Florian Bichir, conferențiar de la Universitatea de Apărare, a postat pe Facebook un selfie în care apare imaginea lui Ion Antonescu. Institutul ”Elie Wiesel”: ”Postarea reprezintă o provocare la adresa instituțiilor statului”

2.224 de vizualizări
Un cadru didactic de la universitatea care pregătește viitorii șefi ai Armatei a ales să-și exprime, pe Facebook, solidaritatea cu cei care stau acasă în perioada Stării de Urgență postând o fotografie din propria locuință în care se vede un portret al mareșalului Ion Antonescu.

Având în vedere că acesta din urmă este considerat criminal de război, Institutul ”Elie Wiesel” susține că instituțiile statului ar trebui să se autosesizeze în baza prevederilor legale care interzic promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii. Ministerul Apărării afirmă că postarea este personală și nu implică universitatea sau Armata.

Pe data de 22 martie, răspunzând unei provocări online prin care prieteni de pe Facebook se ofereau exemple pentru faptul că stau acasă în perioada de pandemie, conferențiarul Florian Bichir de la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”, care este și cercetător științific al Academiei Române și membru al Comisiei Române de Istorie Militară, a postat o fotografie de tip ”selfie” din locuința sa.

În spatele său apare un tablou cu fostul conducător al României din perioada 1940-1944, mareșalul Ion Antonescu. La gât, acesta poartă Crucea de Fier. Era cel mai înalt ordin al celui de-al treilea Reich, aliatul României în cel De-al Doilea Război Mondial în timpul când la conducerea țării s-a aflat Ion Antonescu.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reproșuri de moralitate politică între rectori. Pricopie, după migrarea lui Cîmpeanu la PNL: Traseismul politic – o ‘cruzime’ folosită cu înțelepciune sau o practică descoperită prin bălțile Dâmboviței?

“La noi, traseismul politic nu este întâlnit în situații extreme – a devenit o practică, o rutină – și nu este în beneficiul public”, avertizează rectorul Școlii Naționale de Studii…
Vezi articolul