Cîțu: Ordonanța privind decontarea navetei elevilor ar putea fi aprobată săptămâna viitoare

transportul gratuit al elevilor

Foto: Pexels.com

Ordonanța privind decontarea navetei elevilor se află în procedură de avizare și ar putea fi aprobată săptămâna viitoare, a declarat astăzi premierul Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern, transmite Agerpres.

„Aceste decontări se vor face. Cred că este în avizare la unul dintre ministere. Nu ştiu dacă la Transporturi sau la Finanţe; era în procedura de avizare. Va fi aprobată imediat cum va ieşi din procedura de avizare. (… ) Va fi aprobată cel mai curând, sper să fie săptămâna viitoare. O așteptăm astăzi, nu au fost date avizele”, a spus Cîţu.

Amintim că Ministerul Educaţiei anunţa pe 5 martie un proiect de ordonanţă prin care se asigură gratuitate pentru elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat, cu vârsta de până la 26 de ani, la serviciile publice de transport local rutier, transport naval, transport cu metroul, precum şi transport feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic.

Proiectul de ordonanţă prevede că acordarea sumelor de bani pentru transport se face în avans, cu decontare în luna următoare pentru elevii care fac naveta, respectiv elevii care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu.

„Elevilor li se decontează cheltuielile de transport între localitatea de domiciliu şi localitatea unde sunt şcolarizaţi, pe durata cursurilor şcolare, din bugetul Ministerului Educaţiei, prin unităţile de învăţământ unde sunt şcolarizaţi. Elevilor care locuiesc la internat sau în gazdă li se asigură decontarea sumei ce reprezintă contravaloarea a opt călătorii dus-întors pe semestru”, preciza sursa citată.

Foto: Pexels.com

Exit mobile version