Constantin Mitulețu-Buică, fostul președinte al Autorității Electorale Permanente, nu a fost studentul universității pe care și-a trecut-o în CV

695 de vizualizări
Constantin Mitulețu-Buică / Foto: INQUAM Photos Octav Ganea
Constantin Mitulețu-Buică / Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Fostul președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP) si actual secretar-general al acestei instituții, Constantin Mitulețu-Buică, nu a fost student al centrului universitar din Târgu Jiu despre care a scris în propriul CV, potrivit Europa Liberă.

Constantin Mitulețu-Buică a scris în document că a fost student între 1997 și 2001 la Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. Europa Liberă a dezvăluit luna trecută că fostul președinte al AEP a urmat de fapt cursurile unei fundații din Băile Herculane, despre care nu e clar dacă, la acea vreme, era acreditată.

Într-un răspuns oferit Europei Libere, rectoratul Universității „Constantin Brâncuși” confirmă că Constantin Mitulețu-Buică a dat doar examenul de licență la Târgu Jiu, ca urmare a unei dispense a Ministerul Educației care a permis cursanților de la Băile Herculane să-și încheie studiile.

„Domnul Mitulețu P. Constantin Florin a urmat cursurile Fundației Române pentru Tineret Decebal din Băile Herculane, Facultatea de Drept, profilul Științe juridice, specializare Drept, forma de învățământ ZI, iar în anul 2001 a susținut și promovat examenul de licență la Facultatea de Științe Juridice și Administrative din cadrul Universității Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu”, este răspunsul primit de Europa Liberă, de la Universitatea „Constantin Brâncuși”.

Citește articolul integral pe Europa Liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Regulamentul pentru acordarea creditelor transferabile, publicat în Monitorul Oficial / În învățământul superior, un credit cuprinde 14-15 ore de pregătire individuală și tot atâtea ore didactice

Metodologia de acordare a creditelor transferabile în învățarea pe tot parcursul vieții a fost publicată, miercuri, 17 ianuarie, în Monitorul Oficial. În învățământul superior, un credit cuprinde 14-15 ore de…
Vezi articolul

Pentru ca abuzatorii de copii să nu mai ajungă în funcții publice, Salvați Copiii cere schimbarea urgentă a legislației electorale, după ce primarul din Șotrile, o comună din Prahova, a fost validat de instanță deși fusese condamnat definitiv pentru pornografie infantilă

Organizația Salvați Copiii cere adoptarea urgentă a modificărilor legislației electorale, astfel încât persoanele care au comis infracțiuni grave comise asupra copiilor să nu ajungă în funcții publice, potrivit unui comunicat…
Vezi articolul