Clase pentru nou-născuți și copii de până la 3 ani vor fi deschise în câteva zeci de unități de învățământ din Madrid, din următorul an școlar / “Prin această inițiativă fără precedent, un copil va putea fi elevul aceleiași școli de la 0 la 12 ani”

2.226 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
O etapă educațională dedicată copiilor cu vârste între 0 și 3 ani va începe să fie introdusă în unități publice de învățământ din Madrid începând cu anul școlar 2022-2023, potrivit El Mundo. Măsura face parte dintre-o strategie pentru sprijinul părinților și promovarea natalității în regiune.
  • În Spania, învățământul pre-școlar are loc adesea în aceleași unități ce găzduiesc școli primare, pe când creșele sunt, de obicei, separate – detalii.

“Prin această inițiativă fără precedent în Spania, un copil va putea fi elevul aceleiași școli de la 0 la 12 ani”, a spus, cu ocazia lansării acestui proiect, președintele Comunității Madrilene, Isabel Diaz Ayuso, citată de publicația menționată. 

Pentru nou născuți și copiii foarte mici, sunt avute în vedere 5.400 de locuri în unitățile de învățământ, dintre care primele 2.000 de locuri vor fi în 46 de centre educaționale din 23 de zone ale capitalei, zone cu o rată ridicată de creștere a populației.

Potrivit sursei citate, Ministerul Educației lucrează deja la adaptarea spațiilor pentru săli de clasă potrivite diverselor grupe de vârstă, urmând ca aceste clase să includă opt nou-născuți pentru prima categorie de vârstă, 14 copii în cazul claselor de 1-2 ani, 20 de copii pentru clasele ce includ copii de 2-3 ani.

Citește și:
Legea care prevede că în creșe pot merge copii de la 0 luni la 3 ani, promulgată de președintele Iohannis / La „grupa mare” vor putea fi și câte 20 de copii. Acreditarea este primită cadou de toate creșele existente de stat, particulare și confesionale, fără să mai treacă pe la ARACIP, la intrarea legii în vigoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Salvați Copiii: Trebuie respectată distanța fizică de minim 1,5 m între elevi, nu cea propusă în normele Ministerului Sănătății / Organizația oferă consiliere primăriilor și școlilor din 150 de comune și orașe mici, în sprijinul a 30.000 de copii

Organizația Salvați Copiii România anunță că specialiștii săi vor oferi consiliere autorităților locale și unităților de învățământ din 150 de localități din mediul rural și urban mic, pentru ca acestea…
Vezi articolul