Anisie despre episodul „descinderea în clasă”: Este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă la prezența presei și expunerea copiilor, lucru pentru care îmi pare rău

13.157 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Ministrul Educației revine asupra episodului în care a descins într-o școală din județul Ialomița. Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook sâmbătă dimineața, la ora 7:30, la 4 zile de la acel moment, Anisie susține că ar fi vrut să fie mai calmă în ace acțiune și că îi pare rău că nu a fost atentă la prezența presei și la expunerea copiilor, lucru pe care îl consideră regretabil.

Redăm mesajul ministrului:

Monica Anisie: ”Eu sper că oricare profesor sau director responsabil din România, dacă ar trece pe culoarul unei școli și ar auzi ceea ce am auzit eu, ar încerca să intervină. Nu am fost în acea școală pentru doamna învățătoare, dar sunt un om căruia chiar îi pasă de copii, elevii mei pot depune mărturie. Aș fi vrut să fiu mai calmă în acea interacțiune și este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă la prezența presei și expunerea copiilor, lucru pentru care îmi pare rău. Cred că profesorii din România, mai ales cei care au motivație să lucreze acolo unde este mai greu, merită și trebuie să fie respectați și încurajați. La fel cum cred că există o nevoie uriașă de înțelegere și echilibru. Inclusiv pentru un profesor care greșește.

Mulțumesc tuturor pentru înțelegere!”

Anisie a publicat și un citat din Solomon Marcus despre cum este percepută greșeala la români:

Reamintim că ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut o vizită neanunțată la o școală din mediul rural. Neanunțați au fost doar profesorii acelei școli, ministerul anunțând, în schimb, întreaga presă centrală, de la București, care se ocupă de domeniul educației, a scris Alexandra Tănăsescu pentru Edupedu.ro într-o analiză despre acel moment.

„Ce a urmat am văzut cu toții. Ministrul Anisie a ascultat la ușa unei clase și a dat buzna peste o învățătoare când aceasta țipa la copii. S-a prezentat și a mustrat-o pe învățătoare, de față cu toți copiii, că ridică tonul la ei și că nu așa ar trebui să se comporte la clasă,”. Citiți analiza integrală aici.

FOTO: INQUAM Photos – Octav Ganea


4 comments
  1. Doamna ,,ministră”, vă rog să mergeți să faceți niște cursuri de comunicare, pe banii dumneavoastră, că noi cadrele didactice așa suntem obligați să facem!

  2. “greseala asimilata cu infractiunea”
    Pai si ea cum a navalit peste fata aia de parca era o infractoare de drept comun prinsa in fapt?!
    Si cum sa puna camerele de filmat asa pe invatatoare? Sa o admonesteze de fata cu elevii… exprimarea “de ce urliiiii?”
    E inadmisibil!
    Toata secventa o descalifica pe d-na ministru si profesional si uman….nu vad cu ce e mai buna decat invatatoarea pe care a umilit-o!
    Cred ca invatatoarea daca ar lua un avocat bun….sau sindicatul sa o sprijine…
    Nu e normal ce s-a intamplat !
    Unde e “Romania normala” promisa !

  3. Nu mi a placut de loc. Calcarea demnitatii invatatoarei in fata copiilor este cea mai mare greseala. Normal ar fi fost o atitudine calma apoi intre 4 ochi sau si in prezenta director sa se faca reglarea si admonestarea dar fara pasiune. Hotarit doamna ministru nu are stofa. Un fel de dancila ca intelect putin mai rasarita foarte putin. Imi pare rau desi nu sunt un pesedake

  4. Doamna ministru se comportă ca o țață…
    Dimineața dă cu parul, apoi când vede că gura satului afectează la procente partidul, cere scuze de complezență.
    Aroganță tipică PDL.
    Bun venit in România ,, normală”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

În România am dezvoltat o cultură generală amplă, dar în Marea Britanie am învățat să articulez ce am în minte, spune Elena Rădulescu, studentă la Oxford și olimpică la dezbateri: Dacă la noi stai în bancă și asculți ce predică profesorul, în Anglia foarte multe dintre ore se bazează pe discuții

În România am dezvoltat o cultură generală amplă, dar în Marea Britanie am învățat să articulez ce am în minte, spune Elena Rădulescu, studentă în anul III la Universitatea Oxford…
Vezi articolul

Bărbatul care a ameninţat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Şercan şi-a recunoscut faptele / Foştii şefi ai Academiei de Poliţie, acuzaţi că l-au instigat, au fost trimişi în judecată de DNA

Fostul rector al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, Adrian Iacob, și fostul prorector al unității de învățământ Petrică Mihail Marcoci au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupție, sub…
Vezi articolul

VIDEO Adaptarea modului de predare de la fizic la online, una dintre propunerile făcute ministerului de Iulian Stanciu, CEO eMAG: Lecțiile online cu o cameră web pusă în clasă nu funcționează. E ca și cum ți-ai face magazin online cu o cameră web pusă în magazinul fizic

Adaptarea modului de predare de la fizic la online este una dintre cele patru propuneri făcute ministerului Educației de Iulian Stanciu, managerul general al celui mai mare magazin online din…
Vezi articolul

Profesorii de matematică pot trimite propuneri de probleme pentru faza județeană a Olimpiadei Naționale până pe 10 februarie, anunță Societatea de Științe Matematice / Calendarul concursurilor și olimpiadelor școlare 2024, încă nepublicat

Profesorii de matematică din țară pot propune probleme pentru fazele Olimpiadei Naționale de Matematică până pe 10 februarie în cazul fazei județene de și până pe 10 martie – pentru…
Vezi articolul

Premiul Nobel pentru Pace 2024 a fost acordat unei organizații japoneze formată din supraviețuitori ai bombei atomice de la Hiroshima și Nagasaki / Mișcarea a demonstrat prin mărturii că armele nucleare nu trebuie să mai fie folosite niciodată

Premiul Nobel pentru Pace 2024 a fost acordat organizației japoneze Nihon Hidankyo, o mișcare populară a supraviețuitorilor bombei atomice de la Hiroshima și Nagasaki. Organizația “a demonstrat prin mărturii că…
Vezi articolul