Cîmpeanu: Am depășit 150.000 vaccinați în învățământ. Partea îngrijorătoare e că e un nivel care stagnează de câteva zile

Foto: Captură Facebook.com / Sorin Cîmpeanu

Nivelul de imunizare a angajaților din sistemul de învățământ stagnează de câteva zile, în momentul de față fiind peste 150.000 vaccinați împotriva COVID-19, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la conferința „Vaccinare și testare pentru Învățare!” de la sediul Colegiului Național „Mihai Viteazul” din București, organizată de Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB).

„Am depășit numărul de 150.000 de persoane vaccinate în învățământ, suntem la 43% angajați din preuniversitar și universitar vaccinați, 50% din perspectiva cadrelor didactice vaccinate, 43% cei care intră în contact direct cu elevii și studenții. E un nivel care stagnează de câteva zile, creșterile sunt mici, un progres de câteva sute pe zi”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul Educației a susținut marți, într-o conferință desfășurată la Ploiești, că există o „presiune din ce în ce mai mare din partea părinților” ca reluarea școlii cu prezență fizică să fie „doar cu cadrele didactice vaccinate”. El a spus că această opțiune ridică probleme, „dar, vă spun, este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică”.

El a spus că aceasta este doar o „ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele”, dar că presiunea e mare și „justificată”.

Sursă foto: Captură Facebook / Sorin Cîmpeanu

Citește și:
VIDEO „Cadrele didactice care nu sunt vaccinate vor preda online” – o “ipoteză” pentru reluarea școlii, anunțată de ministrul Educației / “E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților”
Exit mobile version