Clase pentru nou-născuți și copii de până la 3 ani vor fi deschise în câteva zeci de unități de învățământ din Madrid, din următorul an școlar / “Prin această inițiativă fără precedent, un copil va putea fi elevul aceleiași școli de la 0 la 12 ani”

2.226 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
O etapă educațională dedicată copiilor cu vârste între 0 și 3 ani va începe să fie introdusă în unități publice de învățământ din Madrid începând cu anul școlar 2022-2023, potrivit El Mundo. Măsura face parte dintre-o strategie pentru sprijinul părinților și promovarea natalității în regiune.
  • În Spania, învățământul pre-școlar are loc adesea în aceleași unități ce găzduiesc școli primare, pe când creșele sunt, de obicei, separate – detalii.

“Prin această inițiativă fără precedent în Spania, un copil va putea fi elevul aceleiași școli de la 0 la 12 ani”, a spus, cu ocazia lansării acestui proiect, președintele Comunității Madrilene, Isabel Diaz Ayuso, citată de publicația menționată. 

Pentru nou născuți și copiii foarte mici, sunt avute în vedere 5.400 de locuri în unitățile de învățământ, dintre care primele 2.000 de locuri vor fi în 46 de centre educaționale din 23 de zone ale capitalei, zone cu o rată ridicată de creștere a populației.

Potrivit sursei citate, Ministerul Educației lucrează deja la adaptarea spațiilor pentru săli de clasă potrivite diverselor grupe de vârstă, urmând ca aceste clase să includă opt nou-născuți pentru prima categorie de vârstă, 14 copii în cazul claselor de 1-2 ani, 20 de copii pentru clasele ce includ copii de 2-3 ani.

Citește și:
Legea care prevede că în creșe pot merge copii de la 0 luni la 3 ani, promulgată de președintele Iohannis / La „grupa mare” vor putea fi și câte 20 de copii. Acreditarea este primită cadou de toate creșele existente de stat, particulare și confesionale, fără să mai treacă pe la ARACIP, la intrarea legii în vigoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Costul standard per elev, pentru banii profesorilor și utilități, urmează să fie înghețat, susține Federația Părinților. Reprezentanții părinților cer Guvernului să ia măsuri

Federația Națională a Părinților solicită Guvernului să ia în considerare instituirea unor soluţii legislative derogatorii pentru instituţiile de învăţământ preuniversitar, pentru capitolul bunuri și servicii, conform finanțării de bază stabilite…
Vezi articolul
Marian Preda

„Pentru a evita derapajele antidemocratice, orice funcție de conducere aleasă prin vot trebuie ocupată pentru o perioadă limitată de timp” – rectorul Universității București, Marian Preda, despre legea care le permite rectorilor mandat pe viață

„Îmi exprim dezacordul față de decizia de ieri a Parlamentului României care permite rectorilor universităților să dețină un număr nelimitat de mandate, decizie care încalcă principiile democrației și care a…
Vezi articolul

Croația investește 180 de milioane de euro pentru digitalizare în educație. Cei mai mulți bani – din fonduri europene. Țara are o populație de aproape cinci ori mai mică decât a României și de cinci ori mai puține școli

Un eveniment găzduit, marți, de Comisia Europeană pune în lumină un proiect asumat deja la nivel comunitar drept studiu de caz pentru întărirea componentei digitale în învățământ. Anume, un proiect…
Vezi articolul