DOCUMENT În 2.167 de localități din România rata de infectare este sub 1. La două zile de la începerea școlii crește cu 110 numărul orașelor și comunelor „verzi”, în care toți elevii pot merge cu prezență fizică

7.434 de vizualizări
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
În 2.167 de localități este scenariul verde pe 6 mai 2021, potrivit datelor de la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI), publicate de Ministerul Educației.

Cea mai mare incidență este de 4,5 în localitatea Stremț din județul Alba.

În scenariul galben, unde rata de incidență depășește 1 caz la mia de locuitori, sunt 1.059 de localități, în scădere față de ziua de 4 mai când au fost stabilite scenariile de redeschidere a școlilor după vacanța de primăvară.

Rata de incidență 0 este înregistrată azi în 777 de localități, cu 53 mai multe ca în urmă cu două zile.

Pe baza acestor date, vineri școlile hotărăsc scenariul de prezență la școală a elevilor pentru săptămâna următoare.

Reamintim că în scenariul verde vin toți elevii la școală, în cel galben vin doar cei din primar, și clasele terminale – a VIII-a, a XII-a/a XIII-a, plus copiii de grădiniță.

Datele de joi, 6 mai:

Galben – incidență de peste 1 la mia de locuitori – 1.059 de localități

Verde – incidență sub 1 la mia de locuitori – 2.167 de localități

Zero incidență – 777 de localități

Datele de marți, 4 mai:

Galben – incidență de peste 1 la mia de locuitori – 1.129

Verde – incidență sub 1 la mia de locuitori – 2.057

Zero incidență – 724

Foto: Syda Productions | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comments
 1. Ce ne-am face fără aceste statistici?
  Nu am știi cati elevi iau drumul scolii cu mijloacele aglomerate de transport în comun (ca domnul primar Nicușor a desfiintat pana și linis pilot de autobuze școlare infiintata de Firea. El visează supersonice, nu o rețea de autobuze școlare). Nu am știi cati elevi sunt purtători de masca 8-9 ore zilnic, cu stat la orele de curs și cu drum casa – scoala și înapoi.
  Și ceea ce bravii statisticieni de la Ministerul Ecucatiei nu știu, este numărul de elevi infectati cu coronavirus și asimptomatici, adevăratii vectori de transmitere a virusului în scoli, în familii și în comunitate. Valul 4 tot ei l-au provocat. Acum va veni valul 4.
  Trăiască statisticienii!
  Va rog sa îmi respectați opinia și sa îmi postați comentariul.
  Din ce în ce mai multi profesori și părinți care nu au aceeași opinie cu șeful “mult iubit” de la Ministerul Educatie, vocifereaza ca nu le sunt postate opiniile.

 2. Asistăm la cea măi mare manipulare de cifre din istoria acestei pandemii. S-a decretat scăderea forțată a cifrelor infectaților cu Covid, deja e prosteala pe fata. Cine mai crede in scenarii este idiot. Cu tot cu vaccinare, curg cazurile de infecții dar lumea se tratează acasă după ureche căci e înspăimântată de ideea de a ajunge in spitale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Cîmpeanu susține că nu este nicio scădere a numărului de elevi care iau bursă de merit, după ridicarea la 9.50 a mediei minime, dar compară datele estimate pentru acest an cu cele din 2020, evitând să spună câte burse de merit au fost date în 2021: “Unde este «tăierea» numărului de beneficiari ai burselor de merit?”

Ministrul Educației reacționează la o zi după ce a publicat în Monitorul Oficial ordinul prin care a decis ca bursele de merit să se acorde din semestrul II al acestui…
Vezi articolul

Grevă cu peste 70.000 de participanți – posibilă acțiune sindicală pentru salarii și pensii în învățământul superior din Marea Britanie, unde întregul sector s-ar putea “opri complet” înaintea Crăciunului

Întregul sector al învățământului superior din Marea Britanie s-ar putea “opri complet” înaintea Crăciunului, în urma unei acțiuni sindicale ce ar putea determina intrarea în grevă a peste 70.000 de…
Vezi articolul