Constantin Mitulețu-Buică, fostul președinte al Autorității Electorale Permanente, nu a fost studentul universității pe care și-a trecut-o în CV

Constantin Mitulețu-Buică / Foto: INQUAM Photos Octav Ganea

Constantin Mitulețu-Buică / Foto: INQUAM Photos - Octav Ganea

Fostul președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP) si actual secretar-general al acestei instituții, Constantin Mitulețu-Buică, nu a fost student al centrului universitar din Târgu Jiu despre care a scris în propriul CV, potrivit Europa Liberă.

Constantin Mitulețu-Buică a scris în document că a fost student între 1997 și 2001 la Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. Europa Liberă a dezvăluit luna trecută că fostul președinte al AEP a urmat de fapt cursurile unei fundații din Băile Herculane, despre care nu e clar dacă, la acea vreme, era acreditată.

Într-un răspuns oferit Europei Libere, rectoratul Universității „Constantin Brâncuși” confirmă că Constantin Mitulețu-Buică a dat doar examenul de licență la Târgu Jiu, ca urmare a unei dispense a Ministerul Educației care a permis cursanților de la Băile Herculane să-și încheie studiile.

„Domnul Mitulețu P. Constantin Florin a urmat cursurile Fundației Române pentru Tineret Decebal din Băile Herculane, Facultatea de Drept, profilul Științe juridice, specializare Drept, forma de învățământ ZI, iar în anul 2001 a susținut și promovat examenul de licență la Facultatea de Științe Juridice și Administrative din cadrul Universității Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu”, este răspunsul primit de Europa Liberă, de la Universitatea „Constantin Brâncuși”.

Citește articolul integral pe Europa Liberă.
Exit mobile version