Trei universități din România anunță suspendarea cursurilor, din cauza riscului de infecție cu coronavirus

23.326 de vizualizări
Foto: pixabay.com
Trei universități din România anunță suspendarea cursurilor sau carantină la domiciliu pentru profesorii și studenții care au fost în zone cu risc de infecție cu coronavirus. Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a decis suspendarea cursurilor pentru 2 săptămâni, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara a suspendat tot 14 zile cursurile la programele de studii cu predare în limbile engleză și franceză, iar Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a suspendat cursurile până la sfârșitul săptămânii, anunță Ministerul Educației, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a anunțat că persoanele revenite în țară de mai puțin de 14 zile după o călătorie în nordul Italiei, cu precădere în regiunile Lombardia, Veneto și Emilia Romagna, “trebuie să rămână acasă pentru autoizolare până la 14 zile şi să evite orice contact cu alte persoane”.

Ministerul Educației precizează că, în baza autonomiei universitare, decizia de a suspenda cursurile este luată de conducerea universității, cu aprobarea Senatului Universitar și a Consiliului de Administrație.

Comunicatul integral al Ministerului Educației:

Având în vedere actualul context epidemiologic, Ministerul Educației și Cercetării face următoarele precizări:

  • Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a decis suspendarea cursurilor în perioada 24 februarie – 08 martie.
  • Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara a luat decizia ca toți studenții și cadrele didactice care au fost în ultimele 14 zile în zone cu risc de infecție cu coronavirus (Covid-19) vor intra pentru o perioadă de 14 zile în carantină la domiciliu. Activitățile didactice la programele de studii cu predare în limba engleză și franceză se suspendă timp de 14 zile, respectiv până la luarea unei decizii ulterioare.
  • Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a decis suspendarea cursurilor până la sfârșitul săptămânii.
  • Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a anunțat că, începând din data de 24 februarie 2020, persoanele revenite în țară de mai puțin de 14 zile după o călătorie în nordul Italiei, cu precădere în regiunile Lombardia, Veneto și Emilia Romagna, trebuie să rămână acasă pentru autoizolare până la 14 zile şi să evite orice contact cu alte persoane.

Universitățile au obligația de a monitoriza starea de sănătate a studenților prin cabinetele medicale. În situația în care sunt depistați studenți care manifestă probleme medicale, universitățile au obligația de a informa Direcția de sănătate publică.

Menționăm că, în baza autonomiei universitare, decizia privind suspendarea procesului educațional și modalitatea de recuperare a activităților didactice aparțin conducerii universității, cu aprobarea Senatului Universitar și a Consiliului de Administrație, urmând a informa Ministerul Educației și Cercetării cu privire la decizia luată.

 


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reacție fără precedent a studenților și profesorilor de la facultățile de Drept, care cer abrogarea OUG 7. Studenții la Drept de la Universitatea din București: Devine posibilă intimidarea magistraților

Ordonanța care modifică legile justiției generează o reacție fără precedent din partea studenților și a profesorilor de la facultățile de Drept. Studenții de la Facultatea de Drept a Universității din București…
Vezi articolul

Plagiatul – o normalitate pentru rectorii care se pregătesc să îl reprimească pe Sorin Cîmpeanu la șefia CNR. Diana Moș, președinta interimară a Consiliului Rectorilor: Cîmpeanu “este normal să revină în această funcție” de conducere a forului / Doar 3 rectori din 73 au anunțat că nu îl susțin

Plagiatul a devenit o normalitate pentru mediul academic românesc și un prilej pentru afirmarea publică de către rectori a susținerii imposturii și încălcării etice. “Procedura este clară: după emiterea ordinului…
Vezi articolul

Ungaria are cu 2.000 de studenți mai puțin anul acesta decât anul trecut și doar puțin peste jumătate din candidații la facultățile de formare a profesorilor sunt admiși

Numărul persoanelor care sunt admise în învățământul superior a scăzut, în special în domeniul formării profesorilor. Potrivit Sindicatului Pedagogilor, această situație va avea consecințe grave, transmite publicația maghiară NÉPSZAVA, citată de…
Vezi articolul