Anisie despre episodul „descinderea în clasă”: Este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă la prezența presei și expunerea copiilor, lucru pentru care îmi pare rău

13.126 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Ministrul Educației revine asupra episodului în care a descins într-o școală din județul Ialomița. Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook sâmbătă dimineața, la ora 7:30, la 4 zile de la acel moment, Anisie susține că ar fi vrut să fie mai calmă în ace acțiune și că îi pare rău că nu a fost atentă la prezența presei și la expunerea copiilor, lucru pe care îl consideră regretabil.

Redăm mesajul ministrului:

Monica Anisie: ”Eu sper că oricare profesor sau director responsabil din România, dacă ar trece pe culoarul unei școli și ar auzi ceea ce am auzit eu, ar încerca să intervină. Nu am fost în acea școală pentru doamna învățătoare, dar sunt un om căruia chiar îi pasă de copii, elevii mei pot depune mărturie. Aș fi vrut să fiu mai calmă în acea interacțiune și este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă la prezența presei și expunerea copiilor, lucru pentru care îmi pare rău. Cred că profesorii din România, mai ales cei care au motivație să lucreze acolo unde este mai greu, merită și trebuie să fie respectați și încurajați. La fel cum cred că există o nevoie uriașă de înțelegere și echilibru. Inclusiv pentru un profesor care greșește.

Mulțumesc tuturor pentru înțelegere!”

Anisie a publicat și un citat din Solomon Marcus despre cum este percepută greșeala la români:

Reamintim că ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut o vizită neanunțată la o școală din mediul rural. Neanunțați au fost doar profesorii acelei școli, ministerul anunțând, în schimb, întreaga presă centrală, de la București, care se ocupă de domeniul educației, a scris Alexandra Tănăsescu pentru Edupedu.ro într-o analiză despre acel moment.

„Ce a urmat am văzut cu toții. Ministrul Anisie a ascultat la ușa unei clase și a dat buzna peste o învățătoare când aceasta țipa la copii. S-a prezentat și a mustrat-o pe învățătoare, de față cu toți copiii, că ridică tonul la ei și că nu așa ar trebui să se comporte la clasă,”. Citiți analiza integrală aici.

FOTO: INQUAM Photos – Octav Ganea


4 comentarii
 1. Doamna ,,ministră”, vă rog să mergeți să faceți niște cursuri de comunicare, pe banii dumneavoastră, că noi cadrele didactice așa suntem obligați să facem!

 2. “greseala asimilata cu infractiunea”
  Pai si ea cum a navalit peste fata aia de parca era o infractoare de drept comun prinsa in fapt?!
  Si cum sa puna camerele de filmat asa pe invatatoare? Sa o admonesteze de fata cu elevii… exprimarea “de ce urliiiii?”
  E inadmisibil!
  Toata secventa o descalifica pe d-na ministru si profesional si uman….nu vad cu ce e mai buna decat invatatoarea pe care a umilit-o!
  Cred ca invatatoarea daca ar lua un avocat bun….sau sindicatul sa o sprijine…
  Nu e normal ce s-a intamplat !
  Unde e “Romania normala” promisa !

 3. Nu mi a placut de loc. Calcarea demnitatii invatatoarei in fata copiilor este cea mai mare greseala. Normal ar fi fost o atitudine calma apoi intre 4 ochi sau si in prezenta director sa se faca reglarea si admonestarea dar fara pasiune. Hotarit doamna ministru nu are stofa. Un fel de dancila ca intelect putin mai rasarita foarte putin. Imi pare rau desi nu sunt un pesedake

 4. Doamna ministru se comportă ca o țață…
  Dimineața dă cu parul, apoi când vede că gura satului afectează la procente partidul, cere scuze de complezență.
  Aroganță tipică PDL.
  Bun venit in România ,, normală”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Amnistierea plagiatorilor – Reacție dură a studenților: Facem apel la responsabilitate către Ministerul Educației. Să nu disimuleze lupta împotriva imposturii

Amnistierea plagiatorilor vechi, propusă chiar de forul care analizează acuzațiile de plagiat în doctorate, generează reacția dură a studenților. “Facem apel la responsabilitate către Ministerul Educației Naționale, solicitându-le continuarea luptei…
Vezi articolul