Cîmpeanu, despre când ajung testele de salivă în școli: Deci, le putem avea miercuri, le putem avea joi, le putem avea vineri, le putem avea săptămâna viitoare, luni

Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro

Testele COVID-19 pe bază de salivă, non-invazive, pentru elevi trebuie să ajungă în şcoli în zilele următoare, după cum a declarat ministrul Educației la Digi 24, potrivit Agerpres: „Aşteptarea mea este, aşa cum am primit informaţia: la finalul acestei săptămâni. Dar se poate foarte bine să fie şi luni, marţi, la începutul săptămânii viitoare”.

Sorin Cîmpeanu a precizat că cei care au câștigat licitația au la dispoziție între una și cinci pentru a depune scrisorile de garanţie bancară, dar „nu ai controlul dacă o să depună într-o zi sau în cinci zile”.

“S-au semnat vineri contractele subsecvente, după ce la începutul săptămânii trecute s-au semnat acordurile cadru pentru cele trei loturi. Contractele subsecvente sunt semnate, cei care au câştigat licitaţia au la dispoziţie între una şi cinci zile pentru a depune scrisorile de garanţie bancară. Nu ai controlul dacă o să depună într-o zi sau în cinci zile. Dacă depun, de exemplu, mâine, poimâine contractul începe să se execute. Termenul de livrare pentru lotul 1 este între una şi cinci zile. Deci, le putem avea miercuri, le putem avea joi, le putem avea vineri, le putem avea săptămâna viitoare, luni”, a spus Cîmpeanu.

El a adăugat că se aşteaptă, totuşi, ca testele să sosească până la finalul săptămânii în curs. Acesta a adăugat că toţi elevii urmează să fie testaţi, indiferent dacă sunt sau nu sunt vaccinaţi anti-COVID-19.

Amintim că ministrul Educației a mai spus, aseară, că vrea o aplicare diferențiată a testării elevilor mici și copiilor de grădiniță, față de cei din liceu: „Mă gândesc că s-ar putea face o diferență – copiii de grădiniță, poate și cei din învățământul primar, se poate să administreze aceste teste într-un alt regim, într-un regim diferit față de copiii de liceu, spre exemplu, care și le pot auto-administra mai ușor”.

Citește și:
Elevii din clasele mici și copiii de grădiniță ar putea fi testați de părinți, acasă, iar elevii de liceu și-ar putea auto-administra testele pe bază de salivă, potrivit lui Sorin Cîmpeanu: N-ai cum să știi câți profesori sunt împotriva testării
Exit mobile version