VIDEO “Cadrele didactice care nu sunt vaccinate vor preda online” – o “ipoteză” pentru reluarea școlii, anunțată de ministrul Educației / “E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților”

76.469 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a susținut marți, într-o conferință desfășurată la Ploiești, că există o “presiune din ce în ce mai mare din partea părinților” ca reluarea școlii cu prezență fizică să fie “doar cu cadrele didactice vaccinate”. El a spus că această opțiune ridică probleme, “dar, vă spun, este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică”.

El a spus că aceasta este doar o “ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele”, dar că presiunea e mare și “justificată”.

Sorin Cîmpeanu, la conferința de la Ploiești, pe tema vaccinării profesorilor și a testelor Covid-19 în școli:
 • “Vă împărtășesc o experiență din ceea ce primesc eu ca ministru și ministerul. E o presiune din ce în ce mai mare – vă anunț! – din partea părinților, sigur, fiecare e îndreptățit să aibă propriile îngrijorări, de a solicita reluarea școlii cu prezență fizică doar cu cadrele didactice vaccinate. Deci sunt din ce în ce mai mulți acei părinți. Sigur, există probleme, de confidențialitate a actului medical, foarte multe aspecte care trebuie luate în discuție. Dar, vă spun, este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică. Este o ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele. Depinde cât de mare va fi presiunea în acest sens, justificată, dintr-o perspectivă. Perspectivele sunt multiple.”

Ministrul a mai spus, în cadrul aceluiași eveniment:

 • „Vaccinarea este voluntară, însă niște consecințe, niște diferențe s-ar putea să existe pentru că e vorba de drepturile noastre versus drepturile altora, drepturile elevilor, dreptul la sănătate, e mai complicată discuția. Aș vrea să vă spun însă că atunci când am insistat mult pe centre de vaccinare dedicate personalului din învățământ, personal am avut o îngrijorare că odată ce am insistat pentru asta, ce ne facem dacă dăm dovadă în sistemul de educație de lipsă de responsabilitate și din 60.000 de persoane care au spus că doresc să se vaccineze, o să se prezinte doar 35.000. Nu numai că această teamă a fost risipită, dar la finalul acestei etape aveam în centrele de vaccinare pentru profesori 64.000 care s-au prezentat”.

Declarațiile cu privire la ipoteza predării online în cazul profesorilor nevaccinați, la min. 1.30.10 din înregistrarea de mai jos:

Photo 196859326 © PojoslawDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


116 comments
 1. Nu este constituțional sa se impună vaccinarea la cei care nu doresc. Se cunosc efectele adverse pe care le au aceste vaccinuri și fiecare trebuie sa decidă liber ,in dreptul său, daca se vaccinează sau nu.

 2. Daca asa gandesc profesorii din Romania,experti se pare si in medicina,inteleg de ce tot mai multa lume emigreaza,si isi duc copiii in tari civilizate sa invete.

 3. Această cerință total neconstituțională, abuzivă etc…si care, evident, niciodată nu se va aplica, decât când tpată populație Terrei, de la bebeluși, la nonagenari, va fi obligată să se vaccineze. Părinții și copiii lor, să se vaccineze dumnealor și toate rudele cu care intră elevii în contact, deoarece vaccinații si nevaccinații transmit virusul, iar copiii nevaccinați pot îmbolnăvi profesorul vaccinat sau nu. iȘi nu e vorba doar despre probleme medicale ce nu ar permite vaccinarea profesorilor, ci despre concluzia pe care unii profesori au tras-o în urma propriei informări despre aceste vaccinuri experimentale, despre teoria ARN mesager și despre faptul, specificat în prospecte, de înșiși producătorii lor, cum că aceste vaccinuri NU AU STUDII DE CaRCINOGENITATE si nu (prea) se anticipează genotoxicitate. Ei, asta-i!
  Na, să predea online cine nu vrea vaccin, dar si copilul nevaccinat să stea tot online, acasă, cu mam’ mare, mamița sau tanti Mița, vaccinate sau nu. Dreptul la muncă îngrădit…Aceste afirmații nu au aplicare legală, se face jocul stiu ei cui, să sară speriații la vaccinare, obosiți de subiect

  1. Oamenii ar trebui să înțeleagă că nu se vaccinează neapărat pentru ei, ce pentru ceilalți, că a să se stingă covidul global.

 4. Vaccinarea este o interventie in domeniul sanatatii, iar aplicarea fortata a acesteia, fara acordul persoanei in cauza incalca Conventia Europeana din 4 aprilie 1997 pentru protecţia drepturilor omului şi a demnităţii fiinţei umane faţă de aplicaţiile biologiei şi medicinei (publicată în Monitorul Oficial cu numărul 103 din data de 28 februarie 2001): articolul 5: “O intervenţie în domeniul sănătăţii nu se poate efectua decât după ce persoana vizată şi-a dat consimţământul liber şi în cunoştinţă de cauză. Această persoană primeşte în prealabil informaţii adecvate în privinţa scopului şi naturii intervenţiei, precum şi în privinţa consecinţelor şi riscurilor. Persoana vizată poate în orice moment să îşi retragă în mod liber consimţământul.” La art. 2, din aceeași convenție, se spune: „Interesul și binele ființei umane trebuie să primeze asupra interesului unic al societății sau al științei”.

 5. Așa, spus pe scurt: suna mincinos ceea ce spune domnul ministru. Oamenii circulă și în afara scolii. De ce la școală să fie altfel? Urmează sa nu ies din casă și să merg pe stradă decât dacă sunt vaccinată? Apoi vaccinam si copiii ? Dacă nu, ce? Eventual, descoperim ca trebuie să ne vaccinam regulat? Asta da afacere! La serviciu mergem de-a valma. Ce urmează, să nu mă primească decât vaccinată? Igienă, curățenie si bun simț? Vaccinul ne salvează de toate! Școala on line? Păi el a zis ca nu e școală, nu este educație. Aș vrea să văd sursa acestei concluzii. Să fie publicată. Eu nu am cerut sa fie vaccinat nici un profesor.

  1. Și nici profesorii nu au cerut ca toți părinții sa fie vaccinați!
   Oricum, și vaccinați și nevaccinati, purtam mască! Unele colege din școală chiar 2 măști și mănuși!

 6. Părinte, ești un caz pierdut!
  Ca medic, dar și ca părinte, pari o nulitate!
  Sigur nu ai trecut pe la școală sau ți-ai ales greșit profesorii…

 7. Să o luăm pe cinstitite dacă stam și ne gindim toți suntem purtători de acest virus,și noi ca părinți, copiii și cadre didactice credeți că vaccinurile ajută cu ceva totul pleacă de la politică și economie suntem vai de capul nostru păcat de noi de copiii pentru că ei sunt viitorul nostru.

 8. Dacă se va ajunge la asa ceva și anume, profesorii sa fie obligați sa se vaccineze, vezi Doamne, la presiunile părinților, înseamnă că nu prea ar mai avea cine sa vina și sa predea fizic, la scoala! Sa fim seriosi, câți profesori vor, cu adevărat, acest vaccin, pt ca și cei care acum s-au vaccinat au fost, fie cei temători din cauza virusului, având la activ boli cronice sau locuiesc cu persoane vulnerabile, fie au făcut asta la presiunea psihica a unora din sistem… se tem pt locul de munca… În ce tara trăim, de fapt, noi mai avem vreun drept, pt ca putem vedea lesne cum ușor – ușor suntem “încurajați” și “convinși” sa acceptam tot felul de mizerii.. Cat timp sunt prezenți fizic, în scoli, atâția copii nevaccinati pt vreo boala, ca de pilda: rujeola, varicela etc.. Autoritățile se așteaptă ca profesorii sa accepte și hatarul asta, ca na, ce mai contează, oricum ei au acceptat atâtea nedreptăți.. Un vaccin în plus sau în minus, ce mai contează, nu!? Ca nu suporta autoritățile apoi consecințele, ci bietul om, profesorul.. Rușinos, ce sa zic!? Ne mai mira, cumva, ca toți tinerii fug în alte tari!? Nu cred….! Va trebui sa avem permisiunea sa și respiram. Sau va exista și un vaccin pt asa ceva? Vai de noi!

 9. Se provoacă tensiuni artificiale între profesori și părinți și nu numai. Covid ul a fost lansat tocmai pentru vaccinarea populației. Ei vor sa ne vaccinam toți. Nu numai profesorii și părinții sunt “incapatanati” ci orice om normal care gândește cu propriul cap. Știu ca vsccinarea este voluntara nu obligatorie.

 10. Corect este sa continuăm online și atunci toată lumea e mulțumită, eu sunt părinte vaccinat și chiar sunt îngrijorată de sănătatea copiilor noștri. Cum protejam copiii daca profesorii nu se vaccinează? Prin școală online…

 11. Nu parintii cer vaccinarea, cei de la conducere pun presiunea aceasta. Introduc vrajba intre părinți și profesori, atâta tot. Rușine! Nu știți ce sa mai inventati sa va bateti joc de oameni!

  1. Aceste vaccinuri anti COVID sunt toate încă în fază experimentală. Cum poți obliga sau constrânge pe cineva să fie cobai!?

  2. Exact! Asociația părinților au negat ceea ce spune ministrul!
   Și cadrele didactice au drepturi! De ce această discriminare?
   Și încă ceva! Orice act medical se face cu acordul persoanei ,nu cu forța!
   De ce nu ne vindecă forțat și de celelalte boli, reale, de care suferim?

 12. Mă gândeam să mă vaccinez…, să nu mă vaccinez? Dar, după spusele d-lui ministru, m-am hotărât: NU mă vaccinez!

  1. Foarte bine… Conducerea face presiuni și nu sunt adevărate… Doar ca să fie câți mai mulți vaccinați și urmând sa fie și manipulați…

 13. Minciună, dezinformare și dezbinare! Le este teamă să nu rămână cu ,,vaccinurile” în frigidere! Vaccinurile cu tehnologie ARN-m nu au înregistrat succese notabile vreodată. Fiecare om este liber să decidă pentru el, ,,bombe” biologice pot fi și vaccinatii, nu neapărat nevaccinații!

 14. Am uitat sa mentionez ca cercetarile actuale demonstreaza ca vaccinurile protejeaza doar pe persoana vaccinata impotriva unor variante apropiate de standard. Insa NU impiedica transmiterea virusului la cei nevaccinati!! Ba mai mult, se pare ca vaccinatii transmit mai degraba variante mutante. Asa ca atentie ce va doriti…

  1. Dacă ar fi mai multe astfel de voci, cu astfel de argumente pertinente, poate nu ar mai formula opinii pro vaccinare inculții din așa zisa pătură intelectualistă. Vă felicit, domnule, pentru cele spuse!

 15. Eu sunt profesor universitar si m-am vaccinat. Dar a fost alegerea mea personala. Si am regretat foarte mult, avand diverse reactii adverse nementionate in prospectul oficial, timp de o luna. Si este vorba de Pfizer, nu Astra Zeneca, care stiam ca este periculos inca din perioada testarii sale (septembrie 2020).

  NU sunt de acord cu presiunea maselor de parinti asupra vaccinarii profesorilor. Ca sa fim corecti, ar trebui sa nu mai fie primit nici un elev / student nevaccinat la cursuri fizice si abia atunci se poate pune problema asa.

  Abordarea cu vaccinarea in masa este periculoasa, pentru ca selecteaza variante si mutatii mai periculoase si nu vom scapa niciodata de virus in acest fel. Vaccinurile vor fi mereu in urma tulpinilor si vor fi “updatate” periodic si oamenii obligati sa se vaccineze.

  Eu insa nu voi mai face alt vaccin periodic, pentru ca ma afecteaza si nu mai pot trai normal. In asfel de dictaturi, nu-mi ramane de ales decit sa plec din Universitate daca voi fi obligat de presiunea maselor de parinti manipulati si speriati.

  1. Domnule profuniv, articolul vorbeste despre ”ingrijorarile” din capul ministrului referitoare, sunt convins ca v-ati dat seama, la parintii din preuniversitar (care/câți or fi ei, daca sunt). Nu-mi pot inchipui ca dvs, ditamai profuniv-ul, ati putea avea aceleasi ”probleme” cu parintii studentilor. E bine sa cititi un articol inainte de a comenta. Cat despre vaccinul pe care l-ati facut si care v-a dat peste cap complet viata, la cate informatii spuneti ca aveati inca din septembrie 2020, puteati sa fiti mai vigilent. Si inca ceva: sunteti un caz unic pentru ca ati avut atatea reactii adverse, bașca timp de o lună si, in plus, si din cele nementionate in prospect! Mai ca s-ar putea incepe un studiu clinic cu dvs!

  2. Eu nu cred ca parintii isi doresc sa oblige profesorii sa se vaccineze.Astea sunt vorbe scoase de ei ptr ca oamenii mai si gandesc.Nenorocitul de virus exista .Dar trebuiau sa se gandeasca mai intai la un tratament .Nu sa investeasca in vaccinuri si apoi sa texteze in masa pe oameni .

  3. Va stimez, d-le profesor ,pentru răspunsul dvs. Să sperăm că nu ne vor obliga sa facem acest vaccin insuficient testat.

 16. Părea un ministru ” cu scaun la cap”.Impun vaccinarea? Atunci, statul roman sa asigure profesorului vaccinul pe care si l “doreste”….sa vina cu toate variantele de vaccin ( ex sputnik, varianta chinezeazca si ce mai apare, eventual vaccin extraterestru).
  Nu părinții au cerut vaccinarea prof…E O PRESIUNE IMORALA asupra prof, si a oamenilor ( mai vorbim de libertate?-NU).Sa le fie rusine!

  1. Câmpeanu minti cu nerusinare.părinții se ceartă cu profesorii si tu ti ai facut treaba cu vaccinul.sunt parinte si nu doresc vaccinarea profesorilor

 17. Exista vaccin pt copii, sa punem presiune sa nu ne prezentam la clasa până nu se vaccinează toți părinții și copiii pt care exista vaccin.

 18. Câtă nesimțire și discriminare !!!

  Se invoca presiunea părinților…
  Dar cum ar fi invers…. daca ar cere profesorii ca elevii peste 16 ani și cei ai căror părinți nu s-au vaccinat să nu mai vină la școală și să desfășoare ore online.

 19. Nu cred că părinții au cerut așa ceva, întrucât ar trebui în acest caz să își vaccineze proprii copii. Cum poți să pretinzi ca profesorii sa se vaccineze și tu să nu îți vaccinezi copilul? Fiecaruia trebuie sa i se respecte dreptul de a decide dacă dorește să se vaccineze sau nu. Și nu trebuie condiționată predarea de acest act medical , care trebuie sa fie voluntar și confidențial. Nu trebuie încălcate drepturile și libertățile pe care le are fiecare cetățean al acestei țări, printre care și dreptul de a decide asupra propriei sale stări de sănătate.

 20. De unde această incercare de a obliga profesorii la vaccinare? Profesorii sunt cetățeni egali in drepturi cu oricare alt cetățean. Atunci când vaccinarea ar fi obligatorie pentru toti, atunci ar putea fi adusă in discuție și obligativitatea vaccinarii pentru profesori. Îl ascult pe ministru și mă crucesc. De când părinții pot cere ingrădirea drepturilor profesorilor si tu ministru al educației iei in discuție acest aspect?
  Eu ca profesor am șanse maxime să contactez boala de la elevii care vin bolnavi la școală, trimiși fiind de acesti parinți ( parinți care nu sunt ei inșiși vaccinați) care cer insistent vaccinare obligatorie pentru cadre didactice.
  Tot acesti parinți vocali, cer ca elevii să se intoarcă fizic la scoala. Păi se vedem. Eu nu vreau sa ma vaccinez. e dreptul meu sa iau hotărâri pentru mine. O să predau online. Poate predau matematică, poate romană sau o alta materie din care elevul da examen. Acesti parinti nu vor fi multumiti, din nou. Ei vor invatamânt fizic. Deci ce facem? O să ma dea afara?
  Această atitudine a ministrului este foarte periculoasă. Creeaza precedente. Asociațiile de parinți sunt parteneri in discuție, nu sunt foruri decizionale. Poate că cineva ar trebui să-l informeze si pe ministru.

  1. E deja o “cutuma” că părinții, pacienții, aparținător ii bolnavilor să hotărască, de la înălțimea celor patru clase pe care le au. In acest caz nu mai vad utilitatea unui ministru daca ne conduce proletariatul semidoct!

   1. Dacă , doar , cu proletariatul semidoct v-ați intersectat în cariera didactică , se poate presupune că , predați la un nivel nesatisfăcător pentru părinții instruiți care vă depășesc în privința abilităților intelectuale !

   2. Sunt parinte si medic ,deci am mai mult de 4 clase… Daca ganditi asa …nu stiu cine are 4 clase reale…Eu nu mai vreau ca copilul meu sa poarte masca in clasa,dar vreau sa mearga la scoala. Eu m-am vaccinat si uite ca nu ma controleaza “Gheiț” prin microcipuri sau alte tampenii. Asumati-va raspunderea de profesori si oameni cu studii superioare ( care nu sunt in medicina) si nu va mai bateti joc de copiii sau alegeti-va alta meserie…

 21. Trebuie să observăm MINCIUNA ministrului.

  Cică e „presiune de la părinți”. NU! De la părinti e presiune să se revină la invățământ fizic, e o MINCIUNĂ să zici că părinții presează vaccinarea.

  Ca un vechi politruc, ministrul știe să amestece adevărul cu minciuna ca să promoveze produsele unor corporații care vor să vă injecteze cu substanțe netestate suficient. Hai neamule la echimoză!

  Parintii sunt la fel de impărtiti intre vaccinare și nevaccinare ca și profesorii, ba poate chiar mai multi parinti sunt antivaccinare sau vor să aștepte nu să se vaccineze ca in lagăr, pe șeptel ca oile.

  Vă asigur că e o minciună, că in nici un caz NU toti părintii fac presiuni. A ales el 3 parinti și impingea știrea ca și cum parintii pun presiune pe profesori. Fals

  1. Corect este sa continuăm online și atunci toată lumea e mulțumită, eu sunt părinte vaccinat și chiar sunt îngrijorată de sănătatea copiilor noștri. Cum protejam copiii daca profesorii nu se vaccinează? Prin școală online…

   1. Nu este corect nici online si nici cu constrangerile actuale azi 27.09.2021.
    De fapt este o chestiune studiata :
    – varianta fizica au transformat-o in ceva mizerabil : vezi copii cu masca 4-6-8 ore / zi nonstop, exceptie orele de educatie fizica; profesorii si mai mult intr-o zi; presiune chipurile de la parinti – or fi cativa parinti, insa asa cum se spune ca “expertii spun…”, asa se mentioneaza ca exista parinti; tot ce este pro vaccinare este super mediatizat, promovat, ridicat la rang de valoare, de gandire inalt intelectuala, iar tot ce este semn de intrebare, cu logica si bun simt, este ostracizat, denigrat, sub masca idioti, putine clase, nu folosesc sapun, etc. Practic au invrajbit oamenii, in asa fel incat promotorii vaccinarii sa-si atinga scopul – vaccin gratis si sigur, dar obligatoriu. Ce poate fi mai frumos decat chipul unui copil care zambeste cand a reusit sa faca ceva frumos la scoala, iar invatatorul / profesorul isi manifesta bucuria ca a fost inteles. Ce poate fi mai frumos decat legatura sufleteasca dintre dascal si elevii lui. Tocmai asta au distrus-o prin frica de moarte…
    – varianta online, promovata intens de un partid … (oameni noi in politica, fara penali, Salvam, salvam, salvam … – ofera iluzia unor salvatori ca noi sa ne percepem neputinciosi, lipsiti de puteri) nu este in regula. Se va crea omul de tip nou rupt de familie, de identitatea lui de neam, de comunitate, de interactiune sociala. Va fi un robotel bun sa lucreze, fara identitate emotionala, spirituala, fara spirit de echipa (fizic) si inca multe alte dezavantaje. Nu toti parintii au abilitatile unui dascal, nu toti au rabdarea si experienta lui. Toate tabletele si laptopurile din lume nu pot sa inlocuiasca legatura dascal – elevi.

    Asa spuneau “expertii” in nu stiu care studii … la inceputul anului, ca varianta Delta e mai contagioasa, dar nu atat de periculoasa. Azi e 180 de grade si nu am auzit de la “experti” : va rog sa ne scuzati, am emis opinii complet eronate. Am gresit. Nu, expertii … vai de capul lor.

    Dupa “experti”, ii protejam cu masca, cu dezinfectant, cu distanta sociala (ce termen comunist; nu era mai usor distantare fizica?).

    V-ati vaccinat pentru ca ati ales. Sper ca sunteti multumita. Multa sanatate!
    E important sa va ingrijorati de sanatatea copiilor dvs, de a altora se ocupa parintii lor.

    Conditia de a fi vaccinat, asa ca sa protejezi copiii, e doar o manipulare psihologica bazata pe frica. Vaccinatii transmit virusul cel putin la fel ca si cei nevaccinati. “Expertii ne spun ca va trebui sa traim cu virusul”. Prin urmare nu va disparea virusul dintre noi. Atunci va intreb dvs. ca parinte vaccinat care transmiteti virusul cum ii protejati pe copiii dvs.? Mai puteti atunci sa aveti pretentii sa se vaccineze altii?

 22. “E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților”.
  1. Date concrete? Cam câți părinți?
  2. Oricât de mulți sau de puțini părinți v-ar fi scris, NU AU DREPTUL să impună un ACT MEDICAL asupra profesorilor, iar Ministerul Educației este dator să respecte legea (nu poți fi obligat la un act medical împotriva voinței tale) și să îi ignore pe acești părinți care “pun presiune”. Clar? Să facă presiuni pentru vaccinarea copiilor lor, dacă doresc, dar nu să impună altora. E dreptul fiecăruia să se vaccineze sau nu. Nu înțelegeți greșit, nu sunt împotriva vaccinării, dar sunt împotriva obligării cuiva sa se vaccineze. Este dreptul fiecărei persoane sa hotărască dacă face vaccinul sau nu și sa își asume consecințele.
  Apropo… aproape 3 milioane de romani s-au vaccinat, majoritatea populației poartă măști și încearcă să păstreze distanțarea fizică și noi mai vorbim de valul 3, 4, enșpelea? Hmmm… ciudat, nu?

 23. O intrebare pentru toti cei care indeamna la vaccinare:
  Ce veti raspunde unei copil care la recomandarea/indemnul/presiunea dumneavoastra, tatal/mama lui va muri? Vaccinul este experimental si nici macar firma producatoare nu-si asuma raspunderea pentru consecintele utilizarii acestui vaccin.
  Raman uimit cu cata inconstienta se incearca crearea unor tensiuni intre cadre didactice si parinti. Daca va aduceti aminte a fost campania la TV ca vaccinul este sigur si eficient. Timpul a dovedit ca numai sigure si eficiente nu sunt oricare dintre vaccinurile disponibile acum. Cunosc atatea cazuri in care oameni vaccinati s-au imbolnavit de Covid-19. Care este eficienta vaccinului? Problema este simpla. Cui ii este teama, sa se vaccineze.
  PS. Sa nu se inteleaga gresit. Vaccinurile au eradicat multe boli in trecut. Dar erau testat emulti ani si si-au demonstrat eficacitatea in timp. Stiati ca exista un vaccin romanesc care are 17 ani perioada de eficienta(conform unor studii din strainatate)? Stiati ca acest vaccin se administreaza prin inhalare? Stiati ca acest vaccin care si-a aratat eficienta, nu este promovat in Romania?
  Daca cineva va impune obligativitatea vaccinarii, isi va asuma trauma/moartea multor romani! Dar istoria Romaniei este plina de astfel de inconstienti, ca sa nu le spun calai.

  1. @Bogdan
   Neaparat ia legatura cu cei de la DEX si spune-le ca trebuie sa modifice urgent definitia de mai jos;
   ”VACCÍN, vaccinuri, s. n. 1. Produs biologic preparat din germeni patogeni sau din secreții microbiene, care se administrează prin injecții sau pe cale bucală unui om ori unui animal în scop preventiv (pentru a căpăta imunitate împotriva bolilor infecțioase) sau curativ. ”, incluzand in ea si varianta ta, cea a vaccinului inhalat!! Ca orice neinitiat, ma intreb la ce distanta trebuie sa fii cand inhalezi vaccinul, cat trebuie sa iti tii respiratia ca sa nu exhalezi ce ai inhalat si, mai ales, daca se inhaleaza intr-un cabinet medical sau o poti face cu prietenii la o narghilea?

    1. @A
     Ha, ha, funny! Macar ”agentul B” doarme noaptea. Tu vad ca ai insomnii. Ti s-o trage de la gramatica aia pe care n-o stii. La mai multe! Asa. Si unde scrie ca e un vaccin romanesc vechi de 17 ani daca articolele sunt datate 2019 si respectiv 23.03.2021 si totul e la nivel de studiu? Cine lanseaza fumigene?

  1. Corect. Cand se cer sondaje si statistici peste statistici vuieste presa si ne bantuie directorii si-n concediile medicale, mai ales daca suntem diriginti. Reprezentantul elevilor si cel al parintilor isi reprezinta toti liderii din scoli. Acestia se presupune ca au fost consultati si s au centralizat opiniile lor. Vezi de nu. Nu m a cautat nimeni, nu mi a fost sunat elevul care reprezinta scoala, nu mi s a cerut nicio situatie ca diriginte, nicio statistica.

 24. CE PROSTIE !!!
  Dar părinții ăia care pun presiune sunt vaccinati ?
  Le e frică că profesorii le infecteaza copiii, dar ei nu-si infecteaza copiii ???

 25. Cadru didactic, faptul ca tu esti antivaccinist, nu ti da dreptul sa impui capul oamenilor cu baliverne sosociste. Fiecare face ce crede. Eu n am sa incerc niciodata sa schimb parerea cuiva pe acest subiect. Cu atat mai mult unui om cu carte. E o cauza pierduta. E ca si cum o as explica empatia unui sociopat.

 26. Ma bucur ca niciunul dintre voi, “profesorii abuzati”, nu imi invata copilul, altfel as emigra chiar maine din tara asta nenorocita. Dar imi pare rau de elevii vostri si inteleg acum de ce elevii nu mai invata carte cum invatam noi, in “alte timpuri”. Ii compatimesc pe elevi. Voi sunteti cri care modelati “viitorul Romaniei”? Valeu!!!!Dar sa lamuresc niste ineptii pe care voi, profesorii, le aberati pe aici: 1: nu parintii cer vaccinarea profesorilor, cel putin nu toti parintii. Si credeti-ma, sunt medic si stiu mai multe despre virus. 2: daca vaccinarea copilului meu ar fi o conditie “sine qua non” pentru educatia lui, as da statul in judecata…DIN ALTA TARA! Si, in nici un caz, elevii nu vor putea fi conditionati de catre profesori. Au trecut vremurile cand profesorii abuzau elevii si parintii taceau. 3: daca profesorul cu comentariul de mai sus, referitor la masca, isi compara plamanii cu plamanii unui copil de 6-14 ani, ii doresc ca si copiii lui sa aiba parte de aceeasi comparatie, cand ajunge in spitale, precum spune acel profesor despre copiii nostri. Si, nu in ultimul rand, asa e vaccinatii sunt protejati ei, nu protejeaza si pe altii. Cu siguranta profesorii care au postat aceste calomnii nu imi vor proteja copilul, nici macar vaccinati. Vaccinul ajuta la prevenirea formelor grave de boala, dar cam atat. Ce se spunea la televizor (principala sursa de informatii pentru profesori, se pare), ca persoanele vaccinate transmit mai putin virusul, e partial adevarat. Anticorpii deja formati “papa mai repede” virusul decat daca nu ar fi vaccinati. Astfel, il vor transmite in procent mai mic. Sincer, imi e mila de voi, de frustrarile voastre, de OCD-ul vostru, de ura voastra nejustificata fata de niste copii nevinovati si parinti care nu v-au facut nimic.

  1. ,Părinte”, mai spui că ești și medic… Uite cum faci profesorii de râs, că dacă nu erau ei, nu ajungeai tu medic! Cică ai trecut pe la școală și printr-o facultate.. Da, doar ai trecut pe acolo! Dacă scrii rețete așa, nu mă miră gândirea ta! Ți-ai face dreptate, dar în altă țară? Păi aici nu ești binevenit? Sau nu ai dreptate…
   Spui că ești medic, deci…CULT! Ciudat, doar un INCULT poate să spună că se bucură că al său copil nu este școlit de ,,profesorii abuzați”.
   Să înteleg că i-ai verificat pe toți din școala unde învață copilul tău și ai văzut că sunt vaccinați, deci ,,neabuzați”. Te cred capabil de așa ceva, la cum gândești! Un om normal, care a învățat la școală știe că noi predam elevilor ce s-a scris în carte, deci, informațiile din manuale au fost aprobate de minister! Așadar, se pare că trebuie să vă răfuiți cu MEN-ul, dacă asta vă nemulțumește! Auzi, ,,profesorii ăștia ne învață nouă copiii”? Păi ce treabă are ce învață copiii la școală cu ce vorbim noi aici? Eu sunt de acord cu online-ul, că nu vreau să mă mai îmbolnăvesc iar de Covid! Am trecut greu prin această experiență și nu vreau să se repete! În situația mea, exclus vaccinul! Să vă vaccinați și voi copiii și să îi obligați să poarte mască!
   Toți ne temem de virus, chiar dar am văzut că vaccinul nu face minuni, ba chiar face rău celor care au unele probleme de sănătate, dar noi decidem pentru noi!
   Eu, care știu cum este să fii bolnav de Covid, îmi susțin următoarea ipoteză: dacă bunica mea ar avea covid și în spital ar mai fi și un copil bolnav și dacă ar fi decât un tub de oxigen, bineînțeles că aș lupta pentru a-mi salva bunica, deși medicii ar face invers (că atât îi duce mintea)! Asta ca să înțelegeți cât de mult contează o persoană pentru cei dragi, indiferent de vârstă!
   Nu înțeleg problema părinților cu profesorii nevaccinați… Pentru noi nu va faceți griji? De ce nu vă vaccinati copiii și să stați liniștiți în banca voastră? Și noi ne temem că ne îmbolnăvim de la ei! Ar fi mai bine să nu îi mai primim la ore nevaccinați?
   Dacă nu, online!
   Și uite așa am trăi toți fericiți pănă la adânci bătrâneți!

   1. @cadru didactic
    1. Puneti o intrebare polemica, de etica medicala, care niciodata nu va avea un raspuns unanim acceptat (copilul strain sau bunica proprie?).
    2. E greu de inteles de ce considerati ca pe medici atat ii duce capul, nefiind unul dintre ei.
    3. E si mai greu de acceptat, din postura dvs de cadru didactic, faptul ca nu cunoasteti limba română, dând astfel apa la moara oponentului dvs (”si dacă ar fi decât un tub de oxigen…”)

  2. Ar trebui să vă fie rușine !Am avut multe experiențe neplăcute cu multe cadre medicale și urechile mele au auzit multe despre voi în ultimul timp. Cât sunteți de îngâfați și de corupți. Cât v‐ ați înbogățit de pe urma acestor bolnavi , și câtă propagandă faceți acestui vaccin fără să fiți deloc convingători că ne va face un bine că ne vaccinăm. Medicii și politicienii azi sunt cei mai corupți. Nu știu cine mai poate avea încredre în voi. Tocmai tu ți ai gasit să ne vorbești. Lăsați profesorii în pace și vedețiva de bolnavii ce nu sunt primiți în spitale.

 27. In sfarsit o stire buna.Doream sa ma vaccinez ,dar m- am razgandit pentru ca mie imi place sa predau on line inca vreo doi trei ani de acum in colo daca este posibil .Uraaaaa!!!!

 28. Va multumim pt grija față de cadrele didactice! Le ati oferit ( în regim de urgență) un vaccin refuzat de majoritatea țărilor ( scapă cine poate) ! Soarta lor depinde de ” presiunea părinților “, cum spuneți. Profesorii sunt sclavi? Unde este democrația?

 29. Drepturile profesorilor unde sunt? Ei sunt sclavii părinților? Toți părinții să vină, în prima zi de școală, cu certificatul de vaccinare propriu. Să aducă și un test negativ pentru copil. Apoi să pretindă si profesorilor vaccinare.

 30. S-a dat liber la fasciști !

  care mai de care se intreg in propuneri represive, șantaj pentru a băga lumea la vaccinare că au comandat doze prea multe de la corporații

  Aveti grijă ce ziceti si ce semnati că epidemia se termină, semăturile ilegale și anti-constituționale rămân.

  Un om vaccinat este la fel de mult sursă de răspandire a virusului, deci NU există nici un motiv să discriminați administrativ sau legal.

  Vaccinații n-au motiv să se creadă puri, sfinți și imaculați, că și ei dau virusul mai departe, deci cu vaccinare sau fără vaccinare, școala fizică trebuie să inceapă.

  Nu ne mai șantajati cu părintii, că nu noi am inchis tinerii in case ci ăștia speriați de virusul care nu afectează tinerii mai mult ca o gripă

 31. Cata lipsa de bun sint!
  Adica părinții sunt sau nu sunt de acord ca ai lor copii infectati și asimptomatici sa fie testati. Adică le baga pe gat profesorilor boala. Chiar dacă sunt vaccinați, profesorii se pot îmbolnăvi de la elevii asimptomatici.
  Și tot părinții sunt cu nasul pe sus și cu pretenții. Incredibil!
  Iar ministrul Câmpeanu le tine isonul.

 32. Mie imi place sa predau on line! Deci nu ma vaccinez si astfel pot preda de acasa? Pai nu mi s a acceptat predarea on line nici cu adeverinta de boli cronice!

 33. Sper ca este o “stire falsa”. Sper ca dnul ministru nu a facut si nici nu a gandit asemenea idee. Nu numai ca ar contraveni multor legi-a propos,sindicatele de resort nu reactioneaza?- dar este lipsita de logica si ratiune aceasta “ipoteza”. Profesorii sunt si ei parinti. Au si ei copii care merg la scoala si apoi vin acasa. Deci dubla expunere. Sau tripla. In plus, nu mai e nevoie de prezenta fizica? E ok si online? Atunci de ce se mai fac recuperari? Speram ca vor fi luate masuri coerente,care sa ocroteasca real elevii,profesorii si parintii,care sa nu distruga si ceea ce a mai ramas bun din sistemul nostru de invatamant. Nu mai abateti atentia de la problemele de fond,punand pe tapet false probleme,cu false solutii neadecvate,care nu numai ca nu rezolva nimic,ba chiar complica mai mult si disturba un sistem aflat,si asa,in mare framantare.
  A se avea in vedere problema resursei umane bine pregatite d.p.d.v.didactic,infrastructura scolara,numarul optim de elevi la clasa,igienizarea si intretinerea corecta a scolilor,curricullum,evaluări si examene bine organizate si atunci toti participantii vor fi…..bine.

 34. Întreb și eu, poate îmi va răspunde și mie cineva: am înțeles că și vaccinații se pot infecta cu virusul buclucaș și, de asemenea, pot să-l transmită mai departe altora. Prin urmare, care-i faza cu teama părinților de profesorii nevaccinați? Vor să transmită virusul doar aceia vaccinați, nu-i așa? Eeeeh, au toate șansele, deoarece vaccinații vor pleca în concedii, vor zburda pe unde vor, că vaccinul le dă dreptul – așa că îl vor putea achiziționa și transmite mai departe elevilor. Pe ce lume trăim, oameni buni? Nu mai putem gândi cu capul nostru absolut deloc?

 35. Sunt acei părinți care cer ca odraslele să nu poarte mască la ore? Acei părinți care NU au fost de acord cu testarea la școală? Acei părinți care țipă în piață că sunt împotriva vaccinării obligatorii? Și acum impun vaccinarea bonelor, pardon… profesorilor. Păi atunci nici eu nu vreau să predau unor elevi/studenți nevaccinați și nici să dau nas în nas cu părinții (tot nevaccinați). Părinții pot impune vaccinarea bonei pe care o plătesc ei, acasă. Eu m-am vaccinat, dar așa mă deranjează această impunere… bine (pentru ei) că este țara în care le merge!

  1. Păi dacă țipă împotriva vaccinarii obligatorii, cum credeți că aceeași ar cere ca profesorii să fie vaccinați?

 36. Sa se vaccineze TOTI parintii,sa se vaccineze TOTI elevii si atunci nu vor mai fi in pericol.
  Profesorii care nu doresc sa se vaccineze isi asuma optiunea.
  Elevii pot contracta virusul/boala si de la alti elevi sau de la parintii lor ,de ce tot incriminati profesorii?

 37. Profesorii și copii sa fie testați permanent este soluția sau domnii profesori sa facă test PCR la 72 de ore, modelul din Israel

  1. Ești dus cu capra prietene. Clar îndrăcit…..posedat de diavol! Scobește-te tu in nas la fiecare 72 de ore.. ..

   1. Dacă părinții aceia cu prea multe drepturi s-ar folosi de ele , mai mult de jumătate dintre cadrele didactice , cu pretenții de intelectuali fără să fie , ar trebui să părăsească sistemul !
    Dictatura voastră s-a încheiat de mult , dar infatuarea nejustificată pe care o afișați , cu orice prilej , vă împiedică să vedeți realitatea !
    În orice țară normală educatorul , indiferent cum se numește el , este la dispoziția părintelui , nu invers !
    Atât timp cât el este cel care vă întreține bunăstarea și capriciile , plătind sume exorbitante pentru meditațiile copiiilor , fiindcă sunteți incapabili să vă achitați onorabil de obligațiile care vă revin prin fișa postului , se presupune că ține de elementarul bun simț să vă exprimați cuviincios la adresa lor !
    Și , înainte de a vă considera afectați de atitudinea lor îndreptățită , să vă revizuiți conduita cu privire la faptul că prejudiciați statul ( adică pe noi toți ) prin aceea că nu vă achitați de obligația cetățenească de a plăti impozite pentru banii obținuți din maditații !
    Dacă vă considerați modele demne de urmat pentru generațiile pe care pretindeți că le instruiți și educați , aflați că sunteți departe de a fi !

    1. @Rodi
     Daca am trai intr-o tara normala si profesorii ar fi isteti si s-ar prevala de contractele educationale pe care voi, parintii, le semnati la inceputul fiecarui an, mai mult de trei sferturi dintre voi ati plati amenzi la greu pentru ca ale voastre odoare nu prea dau pe la scoala (pari inteligenta, poti verifica in contractul tau cu scoala, daca il ai).
     Dictatura pe care unii dintre voi o visati va disparea in momentul in care nu vom mai avea ministri care sa va caute in…coarne, doar de dragul voturilor.
     In care din tarile pe care ai uitat sa le mentionezi profesorul face sluj in fata parintilor? AI un exemplu? A, ca exista parteneriat educational, da, dar asta presupune ca ambele tabere sa fie macar alfabetizate, ceea ce la noi, iarasi, nu e cazul.
     Sumele alea exorbitante pe care zici ca le platesti la meditatii…Ti-a batut profesorul la usa si te-a obligat sa-ti dai copilul la meditatii? Da? Atunci trebuia sa anunti si sa-l reclami. Nu? Dimpotriva, a fost invers? Atunci trebuia sa ceri bon fiscal pentru fiecare meditatie pe care o face copilul tau. N-ai facut-o? Bine, dar nu mai certa pe toata lumea pentru neglijenta ta. Apropo, cate bonuri fiscale ai in casa de la piata, instalatori, zugravi etc?
     In concluzie, Rodi, iti spun cu infatuare ca te infoi aiurea, varsandu-ti frustrarile personale unde altundeva, decat pe internet. Sa stii ca in spatele tastaturii nu devii mai destept, ci doar te poti umple de…penibil.
     Te las ca am o lista de capricii pentru azi si ziua e scurta.

    2. Adică achitați meditații fără chitanță/factură și vă plângeți??? Nu mai zic că cine vrea/poate să învețe, învață și nu are nevoie de meditații…

 38. Numai minciuni debitate de acest demagog, dezbină și condu asta este strategia. Vrea să pună părinții în capul profesorilor și invers. Rusine incopetentule.

  1. Mai bine să fie dictatura profesorilor care n-au chef de școală. Nu vor să se vaccineze ca să mai stea acasă, ca a fost vacanța prea scurtă. Rușine!

 39. Dar parinții, dragii de ei sunt vaccinați toți? Copiii nu sunt purtători și transmițători în colectivitate?? Unde era,, cuiu lui Pepelea,,… Halal ministru.. nici ca va mai fi vreodată cineva la fel. Silă.

 40. O ipoteza completa tampita ca si acest ministru care o emite. In cazul invatatorilor nevaccinati ce se intampla? Stau acasa in online 25 de copii, bineinteles impreuna cu un parinte, care nu mai merge la munca ca nu e vaccinata doamna invatatoare??? Numai idiotenii!

  1. Este cel mai slab ministru al educației după revoluție , o rușine pentru educația românească.Face numai declarații idioate, habar nu are pe ce lume se afla. O caricatura!

 41. Cred ca lumea si medicii trebuie sa puna mâna pe niste cursuri universitare de microbiologie, virusologie, imunologie, genetică, ecologie, biologie evolutionistă. Lipsurile lor sunt mari si ei nu inteleg cum trebuie abordata problema acestei viroze respiratorii.

  1. @BA
   Du-te mă, Benji-dac liber, si lasa-ne ca si asa suntem nervosi! Ce faci? Stai cu dictionarul in mana si cauti cuvinte din astea care-ti suna frumos si se termina in …”gie”? Uite unde se ascundea geniul medicinei!

 42. Să fim serioși. Și cadrele didactice au drepturi care nu au nevoie de aprobarea părinților. Cine emite asemenea pretenții și pune presiune pe dascălii care au ales să nu se vaccineze, să se pregătească pt instanța de judecată.

 43. Domnule ministru, oricum încercați să o reformulați nu puteti impune vaccinarea sub pretextul unei asa zise presiuni a părinților.
  Discriminarea de orice fel este interzisă de codul muncii.

  Pe același principiu sindicatele pot invoca o ,,presiune a profesorilor” ca toti elevii de peste 16 ani nevaccinați sa stea in on-line si sa le fie interzis accesul în școală. Ce faceți atunci?
  Directorul unei scoli ar putea apoi interzice secretarei sau contabilului care nu s-au vaccinat sa mai intre in școală.
  Intrați într-un hățiș legislativ care se va lăsa cu sanctiuni pt cei ce aplică strâmb legea.
  Încetați cu aceste amenințări voalate!
  Ajunge!
  Zilnic bulversați tot sistemul cu tot felul de propuneri care mai de care mai aberante!

 44. ,,Părinții” care pun ,, presiune” sa isi vaccineze si ei obligatoriu copiii peste 16 ani.
  Sa vedem atunci, cum e cu asa zisa presiune!

  1. S-a comis inca de la inceputul anului scolar 2020-2021 , o mare greseala. Trebuia intreg anul scolar sa fie organizat on-line . Am avut privilegiul , sa pot sta inca din martie anul trecut, alaturi de copilul meu, elev in clasa a III-a , acasa . Stiu exact cum s-au desfasurat orele in on-line si pot afirma ca elevii care erau receptivi , silitori si seriosi , si-au pastrat atributele in continuare , iar cei mai distrati si nazdravani au ramas la fel. Da, sunt elevi care in timpul orelor se uitau pe youtube, jucau diverse jocuri pe telefoane , dar scuzati-ma … nu cred ca si-au achizitionat singuri acele telefoane . Aceiasi elevi erau greu de gestionat si fizic, in salile de curs. Cat despre cadrele didactice, sa imi fie cu pardon, stiu ca le este greu sa se cenzureze si sa isi pastreze calmul dar este o meserie vocationala, daca nu poti , fa-te util in alte domenii de activitate. Cine invata , invata , fie de acasa, fie dintr-o scoala de top, fie dintr-o scoala de cartier sau particulara, restul … este rest. Degeaba ati pus presiune sa se inceapa scoala ca altfel este totul pierdut, distrus sau mai stiu eu ce
   … Este trist cum ne ascundem in spatele unor minciuni consolatoare sau a unor false probleme , si nu vrem sa vedem lucrurile asa cum sunt: adevaratele probleme ale invatamantului sunt vechi, nu nascute in si din mediul on-line, asa cum utilizarea excesiva a telefoanele, jocurilor video sau alte device-uri nu se datoreaza lunilor petrecute in izolare sau mai bine zis pseudo-izolare .

   1. Ați avut privilegiul, este bine și corect că ați precizat. Majoritatea nu a avut acest privilegiu. Dacă nu erați acasă cu copilul, ar fi fost ceva diferit? Oare se justifică prin vârstă faptul că mai este necesar să se supravegheze copiii? Un alt aspect este individualitatea invatatorului, nu sunt roboți așadar, sunt diferiți. Noi am beneficiat de un cadru didactic în ultimul an de activitate, bolnav și depășit de toate. Nu am avut parte de nici o îmbunătățire ci de o adevărată traumă. Idealizați și susțineți idei periculoase pentru sănătatea emoțională a tuturor celor implicați. Problemele vechi nu ar trebui amestecate cu cele noi. Nu s-au făcut nici o pregătire și nici o adaptare la condițiile din pandemie, in învățământ. A fost și este: scapă cine poate. Vom regreta amarnic cu toții.

 45. Nu zau?? Simti presiuni si ingrijorari? Pai atunci ia convoaca tu, cu ”tot dragul”, celebrele organizatii de parinti ale lui peste prajit si pune-le in vedere ca nu le vor fi primiti copiii la scoala daca ei, parintii, nu se vaccineaza! Asta asa, tot ca sa luam niste aspecte in discutie si sa bifam toate ipotezele!
  Uite unde statea marele pericol! Profesorii care isi infecteaza elevii! Si parintele care e victima suprema din capatul lantului trofic!

 46. Atunci nici cadrele didactice nu fac ore cu elevi nevacinati.
  Nu stiu de unde vine ministrul asta politruc cu idei noi in fiecare zi doar sa mai gaseasca motiv de scandal.

  Cum am mers la scoala pe pandemie fara vacin, fara protectie si fara distantare nu cred ca este un motiv sa-l luam in seama.

  Cu vacinul care au programat profesorii acum te poti vacina cu buletinul, asa grija au de profesori.

 47. Da…domnule ministru,
  “părinții” fac legea, ei ştiu cel mai bine cum trebuie să predea profesorii, ce, cât , ei plătesc salariile profesorilor, unii consideră profesorimea doar un paznic preamultplătit pentru odraslele lor…
  Dacă ați avea coloană vertebrală, v-ați asuma responsabilitatea şi ați fi un MANAGER , nu o marionetă politică.Vă schimbați părerea în funcție de postul tv care vă preia/ vinde imaginea…De profesori prea puțin vă pasă…personal, vă protejează umbrela politică- până nu dă vreo grindină peste grădina Maicii Domnului…

 48. Nici eu nu accept să predau unui copil care nu e vaccinat sau care provine dintr-o familie ai cărei membri nu sunt vaccinați! Așa e fair-play!

  1. Numai un nemernic poate să spună asta! Dacă avem probleme de sănătate, de coagulare a sângelui, cum ne poate constrânge așa? Îmi sună cam a amenințare, a ceva cu subînțeles…
   Eu m-am îmbolnăvit fix de la elevi! Părinții, dacă se tem, să își vaccineze din toamna copiii, nu să pună presiune asupra profesorilor! Noi purtăm mască, elevii nu vor, că nu cred ei în virus!
   Despre ce vorbim aici? Părinții mereu au avut un cui împotriva tuturor profesorilor, iar acum mai găsiră o piatră la îndemână cu care să arunce în noi!
   Vreți online, online să fie!

   1. Mai multe drepturi ca profesorii nu are nimeni.18 ore pe săptămână și 4 luni de vacanță. A, și salarii grase indiferent de performanță.

    1. Daca sunteti aceeasi Mihaela de mai sus, m-ati dezamagit! Asteptăm in cazul asta sa va dati demisia si sa devenim colegi. V-ar disparea astfel frustrarea si invidia pentru ceva ce nu exista. Dar ca sa va convingeti ca bateti campii fara gratie, intrati in sistem. Va asteapta doar vacante si bani! Eu zic sa nu mai pierdeti timpul!

  2. Falsa si ideea ta. Acum 2 saptamani s-,a demonstrat stiintific faptul ca 95 la suta din vaccinati nu transmit virusul. Asa ca..ai intai fii informat!

   1. Și dacă cei vaccinați nu transmit virusul, de ce sunt obligați in continuare sa poarte măști?? Hai, lăsați-o jos, că măcăne…

   2. Tauras, hai să nu intrăm în polemică! Înțeleg că ești unul dintre cei vaccinați…
    Dacă tot te documentezi, să îți spun din surse sigure că o persoană, la 30 de zile de la rapel s-a ales cu minunatul COVID!
    Este posibil? DA! Doar nu crezi că vor scoate la iveală toate astfel de cazuri! Interesul este să își scoată banii pe investiția cu vaccinul, chiar dacă s-a constatat că nu sunt prea eficiente, sau nu se știe pentru cât timp!
    95% nu transmit virusul? Poate 50%, care înseamnă….dezastru!
    Documentează-te mai bine, chiar și din surse externe! Dacă tu crezi că ești protejat fiindcă te-ai vaccinat, vaccineza-ți și copiii și nu te mai băga în discuția asta!
    Noi vorbim despre ceva, tu despre cu totul altceva!
    Nu cred că avem nevoie de explicațiile tale, suntem și noi informați și capabili să luăm decizii pentru noi! Nu trebuie să decizi tu sau altul pentru noi!

  3. Vaccinul protejează de forme grave pe cei care l au făcut. Transmiterea virusului nu este oprita prin vaccin. Oare nu s au aflat aceste lucruri?! Cu siguranță este o meșteșugita presiune asupra unor profesori pt a se vaccina.

   1. Datorită faptului că profesorii sunt încăpățânați și nici jumătate dintre ei nu s-au vaccinat, trebuie să punem cumva presiune pe ei. Nu există altă variantă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Victor Ponta a depus o moțiune simplă împotriva ministrului Educației: Nu au fost comunicate la timp scenariile pentru sfârșitul anului școlar, calendarele pentru examene, pentru definitivat și titularizare, nicio procedură de lucru la domiciliu pentru profesori

PRO România și PSD anunță că au depus miercuri, 20 mai, o moțiune simplă îndreptată împotriva ministrului Educației, Monica Anisie. Titlul documentului este ”Pas cu pas am ajuns în colaps…
Vezi articolul

Elevi din 20 de țări au ținut lecții la clasă despre schimbările climatice, într-o mișcare de conștientizare a schimbărilor din natură / Producția de dioxid de carbon s-ar putea reduce cu 19 gigatone în 30 de ani și dacă 16% din elevi ar avea acces la informație relevantă despre mediu

Elevii au devenit profesori într-o mișcare internațională legată de importanța educației pentru schimbările climatice. În 20 de țări, elevii și-au înlocuit profesorii, recent, și au ținut lecții bazate pe informații…
Vezi articolul

Guvernul ar putea să nu mai facă rectificare bugetară în acest an – Surse Economedia.ro / Executivul apelează la fondul de rezervă pentru mai multe ministere și instituții rămase fără bani / Pe agenda ședinței de vineri sunt și suplimentări de credite pentru Ministerul Educației

Guvernul ar putea să nu mai facă rectificare bugetară în acest an, afirmă surse guvernamentale consultate de Economedia.ro, în contextul în care alocă bani din fondul de rezervă și suplimentează…
Vezi articolul