Cîmpeanu: „Luni, școlile din încă 185 de localități vor avea șansa prezenței fizice, fără limitări pentru toți elevii” / Redeschiderea completă – în funcție de rata de infectare după Paște

14.556 de vizualizări
Deschiderea școlilor
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Luni, școlile din încă 185 de localități vor avea șansa prezenței fizice, fără limitări pentru toți elevii, conform datelor privind ratele de infectare cu coronavirus din țară raportate astăzi, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Conferința de presă privind demararea proiectului sistemic noncompetitiv POCU “Profesionalizarea carierei didactice – PROF”.
  • Oficialul a abordat și tema revenirii la școală a tuturor elevilor: „Pentru a răspunde unei întrebări din spațiul public: nu putem să luăm o decizie, nu putem să formulăm o decizie, nu putem să formulăm o propunere de redeschidere a tuturor școlilor din România până când nu vom vedea care este rata de infectare mai ales după sărbătorile pascale. Acest lucru va fi analizat, așa cum am mai spus, probabil în următoarele săptămâni, după ce vom fi depășit această perioadă de incubare pentru că totul se raportează la starea sanitară”, a mai spus Cîmpeanu.

„Am primit o situație conform căreia, astăzi, în România mai sunt 939 de localități cu o rată de infectare de peste 1 la mie și 2.224 de localități cu rată de infectare sub 1 la mie. Diferența față de scenariul pe care elevii au mers la școală astăzi este de 185 de localități. Deci scenariile se stabilesc astăzi pentru luni. Luni, școlile din 185 de localități vor avea șansa prezenței fizice, fără limitări pentru toți elevii. Asta înseamnă circa 80.000 de elevi care vor putea merge în plus luni față de vineri, asta înseamnă încă un pas spre normalitate. Se adaugă cei 370.000 de elevi din clasele terminale care vor începe luni școala, deci de luni vom avea 450.000 de elevi cu posibilitatea prezenței fizice în școlile din România. (…) Prezența fizică este importantă atât pentru recuperarea pierderilor generate de predarea online, cât și pentru limitarea, stoparea acestor pierderi”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul a mai adăugat că „ne apropiem de 2,5 milioane față de 2.934.000 de elevi”, câți sunt în prezent în sistemul de învățământ din România.

Declarația, la minutul 55:50, în video-ul de mai jos:

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Citește și:
DOCUMENT În 2.167 de localități din România rata de infectare este sub 1. La două zile de la începerea școlii crește cu 110 numărul orașelor și comunelor „verzi”, în care toți elevii pot merge cu prezență fizică

4 comments
  1. Elevii vor fi toți testați și vaccinați? Doar Așa vor intra la ore? Sau so gătat Pandemia pt cimpanu😲 sau nu mai sunt vectori copiii, carei șmecheria?

  2. Va rugam frumos sa postați și comentariile celor care nu avem aceeași opinie hei-rup-ista pe care o are ministrul Câmpeanu. Pentru Dumnezeu, amintiți-vă ca în România este democrație!

  3. Au pierdut elevii care nu au putut face scoala online din diverse motive.
    Cei care au putut face scoala online, au avut numai de câștigat(daca au fost prezenți, atenți și cooperanți la orele de curs).
    Nu ne mai aburiți atât cu “avantajul” elevilor de a se înghesui în mijloacele aglomerate de transport în comun, de a sta 30 în fiecare clasa și de a sta cu masca 8-9 ore zilnic(orele de curs plus drumul casa – scoala și retur) ca nu toți sunt idioți sa se bucure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministra Educației, răspuns tautologic despre salariul unui profesor debutant: „Este în jur de aproximativ 2800 de lei” / Un angajat începător în justiție, cu aceleași studii, câștigă de două ori și jumătate mai mulți bani

Întrebată cât este salariul unui profesor debutant, la Digi 24, ministra Educației, Ligia Deca, a dat un răspuns tautologic: “Salariul debutantului este în jur de aproximativ 2.800 lei”. Ministra nu…
Vezi articolul

Peste 20 de mii de semnături în 5 zile pentru petiția prin care zeci de licee pedagogice cer Ministerului Educației, Parlamentului și Președintelui să nu desființeze specializarea de învățător de la aceste școli

În cinci zile s-au strâns 21.600 de semnături pentru a susține petiția online prin care 29 de licee pedagogice cer să nu se desființeze specializarea de învățător de la aceste…
Vezi articolul

Tribulațiile Consiliului Elevilor în teritoriu. Cazul Caraș-Severin, episodul 2: acuzații de nereguli în alegerea noului președinte județean al organizației reprezentative a elevilor

Organizația județeană Caraș-Severin a Consiliului Național al Elevilor și-a desemnat, în noiembrie, un nou președinte. Este vorba despre elevul Lucas Szava, care înaintea acestei alegeri fusese președinte interimar la Consiliul…
Vezi articolul