Certificat verde pentru accesul profesorilor în școală? Gheorghiță: Cred că este o variantă alternativă – vaccinare, trecere prin boală sau testare periodică

Foto: gov.ro

Certificatul verde obligatoriu pentru prezența profesorilor în școli, la fel cum se pregătește impunerea acestuia pentru prezența medicilor la locul de muncă, „ține doar de o decizie pur tehnică”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Acesta a participat la o conferință organizată de UNICEF și Ministerul Educației pentru a prezenta avantajele vaccinării pentru cadrele didactice și pentru părinți.

Întrebat dacă va susține introducerea certificatului verde pentru profesori, așa cum este acum la medici, Cîmpeanu a răspuns că „de acest proiect legislativ se ocupă Ministerul Sănătății, noi avem în vedere variantele pe care le-am pronunțat”.

Valeriu Gheorghiță a completat: „Cred că este o variantă alternativă prin care ne interesează ca acest risc de infectare și de răspândire a coronavirusului să fie cât mai redus. Cum putem să avem acest risc redus? Prin vaccinare, prin istoricul de trecere prin boală sau printr-o testare periodică. Dacă acest lucru va fi de fapt transpus în prezentare certificatului verde digital sau într-altă formă, ține doar de o decizie pur tehnică, însă din punctul nostru de vedere, pentru a crea condiții de siguranță, este important totuși să reducem la minimum posibil riscul ca un cadru didactic sau un elev să fie infectat”.

Articolul este în curs de actualizare

Exit mobile version