Cercetător român la Oxford, despre imunitatea post-COVID: ”Protecția sporită a copiilor le cauzează slăbirea imunitară, pentru că nu au fost expuși agenților infecțioși”

346 de vizualizări
Inteligența artificială
Foto: © Dreamstime.com
Ştefan Dascălu, cercetător în imunologie la Universitatea Oxford a declarat, într-un interviu acordat News.ro și citat de G4Media.ro, că se poate vorbi despre un sindrom post pandemic, valabil în special în cazul copiilor şi tinerilor, un sindrom în care sistemul imunitar poate fi mai slăbit tocmai pentru că restricţiile impuse în pandemie au ferit organismul de diferite boli infecţioase la care ar fi fost supus în mod normal în lipsa acestora. Expertul mai vorbeşte şi despre sindromul long COVID, adică sechelele cu care au rămas mulţi dintre cei care au făcut forme severe de COVID-19, sechele care pot însemna inclusiv o slăbire a sistemului imunitar.

„Valul de viroze în România ţine în primul rând de sezonalitatea bolilor respiratorii pe care în primul rând copiii le contractează, le aduc şi acasă de la şcoală şi aşa mai departe. Este ceva îngrijorător dar nu cred că este ceva neobişnuit, aceste virusuri au o sezonalitate.

Sunt două lucruri care intervin referitor la COVID şi la sistemul nostru imunitar post COVID.

Este sindromul de COVID lung, care practic reprezintă acele sechele care au rămas în organismul nostru după o infecţie COVID, care pot fi şi o slăbire a sistemului imunitar generală. În acelaşi timp, există şi sindromul acesta post pandemic (…)”, a declarat Dascălu.

Articolul complet, pe G4Media.ro.

Foto: © MartinmarkDreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


4 comments
  1. Nu e doar o răceală, e adevarat.E o creație în alb a lui Faucci si ai lui, posibil ca armă biologică contra Chinei.
    Dar dacă ti-ai vaccinat copilul, e posibil ca vaccinul sa-i cauzeze AVC-ul , deși si boala produce același lucru. Vaccinarea anti-Covid, cu toate tipurile de vaccin, presupune de fapt infectare a benevol cu o proteja a virusului, care este toxică, setand organismul s-o reproducă în cantități mari. Prin urmare, la fel ca boala, vaccinul produce daune, chiar legale unora, iar alții, cu sistem imumitar mai puternic, scapă, ca si in cazul bolii.

  2. Majoritatea au fost expuși pentru că nu au purtat corespunzător masca sau nu au purtat-o deloc. Ieri, băiatul meu a făcut un AVC după a 4-a șarjă de covid. Acum, la 14 ani, nu mai poate vorbi și nu-și mai controlează corect mâna dreaptă. I-a scris soțului meu cu stânga pe o coală de hârtie “Tată, recunoaște că ai greșit. Nu e doar o răceală”.

    1. Multa sanatate pt. copil!
      Fantastic cat de tare au fost traumatizati acesti copii, de scriu cu mana stanga, dupa un avc ca nu e doar o raceala!
      Multa, multa sanatate – mai ales psihica!

      1. E afectată vorbirea destul de grav, și mâna dreaptă. Poate folosi mâna stângă și ambele picioare, dar amețește în poziție verticală. După toate șoșocismele soțului de până acum, plus problema de față, săptămâna viitoare voi depune actela de divorț. Vă simt ironia axact cum resimt acum, prin suferința copilului, lipsa de inteligență viitorului meu fost soț care, în loc să se intereseze de soarta copilului, a preferat să spună că nu are nimic și a plecat la socri. Cred că sunteți de aceeași teapă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL În perioada 25 octombrie – 5 noiembrie 2021, copiii de grădiniță și elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal sunt în vacanță. Nu este modificată structura anului școlar

Ministrul Educației a semnat și trimis la Monitorul Oficial ordinul de ministru care prevede vacanța forțată stabilită de președintele Klaus Iohannis și reglementată de Guvern. Documentul a fost pus la…
Vezi articolul

OFICIAL Excursii școlare cu bani de la Fondul de Mediu, în „Săptămâna verde”, din octombrie. Școlile se pot înscrie până în septembrie și primesc cheltuielile pentru cazare, transport, mese și bilete / Care sunt condițiile, ce activități mai pot pune profesorii pe listă și cum arată formularele inițiale și de raportare 

Școlile pot solicita bani pentru activitățile din cadrul Programului „Săptămâna verde”, pentru anii 2024 și 2025, finanțate din Fondul pentru mediu, până în septembrie 2024, conform unui ordin de ministru…
Vezi articolul

Elevii unei școli din Argeș au primit la Limba și literatura română, la simularea Evaluării Naționale, subiectele destinate elevilor maghiari / Greșeala a fost observată doar după terminarea examenului

20 de elevi de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială nr. 1 din localitatea argeșeană Vlădești au primit la Limba și literatura română la simularea Evaluării Naționale 2023 subiectele…
Vezi articolul
Daniel Funeriu

Daniel Funeriu, despre laserul de la Măgurele care a atins azi puterea maximă cu tot echipamentul: „Pentru prima dată în istoria sa, România e prima în lume într-un domeniu al ştiinței. De acum încolo ține de noi să fructificăm acest avantaj competitiv uriaş”

„Pentru prima dată în istoria sa, România e prima în lume într-un domeniu al ştiinței”, a declarat Daniel Funeriu pentru Edupedu.ro. „Mai departe depinde de noi dacă vom frunctifica acest…
Vezi articolul