Cîmpeanu: „Luni, școlile din încă 185 de localități vor avea șansa prezenței fizice, fără limitări pentru toți elevii” / Redeschiderea completă – în funcție de rata de infectare după Paște

Deschiderea școlilor

Foto: INQUAM Photos - Octav Ganea

Luni, școlile din încă 185 de localități vor avea șansa prezenței fizice, fără limitări pentru toți elevii, conform datelor privind ratele de infectare cu coronavirus din țară raportate astăzi, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Conferința de presă privind demararea proiectului sistemic noncompetitiv POCU “Profesionalizarea carierei didactice – PROF”.

„Am primit o situație conform căreia, astăzi, în România mai sunt 939 de localități cu o rată de infectare de peste 1 la mie și 2.224 de localități cu rată de infectare sub 1 la mie. Diferența față de scenariul pe care elevii au mers la școală astăzi este de 185 de localități. Deci scenariile se stabilesc astăzi pentru luni. Luni, școlile din 185 de localități vor avea șansa prezenței fizice, fără limitări pentru toți elevii. Asta înseamnă circa 80.000 de elevi care vor putea merge în plus luni față de vineri, asta înseamnă încă un pas spre normalitate. Se adaugă cei 370.000 de elevi din clasele terminale care vor începe luni școala, deci de luni vom avea 450.000 de elevi cu posibilitatea prezenței fizice în școlile din România. (…) Prezența fizică este importantă atât pentru recuperarea pierderilor generate de predarea online, cât și pentru limitarea, stoparea acestor pierderi”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul a mai adăugat că „ne apropiem de 2,5 milioane față de 2.934.000 de elevi”, câți sunt în prezent în sistemul de învățământ din România.

Declarația, la minutul 55:50, în video-ul de mai jos:

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Citește și:
DOCUMENT În 2.167 de localități din România rata de infectare este sub 1. La două zile de la începerea școlii crește cu 110 numărul orașelor și comunelor „verzi”, în care toți elevii pot merge cu prezență fizică
Exit mobile version