Toate cursurile, lucrările practice şi examenele se suspendă pentru toţi studenţii de la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti

12.906 vizualizări
Examenele pentru admiterea la Medicină Carol Davila
Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București / Foto: Facebook.com
Consiliul de Administratie al Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti anunţă că s-a întrunit in regim de urgenţă pe 08.03.2020 la ora 13.00 şi a hotât să suspende cursurile şi examenele pentru toţi studenţii până la finalul lunii martie, potrivit unui anunţ publicat pe site.

Iată hotărârea Consiliului UMFCD:

  • Suspendarea cursurilor si lucrarilor practice precum si a examenelor pentru toti studentii facultatilor din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti incepand cu data de 09.03.2020 si pana la data de 31.03.2020, in conformitate cu prevederile art.3 din Hotararea nr.6/06.03.2020 a Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situatii de Urgenta.

Decizia vine după ce în această dimineaţă Raed Arafat a anunţat că se anulează și stagiile de practică în spitale, pentru studenții la medicină, precum şi vizitele aparţinătorilor pacienţilor în spitale.

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a declarat pentru Agerpres că începând de luni până pe 31 martie vor fi suspendate cursurile Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti. “Nu se pot separa, nu ai cum să separi. Cursurile se fac în aceleaşi spaţii în care se face şi activitatea practică“, a spus Rafila.

FOTO: UMFCD.RO


1 comment
  1. De ce nu are nimeni curajul sa inchida tot invatamantul. Bine ca adunarile artistice si sportive insa scolile nu. Asteapta sa se imbolnaveasca unul, elev sau profesor, sa-l tarasca la tot felul de teste, sa-l carantineze de nu mai vorbeste nici la telefon lumea cu acesta, sa-l mediatizeze toate posturile de stiri si sa raman cu onoarea “nereperata” toata viata. ACASA. INCHIDETI SCOLILE PANA NU E PREA TARZIU. Nu e sector economic. Plata profesorilor poate fi concediu de odihna si nu concediu medical. Amanata scoala si examenele cu perioada inchiderii. Ce ne tot frasolim atat. Ajungem ca in Italia!!!! Cu peste 4% mortalitate, cu triaj la internare, care esti tanar te trateaza care nu te lasa sa mori. Sunt indignata de lipsa de coloana vertebrala a mai marilor tarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitățile sunt cele care trebuie să implementeze cât mai curând micro-certificatele, susține Remus Pricopie, rectorul SNSPA, la o întâlnire inițiată de comisarul european pentru Educație

Micro-certificatele europene trebuie implementate cât mai curând de universități, a declarat rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, la întâlnirea organizată la inițiativa comisarului european pentru…
Vezi articolul

Introducerea în legea educației a incompatibilităților lider de partid – rector, președinte de senat universitar, decan sau prodecan este cerută de Alianța Națională a Studenților din România: în 54,2% dintre universități există profesori candidați pentru funcții politice, au răspuns studenții la un sondaj ANOSR

Studenții atrag atenția că în 54,2% dintre universități există profesori universitari care “au candidat și/sau vor candida pentru funcții politice”. “Majoritatea persoanelor indicate [de către studenți – N. Red.] ocupă…
Vezi articolul

Creșterea alocației studenților la 250 de lei pe lună, printre solicitările care au rezultat în urma întâlnirii Consiliului Rectorilor. Reprezentanții studenților au cerut încă de anul trecut o sumă similară, care să echivaleze măcar cu inflația din ultimul an

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit marți, la Antena 3, despre o rezoluție a Consiliului Rectorilor, care s-a întrunit săptămâna trecută, prin care se solicită ca alocația studenților să crească…
Vezi articolul

Rectorii în funcție la intrarea în vigoare a noii legi pot sta încă un deceniu la conducerea universităților, după ce un amendament PSD votat de toți deputații, cu excepția celor din USR, a eliminat forma propusă de Ministerul Educației din proiectul legii

Actualii rectori care vor fi în funcție la intrarea în vigoare a proiectului legii învățământului universitar vor putea să rămână la conducerea universităților pentru încă două mandate de câte 5…
Vezi articolul

Minciuna la copii și intervievarea copiilor în context judiciar – două dintre temele conferinței organizate în premieră în România de Asociația Europeană de Psihologie și Drept, care își reunește specialiștii la Cluj-Napoca, între 4 și 7 iulie 2023 (P)

Cercetători internaționali din psihologia judiciară, profesori universitari și practicieni din țară și străinătate se reunesc pentru prima dată în România, la Conferința Asociației Europene de Psihologie și Drept. Votată în…
Vezi articolul