Certificat verde pentru accesul profesorilor în școală? Gheorghiță: Cred că este o variantă alternativă – vaccinare, trecere prin boală sau testare periodică

2.916 vizualizări
Foto: gov.ro
Certificatul verde obligatoriu pentru prezența profesorilor în școli, la fel cum se pregătește impunerea acestuia pentru prezența medicilor la locul de muncă, „ține doar de o decizie pur tehnică”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Acesta a participat la o conferință organizată de UNICEF și Ministerul Educației pentru a prezenta avantajele vaccinării pentru cadrele didactice și pentru părinți.

Întrebat dacă va susține introducerea certificatului verde pentru profesori, așa cum este acum la medici, Cîmpeanu a răspuns că „de acest proiect legislativ se ocupă Ministerul Sănătății, noi avem în vedere variantele pe care le-am pronunțat”.

Valeriu Gheorghiță a completat: „Cred că este o variantă alternativă prin care ne interesează ca acest risc de infectare și de răspândire a coronavirusului să fie cât mai redus. Cum putem să avem acest risc redus? Prin vaccinare, prin istoricul de trecere prin boală sau printr-o testare periodică. Dacă acest lucru va fi de fapt transpus în prezentare certificatului verde digital sau într-altă formă, ține doar de o decizie pur tehnică, însă din punctul nostru de vedere, pentru a crea condiții de siguranță, este important totuși să reducem la minimum posibil riscul ca un cadru didactic sau un elev să fie infectat”.

Articolul este în curs de actualizare


6 comments
 1. Incompetenta unora NU TREBUIE plătită de profesori. De ce nu se testează pentru anticorpi toată țara?
  De ce vaccinării iau boala?
  De ce persoanele care au avut Covid se reinfectaza?
  Cine îmi garantează că elevii nu aduc boala de acasă?
  Impunem vaccinarea profesorilor când se vor vaccina si părinții elevilor.
  Daca profesorii s-au vaccinat în proporție de 60% și media națională este de 32-33% , atunci nu vaccinarea obligatorie a profesorilor este problema.

 2. Un procent semnificativ din populatie, implicit din profesori, au trecut asimptomatic prin boala, Aceastia au anticorpi dar nu se incadreaza in categoriile: vaccinati, trecuti prin boala (ofocial) sau testati! Nu va temeti ca se vor uni si va vor da in judecata?

  1. Dar familiile celor decedati si cei care nu au trecut asimptomatic prin boala si au suferit prin spitale, nu ar trebui sa dea statil in judecata pentru ca nu le-a protejat dreptul la sanatate?
   Si ca o paranteza, si cei trecuti prin boala se reinfectraza.

   1. @D.
    Pai si cei vaccinati se pot reinfecta si raspandi. Protectia oferita de vaccinuri este foarte mica in raport cu riscurile de reactii adverse ce pot aparea pe termen lung. Da, statele in frunte cu OMS-ul ar trebui trase la raspundere, daca ar fi luat masurile necesare de protectie inainte, n-am mai fi vorbit astazi de covid si in nici un caz de obligarea la vaccinare impotriva propriei vointe.

 3. Cat timp testarea este neinvaziva si este platita de angajator, conform codului muncii, e in regula. Orice altceva este de neacceptat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Nota 8 ar trebui să fie nota optimă, credem noi, pentru un elev (…) Nu ar trebui să tindă toată lumea spre 10, spune Radu Szekely, consilierul ministrului Educației într-o discuție despre viitoarele standarde de evaluare, pe discipline

Nota 8 ar trebui să fie nota optimă, credem noi, pentru un elev, spune Radu Szekely, consilier în Ministerul Educației. Afirmația a fost făcută la EuropaFM, într-o dezbatere despre noile…
Vezi articolul