Clase pentru nou-născuți și copii de până la 3 ani vor fi deschise în câteva zeci de unități de învățământ din Madrid, din următorul an școlar / “Prin această inițiativă fără precedent, un copil va putea fi elevul aceleiași școli de la 0 la 12 ani”

Foto: Pixabay.com

O etapă educațională dedicată copiilor cu vârste între 0 și 3 ani va începe să fie introdusă în unități publice de învățământ din Madrid începând cu anul școlar 2022-2023, potrivit El Mundo. Măsura face parte dintre-o strategie pentru sprijinul părinților și promovarea natalității în regiune.

“Prin această inițiativă fără precedent în Spania, un copil va putea fi elevul aceleiași școli de la 0 la 12 ani”, a spus, cu ocazia lansării acestui proiect, președintele Comunității Madrilene, Isabel Diaz Ayuso, citată de publicația menționată. 

Pentru nou născuți și copiii foarte mici, sunt avute în vedere 5.400 de locuri în unitățile de învățământ, dintre care primele 2.000 de locuri vor fi în 46 de centre educaționale din 23 de zone ale capitalei, zone cu o rată ridicată de creștere a populației.

Potrivit sursei citate, Ministerul Educației lucrează deja la adaptarea spațiilor pentru săli de clasă potrivite diverselor grupe de vârstă, urmând ca aceste clase să includă opt nou-născuți pentru prima categorie de vârstă, 14 copii în cazul claselor de 1-2 ani, 20 de copii pentru clasele ce includ copii de 2-3 ani.

Citește și:
Legea care prevede că în creșe pot merge copii de la 0 luni la 3 ani, promulgată de președintele Iohannis / La „grupa mare” vor putea fi și câte 20 de copii. Acreditarea este primită cadou de toate creșele existente de stat, particulare și confesionale, fără să mai treacă pe la ARACIP, la intrarea legii în vigoare
Exit mobile version