Consiliul elevilor: Scenariul școlii-hibrid ar fi eliminat prin proiectul de OUG care stabilește regulile de reluare și suspendare a cursurilor / Procedurile sunt incoerente

FOTO: CNE

Procedurile de suspendare a cursurilor și de reluare a lor în funcție de situația epidemiologică, incluse în proiectul de ordonanță de urgență pus în dezbatere publică, vineri, de către Ministerul Educației, sunt incoerente, afirmă Consiliul Național al Elevilor într-un comunicat referitor la proiectul de OUG. Elevii spun că prevederile documentului ar elimina scenariul predării hibride.

În plus, afirmă ei, este “inadmisibil” ca elevii să fie excluși din procesul decizional referitor la suspendarea sau reluarea cursurilor. Iar organizația elevilor mai afirmă că sunt îngrijorătoare prevederile privind gestionarea datelor cu caracter personal ale elevilor, în cadrul cursurilor on-line.

Comunicatul emis sâmbătă de CNE:

Guvernul României lovește din nou: măsurile privind începerea anului școlar sunt complet incoerente!

Ieri seară, pe data de 14 august, Ministerul Educației și Cercetării a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului privind măsurile pentru reluarea cursurilor în context pandemic, cât și pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr.1/2011.
Consiliul Național al Elevilor condamnă iresponsabilitatea de care Ministerul Educației și Cercetării a dat dovadă de-a lungul întregului proces de elaborare a măsurilor privind începerea anului școlar, care a culminat cu publicarea, în timpul serii de vineri, a proiectului de OUG.

În cadrul acestui acestui proiect se regăsesc mai multe prevederi nefundamentate, printre care:

„Încă o dată, Guvernul României dă dovadă de o iresponsabilitate crasă în ceea ce privește începerea anului școlar. Proiectul de OUG lansat în dezbatere publică vineri seară e unul incoerent, care adâncește nesiguranța și confuzia deja existente în rândul elevilor. E dezamăgitor să vedem că autoritățile exclud complet elevii din procesul decizional privind redeschiderea școlilor și că nici măcar acum, pe ultima sută de metri, nu își asumă un plan de acțiune bine definit. Mai avem fix 30 de zile până la începerea anului școlar, iar, în ritmul acesta, scenariile de aplicare cu siguranță nu vor fi gata. Elevii au nevoie de măsuri ferme și coerente, motiv pentru care solicităm guvernanților consultarea de urgență a societății civile și a autorităților locale, pentru a elabora un set de norme cu adevărat aplicabile, nu promisiuni și declarații de presă fără conținut.”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Exit mobile version