Cîmpeanu, despre când ajung testele de salivă în școli: Deci, le putem avea miercuri, le putem avea joi, le putem avea vineri, le putem avea săptămâna viitoare, luni

1.944 de vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro
Testele COVID-19 pe bază de salivă, non-invazive, pentru elevi trebuie să ajungă în şcoli în zilele următoare, după cum a declarat ministrul Educației la Digi 24, potrivit Agerpres: „Aşteptarea mea este, aşa cum am primit informaţia: la finalul acestei săptămâni. Dar se poate foarte bine să fie şi luni, marţi, la începutul săptămânii viitoare”.

Sorin Cîmpeanu a precizat că cei care au câștigat licitația au la dispoziție între una și cinci pentru a depune scrisorile de garanţie bancară, dar „nu ai controlul dacă o să depună într-o zi sau în cinci zile”.

“S-au semnat vineri contractele subsecvente, după ce la începutul săptămânii trecute s-au semnat acordurile cadru pentru cele trei loturi. Contractele subsecvente sunt semnate, cei care au câştigat licitaţia au la dispoziţie între una şi cinci zile pentru a depune scrisorile de garanţie bancară. Nu ai controlul dacă o să depună într-o zi sau în cinci zile. Dacă depun, de exemplu, mâine, poimâine contractul începe să se execute. Termenul de livrare pentru lotul 1 este între una şi cinci zile. Deci, le putem avea miercuri, le putem avea joi, le putem avea vineri, le putem avea săptămâna viitoare, luni”, a spus Cîmpeanu.

El a adăugat că se aşteaptă, totuşi, ca testele să sosească până la finalul săptămânii în curs. Acesta a adăugat că toţi elevii urmează să fie testaţi, indiferent dacă sunt sau nu sunt vaccinaţi anti-COVID-19.

Amintim că ministrul Educației a mai spus, aseară, că vrea o aplicare diferențiată a testării elevilor mici și copiilor de grădiniță, față de cei din liceu: „Mă gândesc că s-ar putea face o diferență – copiii de grădiniță, poate și cei din învățământul primar, se poate să administreze aceste teste într-un alt regim, într-un regim diferit față de copiii de liceu, spre exemplu, care și le pot auto-administra mai ușor”.

Citește și:
Elevii din clasele mici și copiii de grădiniță ar putea fi testați de părinți, acasă, iar elevii de liceu și-ar putea auto-administra testele pe bază de salivă, potrivit lui Sorin Cîmpeanu: N-ai cum să știi câți profesori sunt împotriva testării

1 comentariu
  1. Inca un haos marca Campeanu & Co. In the meantime faraonul mai joaca un meci de golf si superman mai face un joc de glezne cu pesedeul in lupta pentru ciolan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Educatorii din Marea Britanie, încurajați de sindicate să le predea copiilor de 5 ani lecții despre privilegiul de a fi alb / Parlamentarii conservatori acuză o “îndoctrinare politică de tip sovietic” din primii ani de școală

Educatorii din Marea Britanie sunt încurajați să le predea copiilor de 5 ani lecții despre privilegiul de a fi alb, astfel încât cei mici “să recunoască comportamentul rasist și să-și…
Vezi articolul