatea post-COVID: ”Protecția sporită a copiilor le cauzează slăbirea imunitară, pentru că nu au fost expuși agenților infecțioși”

Inteligența artificială

Foto: © Martinmark - Dreamstime.com

Ştefan Dascălu, cercetător în imunologie la Universitatea Oxford a declarat, într-un interviu acordat News.ro și citat de G4Media.ro, că se poate vorbi despre un sindrom post pandemic, valabil în special în cazul copiilor şi tinerilor, un sindrom în care sistemul imunitar poate fi mai slăbit tocmai pentru că restricţiile impuse în pandemie au ferit organismul de diferite boli infecţioase la care ar fi fost supus în mod normal în lipsa acestora. Expertul mai vorbeşte şi despre sindromul long COVID, adică sechelele cu care au rămas mulţi dintre cei care au făcut forme severe de COVID-19, sechele care pot însemna inclusiv o slăbire a sistemului imunitar.

„Valul de viroze în România ţine în primul rând de sezonalitatea bolilor respiratorii pe care în primul rând copiii le contractează, le aduc şi acasă de la şcoală şi aşa mai departe. Este ceva îngrijorător dar nu cred că este ceva neobişnuit, aceste virusuri au o sezonalitate.

Sunt două lucruri care intervin referitor la COVID şi la sistemul nostru imunitar post COVID.

Este sindromul de COVID lung, care practic reprezintă acele sechele care au rămas în organismul nostru după o infecţie COVID, care pot fi şi o slăbire a sistemului imunitar generală. În acelaşi timp, există şi sindromul acesta post pandemic (…)”, a declarat Dascălu.

Articolul complet, pe G4Media.ro.

Foto: © MartinmarkDreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version