Și Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași suspendă cursurile, din cauza noului coronavirus: Între 11 şi 31 martie cursurile se vor desfăşura online

1.191 de vizualizări
Foto: Facebook.com/ Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa din Iasi
Consiliul de Administraţie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi a decis duminică, în contextul măsurilor de limitare a răspândirii noului coronavirus, ca pe 9 şi 10 martie să fie suspendată în totalitate activitatea didactică cu studenţii, iar între 11 şi 31 martie cursurile să se desfăşoare online, transmite Agerpres.
  • Este a treia universitate de medicină care își suspendă cursurile din cauza COVID-19, după Universitatea Carol Davila din București și după ce Universitatea Victor Babeș din Timișoara a a suspendat cursurile la programele de studii cu predare în limbile engleză și franceză încă de pe 24 februarie

„În perioada 9-10 martie 2020 se suspendă, în totalitate, activitatea didactică cu studenţii. În acest interval, Decanatele facultăţilor vor evalua spaţiile necesare pentru relocarea activităţilor didactice din spitale. Începând cu data de 11 martie 2020 până la 31 martie 2020 cursurile la toate facultăţile şi specializările se vor desfăşura on-line, pe platforma de e-learning. Lucrările practice din anii preclinici se vor desfăşura conform orarului deja stabilit. Stagiile clinice se vor desfăşura, sub formă de prezentări de caz (…), în spaţiile de învăţământ ale Universităţii, altele decât cele din clinici, conform orarului care va fi perfectat în zilele de 9 şi 10 martie 2020”, se precizează într-un comunicat al UMF Iaşi transmis AGERPRES.

Decizia vine în aceeași zi în care și Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București a anunțat suspendarea cursurilor.

Amintim că primele universități au luat decizia de a-și suspenda cursurile în urmă cu 2 săptămâni.

Primele universități din România care și-au suspendat cursurile au fost Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara și Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, după cum anunța pe 24 februarie 2020 Ministerul Educației, într-un comunicat pentru Edupedu.ro.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca își anunța atunci studenții ca cei care au revenit în țară de mai puțin de 14 zile după o călătorie în nordul Italiei, cu precădere în regiunile Lombardia, Veneto și Emilia Romagna, “trebuie să rămână acasă pentru autoizolare până la 14 zile şi să evite orice contact cu alte persoane”.

Citește și:

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

SNSPA, prima universitate care reacționează la acuzația de plagiat adusă lui Sorin Cîmpeanu: Implicațiile sunt devastatoare, mai ales atunci când vorbim de credibilitatea și de performanța spațiului academic românesc

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) condamnă ferm orice practică asociată plagiatului: „Plagiatul există în sistemul educațional din România, iar implicațiile sunt devastatoare, mai ales atunci când vorbim…
Vezi articolul

Desființarea CNATDCU este o tentativă de mușamalizare a oricărei fraude. Este aberant mecanismul care trimite o decizie de plagiat dată de experții Consiliului la decizia justiției – declară matematicianul Vasile Brînzănescu, membru în conducerea instituției-cheie în soluționarea plagiatelor

Propunerea de desființare a CNATDCU și de transferare către universități și justiție a rolului de soluționare a plagiatelor din doctorate “este o tentativă de mușamalizare a oricărei încercări de fraudă”,…
Vezi articolul

Olimpiada internațională de Matematică pentru Studenți SEEMOUS 2019: Studenții de la Universitatea din București, Politehnica București și Babeș-Bolyai – aur la competiția din Europa de Sud-Est

Șapte studenți din România au obținut medalii de aur la Olimpiada sud-est europeană de matematică 2019 (SEEMOUS 2019). Clasamentul este condus de studenții Dragoș Manea – Universitatea din București, Gyorgy…
Vezi articolul

Atestarea competențelor lingvistice de limba română cu diploma de Bac, salutată de Avocatul Poporului. Instituția sesizase ilegalitatea organizării examenelor suplimentare pentru minorități de către facultăți

Avocatul Poporului salută decizia de recunoaștere a competențelor lingvistice la limba română ale absolvenților examenului de Bacalaureat cu diploma de Bacalaureat, măsură adoptată prin ordin de ministru, potrivit unui comunicat…
Vezi articolul