“Dreptul la toalete” – Unei grădinițe din județul Galați i se va reconstrui grupul sanitar și alte 25 de școli din țară vor primi produse de igienă și kit-uri pentru toalete

234 de vizualizări
Școala și grădinița din satul Slobozia Băneasa / Foto: “Domestos susține igiena în școli”
Douăzeci de preșcolari de la Grădinița cu program normal Nr. 1, din sat Slobozia Blăneasa, județul Galați, vor beneficia de reconstrucția totală a toaletei, aflată în prezent în curte, în cadrul proiectului “Dreptul la toalete”, potrivit unui comunicat de presă.

În același timp, alte 25 de unități de învățământ vor primi produse de igienă indispensabile. Școlile selectate în această etapă, care vor primi produse de igienă pentru menținerea curățeniei și igienizării toaletelor, sunt din județele: Alba, Arad, Brașov, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Iași, Mureș, Olt, Prahova, Timiș, Vâlcea și Vaslui.

  • Proiectul face parte din programul „Domestos susține igiena în școli”, inițiat de Crucea Roșie Română și Domestos România.

Silviu Lefter, Directorul General al Crucii Roșii a subliniat că lipsa toaletelor din scoli și din grădinițe este un semnal de alarmă: „Nicio unitate de învățământ nu ar trebui să se afle în imposibilitatea de a asigura copiilor condițiile minime necesare unei dezvoltări sănătoase, iar lipsa toaletelor igienice în școli și grădinițe este un semnal de alarmă care ar trebui să ne unească pe toți într-un demers comun, pentru ca lucrurile să intre pe făgașul normalității”.

„Orice copil merită să aibă acces la toalete decente la școală sau grădiniță, pe care să le folosească fără teamă și fără riscul de a se îmbolnăvi. Faptul că România este deficitară la capitolul igienă și departe de normalitatea la care tânjim, ne motivează să fim perseverenți și să luptăm alături de partenerii noștri pentru siguranța celor mici”, spune Camelia Pop, Brand Manager Domestos & Savo Unilever South Central Europe.

Foto: “Domestos susține igiena în școli”

Despre campanie

Campania „Domestos susține igiena în școli” a fost lansată în 2015 și peste 70.000 de elevi au beneficiat de condiții mai bune de igienă în școli. S-au donat peste 180.000 de euro pentru construirea de grupuri sanitare, acolo unde erau improvizate în curte, pentru renovarea lor, dacă erau degradate, uzate și nemodernizate, dar și pentru produse de igienizare, curățenie și dezinfectare, după cum se precizează în comunicat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Studenții critică dur noile reguli de evaluare a studiilor doctorale: Este alarmant că dispar experții internaționali, metodologia periclitează suplimentar credibilitatea universităților

Noile reguli de evaluare a studiilor doctorale, stabilite de Ecaterina Andronescu și publicate ieri în Monitorul Oficial, pun “în pericol întreg procesul de evaluare”, “periclitează suplimentar credibilitatea” universităților și aduc riscul…
Vezi articolul

Concursul pentru desemnarea comisiei care va evalua organizațiile de cercetare, în vederea fuziunii sau desființării celor neperformante, a fost lansat / Dosarele pentru cele 28 de posturi pot fi depuse până pe 7 mai

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a lansat, săptămâna aceasta, concursul pentru selectarea a 28 de membri care vor face parte din Comisia care va evalua performanța organizațiilor de cercetare, în…
Vezi articolul

Profesorul are libertatea să-și organizeze predarea și evaluarea pe parcursul întregului an școlar, între evaluarea standardizată de la începutul anului și cea de la final, anunță ministrul educației în contextul schimbării structurii calendarului școlar

Ministrul Educației a declarat astăzi că profesorii vor avea libertatea „să-și organizeze atât predarea materiei, cât și evaluarea pe fiecare disciplină”, între evaluarea standardizată de la începutul anului și cea…
Vezi articolul

Bacalaureat 2023. Regulile de echivalare cu mediile de la clasă a probelor de competențe de comunicare la limba română, competențe de limbă străină și competențe digitale, puse în dezbatere de Ministerul Educației

Metodologia pentru echivalarea probelor de competențe lingvistice și digitale de la examenul de Bacalaureat 2023, în forma de proiect, a fost pusă în dezbatere publică de Ministerul Educației, anunță instituția…
Vezi articolul

Integrarea școlară și socială a copiilor cu autism – eveniment organizat pe 5 februarie de Federația pentru Persoanele cu Tulburări din Spectrul Autist și Teatrul Național București

Integrarea școlară și socială a persoanelor cu tulburări din spectrul autist reprezintă subiectul conferinței organizate marți, 5 februarie 2019, de FEDRA și Teatrul Național ”I.L Caragiale” București. Evenimentul se numește ”Împreună…
Vezi articolul