Integrarea școlară și socială a copiilor cu autism – eveniment organizat pe 5 februarie de Federația pentru Persoanele cu Tulburări din Spectrul Autist și Teatrul Național București

1.620 de vizualizări
Integrarea școlară și socială a persoanelor cu tulburări din spectrul autist reprezintă subiectul conferinței organizate marți, 5 februarie 2019, de FEDRA și Teatrul Național ”I.L Caragiale” București. Evenimentul se numește ”Împreună rupem barierele pentru autism”, începe la ora 10:30 și are loc în Sala MEDIA a Teatrului Național.

“La conferință au fost invitați parlamentari din tot spectrul politic și reprezentanți ai instituțiilor publice și are are ca obiect integrarea școlară și socială a persoanelor cu tulburări din spectrul autist și crearea unui climat favorabil pentru creșterea calității vieții persoanelor diagnosticate cu tulburări de dezvoltare”, informează Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA), într-un comunicat remis Edupedu.ro.

La baza evenimentului este “inițiativa Sindicatului Actorilor care, alături de FEDRA, și-a propus organizarea unor evenimente dedicate și a unei serii de conferințe la TNB pe tema autismului, cu invitați din rândul autorităților cu drept de decizie”, precizează organizatorii.

Scopul evenimentului este “de a mobiliza autoritățile centrale și factorii politici în vederea finalizării cadrului legislativ necesar pentru buna dezvoltare a persoanelor cu TSA (Tulburări de spectru autist) din România și a familiilor acestora”.

Din programul conferinței care va avea loc pe 5 februarie 2019 la TNB fac parte:

  • Expoziție de pictură – Radu Plopeanu, adult diagnosticat cu tulburare de spectru autist
  • Recital de pian – Eduard Dragu Sălăgean, tânăr diagnosticat cu tulburare de spectru autist
  • Prezentare ”Eu și autismul meu” – Andrei Stan
  • Scurtă trecere în revistă a situației persoanelor cu autism – Gabriela Plopeanu, președinte FEDRA
  • Pledoarie pentru susținerea neurodiversității – Ana Dragu, vicepreședinte FEDRA
  • Masă rotundă cu invitații
  • Conferința începe la ora 10:30, iar discuțiile vor fi moderate de actorul Mihai Călin

FEDRA — Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist este prima federație de acest tip din România, care are ca membri în principal organizații de părinți și se dorește a fi o voce puternică și unitară a organizațiilor de profil din România, având ca scop crearea și păstrarea unui mediu adecvat pentru stimularea și sprijinirea persoanelor cu TSA.

Organizațiile membre FEDRA sunt: ANCAAR Argeş, ANCAAR Craiova, ANCAAR Iaşi, Asociația Autism Baia Mare, Asociația Autism Transilvania Cluj, Asociația Copiii de Cristal Brașov, Asociația Dincolo de Tăcere Galați, Autism Europa Bistrița – Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism Micul Prinţ, Asociația Învingem Autismul Bucuresți, Asociația Părinților Copiilor cu Autism din Județul Botoșani, Asociația Puzzle România, Asociația “Rază de Speranță în Intervenția și Terapia TSA” Brașov, Asociația SOS Autism Bihor, Asociația de Sprijin pentru Părinții și Copii cu Autism Galați (APCA Galați), Fundația Romanian Angel Appeal Bucuresti, Fundația Univers Plus Piatra Neamț, Asociația Învățăm prin Pictograme Timișoara, Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual, Asociația pentru Recuperarea și Integrarea Copiilor cu Autism (ARICA).

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Gérard Mourou, părintele științific al laserului de la Măgurele, în ziua atingerii puterii maxime de întreg sistemul de laseri: „România este la vârful cercetării. Este un moment istoric”

„În momentul de față, România este la vârful cercetării. Este un moment istoric”, a declarat astăzi Gerard Mourou, laureatul premiului Nobel pentru Fizică 2018. Supranumit „părintele științific al laserului de…
Vezi articolul
elevi la alegerile interne

Inspectorul școlar din Argeș, Elena Murguleț, despre acuzațiile Alinei Gorghiu că ar fi înscris elevi în PNL: Sunt alegeri interne în partid, suntem în echipe diferite și cum n-a putut să îmi găsească neconformități cu ce fac eu la inspectorat, a găsit de cuviință să îmi arunce pe spate lucruri de genul acesta

“Sunt alegeri interne în partid, suntem în echipe diferite și cum n-a putut să îmi găsească neconformități cu ce fac eu la inspectorat, a găsit de cuviință să îmi arunce…
Vezi articolul