Claudiu Săftoiu, directorul Editurii unice de Stat: O felicit pe doamna ministru pentru că a scos din zona de confort profesorii și primarii. Continuați acțiunile vigilente!

Claudiu Saftoiu / Foto: Facebook Claudiu Saftoiu

Managementul crizei activat la Ministerul Educației, la 5 zile după ce ministrul a intrat neanunțat, cu presa alături, într-o clasă de școală și a certat o învățătoare care țipa la copii. Fostul consilier de comunicare al ministrului Anisie, Claudiu Săftoiu – în prezent director al Editurii Didactice și Pedagogice – a publicat un mesaj de susținere a acesteia, la puțin timp după ce Monica Anisie a scris pe Facebook că ar fi vrut să fie “mai calmă” în acea acțiune. Săftoiu își felicită șefa și îi cere să continue “acțiunile preventive, vigilente”.

Fost șef SIE pentru o scurtă perioadă, intrat în Ministerul Educației în 2019 o dată cu Monica Anisie, din poziția de consilier de comunicare al ministrului Educației, și ales apoi director al Editurii unice de stat, Claudiu Săftoiu a scris în această dimineață că “vizita inopinată, în școlile din Ialomița, a ministrului educației și cercetării, Monica Cristina Anisie, demonstrează câtă rezistență la schimbare există în sistemul educațional românesc, și cum o faptă bună a fost răstălmăcită de chiar cei pe care îi vizează inițiativa ministerială: primarii și profesorii”.

O felicit pe doamna ministru pentru că a scos din zona de confort profesorii și primarii, prin seria de vizite inopinate în teritoriu, la școli. Obiectivul acestor vizite ministeriale este elevul și condiția sa educațională, oferită zi de zi de primarii și de profesorii țării. Iar oferta acestora încă lasă de dorit. Continuați acțiunile preventive, vigilente, și veți ajuta copiii României să învețe în condiții decente, cu profesori dedicați“, spune Săftoiu.

Și încă ceva – scuze să își ceară profesorii care țipă la elevi și primarii care ignoră nevoile școlilor din propriile comunități, nu altcineva“, încheie directorul Editurii Didactice și Pedagogice mesajul de susținere a Monicăi Anisie.

Mesajul integral publicat de directorul EDP, Claudiu Săftoiu, pe pagina sa de Facebook:

Citește și:

 

 

Exit mobile version