Cercetător român la Oxford, despre imunitatea post-COVID: ”Protecția sporită a copiilor le cauzează slăbirea imunitară, pentru că nu au fost expuși agenților infecțioși”

346 de vizualizări
Inteligența artificială
Foto: © Dreamstime.com
Ştefan Dascălu, cercetător în imunologie la Universitatea Oxford a declarat, într-un interviu acordat News.ro și citat de G4Media.ro, că se poate vorbi despre un sindrom post pandemic, valabil în special în cazul copiilor şi tinerilor, un sindrom în care sistemul imunitar poate fi mai slăbit tocmai pentru că restricţiile impuse în pandemie au ferit organismul de diferite boli infecţioase la care ar fi fost supus în mod normal în lipsa acestora. Expertul mai vorbeşte şi despre sindromul long COVID, adică sechelele cu care au rămas mulţi dintre cei care au făcut forme severe de COVID-19, sechele care pot însemna inclusiv o slăbire a sistemului imunitar.

„Valul de viroze în România ţine în primul rând de sezonalitatea bolilor respiratorii pe care în primul rând copiii le contractează, le aduc şi acasă de la şcoală şi aşa mai departe. Este ceva îngrijorător dar nu cred că este ceva neobişnuit, aceste virusuri au o sezonalitate.

Sunt două lucruri care intervin referitor la COVID şi la sistemul nostru imunitar post COVID.

Este sindromul de COVID lung, care practic reprezintă acele sechele care au rămas în organismul nostru după o infecţie COVID, care pot fi şi o slăbire a sistemului imunitar generală. În acelaşi timp, există şi sindromul acesta post pandemic (…)”, a declarat Dascălu.

Articolul complet, pe G4Media.ro.

Foto: © MartinmarkDreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


4 comments
 1. Nu e doar o răceală, e adevarat.E o creație în alb a lui Faucci si ai lui, posibil ca armă biologică contra Chinei.
  Dar dacă ti-ai vaccinat copilul, e posibil ca vaccinul sa-i cauzeze AVC-ul , deși si boala produce același lucru. Vaccinarea anti-Covid, cu toate tipurile de vaccin, presupune de fapt infectare a benevol cu o proteja a virusului, care este toxică, setand organismul s-o reproducă în cantități mari. Prin urmare, la fel ca boala, vaccinul produce daune, chiar legale unora, iar alții, cu sistem imumitar mai puternic, scapă, ca si in cazul bolii.

 2. Majoritatea au fost expuși pentru că nu au purtat corespunzător masca sau nu au purtat-o deloc. Ieri, băiatul meu a făcut un AVC după a 4-a șarjă de covid. Acum, la 14 ani, nu mai poate vorbi și nu-și mai controlează corect mâna dreaptă. I-a scris soțului meu cu stânga pe o coală de hârtie “Tată, recunoaște că ai greșit. Nu e doar o răceală”.

  1. Multa sanatate pt. copil!
   Fantastic cat de tare au fost traumatizati acesti copii, de scriu cu mana stanga, dupa un avc ca nu e doar o raceala!
   Multa, multa sanatate – mai ales psihica!

   1. E afectată vorbirea destul de grav, și mâna dreaptă. Poate folosi mâna stângă și ambele picioare, dar amețește în poziție verticală. După toate șoșocismele soțului de până acum, plus problema de față, săptămâna viitoare voi depune actela de divorț. Vă simt ironia axact cum resimt acum, prin suferința copilului, lipsa de inteligență viitorului meu fost soț care, în loc să se intereseze de soarta copilului, a preferat să spună că nu are nimic și a plecat la socri. Cred că sunteți de aceeași teapă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Evaluarea Națională va fi organizată în 2 sesiuni, în premieră. Iohannis: O a doua sesiune de Evaluare, cu începere din 29 iunie, va fi numai pentru copiii cu probleme medicale / La Bacalaureat, va exista o a doua sesiune în august, ca în fiecare an

Evalaurea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a se organizează anul acesta, pentru prima oară, în două sesiuni. Președintele Klaus Iohannis a anunțat în urmă cu puțin timp că “Evaluarea…
Vezi articolul