Suspendarea cursurilor în toate universitățile din România și identificarea de soluții online – recomandarea Consiliului Rectorilor, anunță Sorin Cîmpeanu

Promovarea pe post - incompatibilități

Sorin Cimpeanu / Foto: Inquam Photos - Alexandra Pandrea

“Consiliul Național al Rectorilor a decis să recomande tuturor celor 75 de universități membre suspendarea cursurilor până în data de 22 martie, cu condiția identificării unor soluții online, acolo unde este posibil, și sub rezerva aprobării în Consiliul de Administrație al fiecărei universități”, a declarat pentru Edupedu.ro președintele CNR, Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu a precizat că “această măsură se recomandă pentru a asigura coerența instituțională la nivelul sistemului românesc de învățământ superior”.

Amintim că Sorin Cîmpeanu, rectorul Universității de Agronomie din București, se numără printre cei 7 rectori din Capitală care au cerut astăzi secretarului de stat Raed Arafat un punct de vedere cu privire la întreruperea cursurilor, din cauza noului coronavirus.

Întrebat dacă a primit un răspuns din partea Guvernului la acea scrisoare comună a universităților publice bucureștene, Cîmpeanu a declarat pentru Edupedu.ro: “Încă nu, dar urmarind evoluția situației am decis să facem această recomandare. Din consultările cu toți colegii din țară, a reieșit ca e nevoie sa avem o abordare unitară”.

Sorin Cimpeanu / Foto: Inquam Photos – Alexandra Pandrea

Citește și:

 

 

Exit mobile version