Și Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași suspendă cursurile, din cauza noului coronavirus: Între 11 şi 31 martie cursurile se vor desfăşura online

1.196 de vizualizări
Foto: Facebook.com/ Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa din Iasi
Consiliul de Administraţie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi a decis duminică, în contextul măsurilor de limitare a răspândirii noului coronavirus, ca pe 9 şi 10 martie să fie suspendată în totalitate activitatea didactică cu studenţii, iar între 11 şi 31 martie cursurile să se desfăşoare online, transmite Agerpres.
  • Este a treia universitate de medicină care își suspendă cursurile din cauza COVID-19, după Universitatea Carol Davila din București și după ce Universitatea Victor Babeș din Timișoara a a suspendat cursurile la programele de studii cu predare în limbile engleză și franceză încă de pe 24 februarie

„În perioada 9-10 martie 2020 se suspendă, în totalitate, activitatea didactică cu studenţii. În acest interval, Decanatele facultăţilor vor evalua spaţiile necesare pentru relocarea activităţilor didactice din spitale. Începând cu data de 11 martie 2020 până la 31 martie 2020 cursurile la toate facultăţile şi specializările se vor desfăşura on-line, pe platforma de e-learning. Lucrările practice din anii preclinici se vor desfăşura conform orarului deja stabilit. Stagiile clinice se vor desfăşura, sub formă de prezentări de caz (…), în spaţiile de învăţământ ale Universităţii, altele decât cele din clinici, conform orarului care va fi perfectat în zilele de 9 şi 10 martie 2020”, se precizează într-un comunicat al UMF Iaşi transmis AGERPRES.

Decizia vine în aceeași zi în care și Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București a anunțat suspendarea cursurilor.

Amintim că primele universități au luat decizia de a-și suspenda cursurile în urmă cu 2 săptămâni.

Primele universități din România care și-au suspendat cursurile au fost Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara și Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, după cum anunța pe 24 februarie 2020 Ministerul Educației, într-un comunicat pentru Edupedu.ro.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca își anunța atunci studenții ca cei care au revenit în țară de mai puțin de 14 zile după o călătorie în nordul Italiei, cu precădere în regiunile Lombardia, Veneto și Emilia Romagna, “trebuie să rămână acasă pentru autoizolare până la 14 zile şi să evite orice contact cu alte persoane”.

Citește și:

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mircea Dumitru, rectorul Universității din București: Ne exprimăm solidaritatea față de inițiativele magistraților și ale specialiștilor în drept care cer abrogarea OUG 7

Universitatea din București se solidarizează cu “inițiativele magistraților și ale specialiștilor în drept care solicită abrogarea OUG nr. 7/2019”, anunță Mircea Dumitru, rectorul Universității din București, într-un punct de vedere oficial…
Vezi articolul

Pregătirea universităților din UE pentru viitor: “Astăzi, societatea europeană are nevoie mai mult ca oricând de contribuția universităților și a altor instituții de învățământ superior”

Au fost aprobate două inițiative: o propunere a Comisiei de recomandare a Consiliului Europei privind crearea de punți pentru o cooperare europeană eficace în domeniul învățământului superior – ambele vor…
Vezi articolul

Gerontocrația amenință universitățile, prin securizarea posturilor de conducere pentru „dinozauri“: Orice grad universitar va putea rămâne titular în facultăți până la 70 de ani, după care cu prelungire anuală poate preda „fără limită de vârstă“, prevede proiectul Legii educației Deca

Legea educației prezentată public de ministrul Ligia Deca pe 27 februarie 2023 transformă universitățile în moșii ale clicilor universitare la putere acum: profesorii și cercetătorii vor putea să rămână titulari…
Vezi articolul

Remus Pricopie: ‘Desființarea CNATDCU’ nu e o reformă care să justifice un referendum / Universitarii sunt de acord ca o persoană care nu deține titlul de doctor să fie rector? Printre întrebări să se afle și cumulul de funcții

Reacție dură a rectorului SNSPA, Remus Pricopie, la decizia Biroului Permanent al Consiliului Rectorilor de a organiza referendum în universități pentru a decide soarta celui mai important for în analizarea…
Vezi articolul

Studenții, despre bugetul educației: PSD și ALDE și-au încălcat promisiunile din campania electorală și au alocat “fonduri insuficiente” pentru căminele studențești

Studenții avertizează PSD și ALDE că au alocat “fonduri insuficiente” pentru căminele studențești, “în comparație cu promisiunile realizate în campania electorală” de către “cele două partide care exercită actul de…
Vezi articolul