EXCLUSIV Șapte universități publice din București îi cer lui Raed Arafat un punct de vedere cu privire la întreruperea cursurilor, din cauza noului coronavirus

14.633 de vizualizări
Foto: unibuc.ro
Șapte rectori din Capitală îi cer secretarului de stat Raed Arafat, printr-o scrisoare comună obținută de Edupedu.ro, punctul de vedere oficial cu privire la “oportunitatea întreruperii cursurilor în universitățile din Municipiul București”, din cauza noului coronavirus. “Vă rugăm să ne transmiteți estimarea dumneavoastră cu privire atât la durata sistării cursurilor, cât și la data optimă de reluare a acestora”, se arată în documentul semnat de rectorii ASE, Universității din București, UNATC, Universității Naționale de Muzică București, Universității Politehnica București, Universității de Științe Agronomice București și Universității de Construcții București.

Scrisoarea celor șapte rectori, înaintată comitetului de rectorul UB Marian Preda, vine la o zi după ce Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis închiderea tuturor școlilor și grădinițelor începând de pe 11 martie și până pe 22 martie, cu posibilitatea de prelungire, din cauza noului coronavirus.

De remarcat că printre semnatari se numără și președintele Consiliului Național al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit surselor Edupedu.ro, Universitatea din București ia în calcul suspendarea cursurilor față în față și mutarea activității didactice în sistem online.

 

Potrivit surselor Edupedu.ro, rectorii vor trimite această solicitare și către Ministerul Educației.

Solicitarea rectorilor din București este adresată Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, “în contextul epidemiei Covid-19”, și prevede următoarele:

Ca urmare a recomandărilor internaționale în ceea ce privește urgența măsurilor de prevenție a răspândirii infecției COVID-19, precum și a măsurilor luate de România, respectiv sistarea pe termen limitat a cursurilor în instituțiile de învățământ preuniversitar și luând în considerare decizia Universității de Medicină și Farmacie ‘Carol Davila’ de a sista cursurile, vă solicităm un punct de vedere legat de oportunitatea întreruperii cursurilor în universitățile din Municipiul București. 

Noi, rectorii semnatari, avem în vedere atât siguranța tuturor membrilor din comunitatea universitară, cât și armonizarea cu măsurile din zona de învățământ preuniversitar. 

De asemenea, vă rugăm să ne transmiteți estimarea dumneavoastră cu privire atât la durata sistării cursurilor, cât și la data optimă de reluare a acestora. 

Precizăm că universitățile din București au transmis deja note de informare către studenți și întreg personalul instituției, conținând recomandări explicite de prevenție.

Scrisoarea este semnată de:
  • Nicolae Istudor, rector Academia de Studii Economice (ASE)
  • Marian Preda, rector Universitatea din București
  • Liviu Lucaci, rector Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică Ion Luca Caragiale
  • Diana Asinefta Moș, Universitatea Națională de Muzică București
  • Mihnea Costoiu, Universitatea Politehnica din București
  • Sorin Cîmpeanu, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București
  • Radu Sorin Văcăreanu, Universitatea Tehnică de Construcții București

Scrisoarea universităților din București vine după ce mai multe universități din țară și-au suspendat deja cursurile, pentru a limita răspândirea noului coronavirus. În cursul zilei de astăzi, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – cea mai mare instituție de învățământ superior din punct de vedere al numărului de cursanți – a decis suspendarea tuturor cursurile “față în față”, până pe 22 martie.

Citește și:

 

 

 

 


1 comentariu
  1. Adică in Universități nu sunt copii noștri…sunt alți cumva? Este asa de greu sa se înțeleagă că nu este De joacă cu asa ceva! Cei de sus se gandesc la alte lucruri importante pt.ei….Populația….la gară s-au la 2 metri sub pământ mai bine..SANATATE multă si aveti grija singuri de voi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Carta universitară a Politehnicii București, temă în bibliografia de concurs pentru angajarea jurnaliștilor la televiziunea Euronews România. Cererea de înscriere a candidaților este adresată rectorului UPB, Mihnea Costoiu

Candidații de la concursul pentru 25 de posturi de jurnaliști la televiziunea de știri Euronews România vor susține o probă scrisă și un interviu. La bibliografia de examen este trecută…
Vezi articolul
Limitarea la strict două mandate pentru rectorii universităţilor

13 universități românești, incluse în clasamentul Times Higher al universităților din țări cu economii emergente. Doar trei figurează în jumătatea superioară a rankingului. Majoritatea – la coadă

Academia de Studii Economice din București, Universitatea Babeș-Bolyai și UMF Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca conduc clasamentul universităților românești incluse în ranking-ul Times Higher Education pentru țări cu economii emergente 2021,…
Vezi articolul